کمیته رکن چهارم – بانک مرکزی چین رهبر جدیدی برای ارز دیجیتال خود تعیین کرده است که ادعا دارد یوان دیجیتال دارای ویژگیهایی خواهد بود که در لیبرای فیسبوک وجود ندارد.
به گزارش بخش خبری سازمان اوراق بهادار شانگهای، آقای چانگ چون مو، مدیر اسبق بخش پرداخت و تسویه حساب بانک خلق چین، اخیرا رهبری بنیاد تحقیقاتی ارز دیجیتال چین را بر عهده گرفته است.
مطابق گفتههای این بخش خبری دولتی، آقای مو که به تازگی جزئیات جدیدی از نحوه توسعه ارز دیجیتال چین در یک اتاق مخفی جدا از ادارات مرکزی بانکهای پکن منتشر کرده، آن را یک ارز دیجیتال و ابزار پرداخت الکترونیک توصیف کرده است که دارای «خصیصههای ارزشمند» بسیاری است.
او در صحبتهایش خاطرنشان کرد:
خصوصیات کاربردی این ارز درست مانند پول کاغذی خواهد بود، اما به صورت دیجیتال.
اما شاید مهمترین بخش از صحبتهای او زمانی بود که با مشخص کردن برخی جنبههای فنی این ارز دیجیتال، آن را با ارز دیجیتال فیسبوک یعنی لیبرا مقایسه کرد.
این گزارش به نقل از آقای مو گفته است که یوان دیجیتال بانک خلق چین را میتوان بدون نیاز به حساب بانکی، تلفن همراه و حتی یک شبکه اینترنتی بین کاربران آن منتقل کرد. البته در صورتیکه کیف پول قبلا روی تلفن همراه نصب شده باشد، در این صورت از طریق برقراری تماس فیزیکی با تلفن همراه مقابل میتوان این ارز را به کیف پول دیگر منتقل کرد. به احتمال زیاد در این ویژگی از فناوری ارتباطات میدان نزدیک (NFC) استفاده خواهد شد.
به گفته مو این قابلیتی است که حتی لیبرا هم از انجام آن ناتوان بوده است.
بخش خبری سازمان اوراق بهادار شانگهای به نقل از آقای مو گزارش داده است که برای استفاده از این ارز دیجیتال حتی به حساب بانکی هم نیازی نیست و این ارز «شکل آزاد نظام کنترلی سنتی حسابهای بانکی محسوب میشود.» او در ادامه گفت که این ارز به کاربران این امکان را میدهد که از حریم خصوصی خود هنگام استفاده از این سیستم محافظت کنند.
با این وجود، این ارز دیجیتال مثل ارزهای فیات از طریق بانکهای تجاری تحویل داده خواهد شد. بانکها برای دریافت این ارز باید نزد بانک خلق چین حساب باز کرده و ۱۰۰ درصد ارزش توکن ها را پرداخت کنند. بعد از این است که کاربران قادر خواهند بود از طریق بانکها یا سازمانهای بازرگانی مشخص شده، کیف پول دیجیتالی خود را افتتاح کنند.
مو در پایان گفت که دلیل اصلی توسعه این ارز دیجیتال «برنامهریزی برای آینده» با هدف حفاظت از برتری پولی و ارز رسمی چین است. این نقلقول به ما نشان میدهد که توسعه سریع این ارز توسط این بانک مرکزی در واکنش به عرضه ارز لیبرا از سوی فیسبوک صورت گرفته است.
ژائو ژیائو چوان، رئیس اسبق بانک خلق چین، در ماه جولای اذعان کرده بود:
لیبرا مفهومی معرفی کرده است که میتواند کسبوکارهای فرامرزی و سیستمهای پرداخت را تحت تاثیر خود قرار دهد. به همین دلیل چین باید اقدامات لازم را برای تبدیل یوان به یک ارز قدرتمندتر انجام دهد.