رمزنگاری سراسری پیام ها در اندروید

کمیته رکن چهارم – رمزنگاری سراسری، یک سیستم ارتباطی امن است که تنها افراد دو طرف ارتباط، قادر به خواندن پیام ­ها هستند و هیچ فرد و سیستمی از جمله ارایه ­دهندگان خدمات اینترنتی و مخابراتی امکان شنود کلیدهایی که برای رمزنگاری استفاده می شود را نخواهد داشت.

شرکت گوگل اعلام کرده قابلیت رمزنگاری سراسری را برای کاربران اندروید فراهم خواهد کرد. فعال سازی این قابلیت باعث می‌شود خواندن پیام‌های کاربران برای هر شخص دیگری (از جمله مقام‌های قانونی و نهادهای نظارتی) بسیار سخت شود. مدیر محصولات گوگل در هنگام معرفی این قابلیت جدید گفته است که: «رمزنگاری سراسری باعث می‌شود هیچ شخصی از جمله خود گوگل و اشخاص ثالث قادر به خواندن پیام‌هایی که از گوشی شما خارج شده و برای شخص دیگری ارسال می‌شود، نباشند».

گوگل تلاش می کند از سرویس پیامک معمولی به سمت سرویس ارتباطات غنی (RCS[۱]) که شامل قابلیت‌های جدید برای ارسال و دریافت تصویر و ویدیو است، حرکت کند. از RCS به عنوان آینده ارسال پیام کوتاه از طریق تلفن ­های همراه که در مقایسه با پیامک (SMS)، قابلیت ارسال متن و پیام‌های چندرسانه‌ای و عکس‌ها و ویدیو‌های با‌کیفیت‌تری را دارد، یاد می‌شود.

این قابلیت برای کاربرانی که از سیستم‌ عامل اندروید استفاده می‌کنند، فعال خواهد بود. چنین اقدامی باعث افزایش امنیت و حفظ حریم خصوصی در برنامه پیام رسان گوگل می‌شود اما از طرفی نگرانی دولت‌ها در این زمینه هم رو به افزایش است. چون به گفته آنها، رمزنگاری قوی به مجرمان کمک می‌کند تا بتوانند ردپای خودشان را مخفی کنند.

در حال حاضر رمزنگاری سراسری در سرویس‌هایی مثل واتساپ فعال است. با این حال شرکت فیسبوک برای پیاده سازی رمزنگاری کامل در برنامه پیام رسان ارتباطی خود با مقاومت‌های جدی روبرو شده است. سال گذشته دادستان کل آمریکا هم مثل همتایانش در بریتانیا و استرالیا به فیسبوک دستور داد قابلیت رمزنگاری را در شبکه اجتماعی و پیام رسان ارتباطی خود غیرفعال کند چون این قابلیت مانع تحقیقات دادگاه در زمینه سوءاستفاده از کودکان می‌شود.

گروه‌های مدافع آزادی‌های مدنی تاکنون همواره با حذف رمزنگاری و فراهم بودن دسترسی‌های بی قید و شرط برای اعمال قانون مخالفت کرده اند به این دلیل که چنین اقدامی می‌تواند به امنیت و حفظ حریم خصوصی کاربران اینترنت آسیب وارد کرده و حفره‌هایی ایجاد کند که مهاجمان ممکن است از آنها سوءاستفاده کنند.

منبع: techxplore

درباره نویسنده

پست های مرتبط

پاسخ دهید


خبرگزاری هرانا

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


Type The Red Captcha Characters Below.