توسعه سیستم عامل بومی توسط چین

کمیته رکن چهارم – دولت چین به دلیل نگرانی از هک شدن توسط آمریکا سیستم عامل اختصاصی توسعه می دهد.

در میان جنگ تجاری و اختلافات سیاسی پیش آمده بین دولت های چین و آمریکا، مقامات چینی اعلام کرده اند در پی طراحی یک سیستم عامل اختصاصی برای رایانه‌های مورد استفاده توسط ارتش این کشور هستند.

این تصمیم به طور رسمی توسط رسانه های این کشور اعلام نشده بلکه مدتی قبل یک مجله نظامی کانادایی به نام Kanwa Asian Defence آن را منتشر کرد.

طبق گفته این مجله مقامات نظامی چین به جای مهاجرت از ویندوز به لینوکس تصمیم گرفته اند سیستم عامل اختصاصی خودشان را توسعه دهند. پس از افشاگری هایی که توسط ادوارد اسنودن، Shadow Brokers و Vault7 Leaks انجام شد مقامات چینی به خوبی در جریان ابزارهای هک ایالات متحده هستند. روش هایی که این کشور از طریقشان به هک انواع سیستم ها از تلویزیون های هوشمند گرفته تا سرورهای لینوکس، روترها یا سیستم عامل های خانگی مانند مک و ویندوز می پردازد.

پس از اینکه معلوم شد ایالات متحده قادر به هک تقریبا تمام سیستم هاست، دولت چین سیاست امنیت جدیدی در پیش گرفت که در راستای آن سیستم هایی توسعه می دهد که برای هکرهای خارجی بیگانه اند تا کار را برای جاسوسی از فعالیت های نظامی اش دشوارتر کند.

وظیفه توسعه این سیستم عامل اختصاصی بر عهده گروهی به نام «گروه رهبری امنیت اطلاعات اینترنتی» خواهد بود که طبق گفته همین مجله تحت نظارت مستقیم حزب کمونیست مرکزی چین است، و جدا از باقی ارگان های امنیتی و اطلاعاتی این کشور فعالیت می کند.

نحوه کار این گروه بسیار شبیه تیم فرماندهی سایبری آمریکاست که به عنوان یک ارگان جدا در وزارت دفاع این کشور فعالیت می کند و از دیگر آژانس های اطلاعاتی و امنیتی مستقل است.

کره شمالی نیز اواخر دهه ۹۰ میلادی دست به اقدام مشابهی زد و سیستم عامل ستاره سرخ را برای استفاده داخلی توسعه داد. این سیستم عامل که بر پایه لینوکس عمل می کرد هیچگاه به تنها سیستم عامل مورد استفاده در این کشور تبدیل نشد و ادارات دولتی همچنان از مک و لینوکس و ویندوز استفاده می کنند.

منبع: دیجیاتو

درباره نویسنده

پست های مرتبط

پاسخ دهید


خبرگزاری هرانا

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


Type The Red Captcha Characters Below.