Ransom32، باج افزاری همه فن حریف!

۱کمیته رکن چهارم – در سال ۲۰۱۵، نویسندگان و گردانندگان باج افزارها از روش هایی نوین جهت اخاذی بیشتر از طریق این نوع بدافزارها استفاده کردند. از جمله آنها می توان به فروش باج افزار بعنوان یک سرویس (Ransomware as a Service) اشاره کرد.

به گزارش کمیته رکن چهارم،برای نمونه، در باج افزارهایی همچون TOX،وFakben و Radamant، پس از دریافت فایل باج افزار سفارشی شده و انتشار آن توسط متقاضی، سهمی از مبلغ اخاذی شده از قربانی در اختیار سرویس دهنده قرار می گیرد.

اکنون در نخستین روزهای ۲۰۱۶، برخی منابع، خبر از انتشار گونه ای جدید با نام Ransom32 داده اند که علاوه بر فروش آن به صورت سرویس، بطور کامل به زبان JavaScript توسعه داده شده است.

هر چند تا کنون تنها نمونه تحت Windows آن مشاهده شده اما کدهای JavaScript عملاً در تمامی بسترهای Windows،وMac و Linux قابل اجرا هستند. موضوعی که نشان می دهد نفوذگران یک گام دیگر به چشم انداز “یکبار بنویس و همه را آلوده کن” نزدیک تر شده اند.

به گزارش شرکت مهندسی شبکه گستر، این باج افزار از چارچوب NW.js و دستورات JavaScript بهر می گیرد. فایل نصبی Ransom32 با اندازه ۲۲ مگابایت یک فایل خود بازشونده از نوع RAR است که پس از باز شدن اندازه آن به بیشتر از ۶۷ مگابایت افزایش می یابد.

Ransom32 فایل های با پسوندهای خاص را با استفاده از الگوریتم AES رمزنگاری می کند. با توجه به اینکه NW.js یک چارچوب نرم افزاری مجاز تلقی می شود فایل اصلی Ransom32، حداقل تا این لحظه، توسط بسیاری از ضدویروس ها شناسایی نمی شود.

باج گیران تازه کار قادرند با مراجعه به سایت Ransom32 از طریق سامانه TOR و ثبت یک نشانی Bitcoin، باج افزار مورد نظر خود را پیکربندی و نسخه سفارشی شده آن را دانلود کنند. گردانندگان این سرویس پس از کسر ۲۵ درصد از باج پرداخت شده توسط قربانی، باقی مبلغ باقی را به را به حساب Bitcoin باج گیر واریز می کنند.

همچنین، سفارش دهنده می تواند به ازای هر نشانی Bitcoin یک باج افزار سفارشی شده جدید را دانلود کند.

علاوه بر چند بستری بودن Ransom32، این باج افزار یک قابلیت مخرب دیگر را نیز در خود دارد و آن امکان اجرا شدن حتی با حق دسترسی محدود کاربر است.

با توجه به افزایش چشمگیر شمار بدافزارهای از نوع باج افزار، شرکت مهندسی شبکه گستر اقدام به برگزاری کارگاهی آموزشی با عنوان “گروگان گرفته نشوید” نموده است. هدف از برگزاری این کارگاره، بررسی باج افزارها و ارائه راهکار برای مقابله با این نوع بدافزارها می باشد.

منبع:رسانه خبری امنیت اطلاعات

درباره نویسنده

پست های مرتبط

پاسخ دهید


خبرگزاری هرانا

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


Type The Green Captcha Characters Below.