کمیته رکن چهارم – مرکز تحقیقاتی Consumer Reports بعد از بررسی اپلیکیشنهای گوگل میت، مایکروسافت تیمز و وبکس به این نتیجه رسید که این ها اطلاعات کاربران را جمعآوری میکنند.
مرکز تحقیقاتی Consumer Reports بعد از بررسی سیاستهای حریم خصوصی مربوط به اپلیکیشنهای ویدیوکنفرانس گوگل میت، مایکروسافت تیمز و وبکس (WebEx) به این نتیجه رسید که احتمالاً این اپلیکیشنها بیشتر از آن چیزی که به نظر میرسد، اطلاعات کاربران را جمعآوری میکنند.
درواقع، این اپلیکیشنها که در این روزها و به دلیل شیوع کرونا و خانهنشینی، استفاده از آنها در میان کاربران افزایشیافته، چندان هم امن نیستند. بااینحال، کاربران با اعلام موافقت خود در خصوص سیاستهای حریم خصوصی این اپلیکیشنها، این اجازه را به شرکتهایی همچون گوگل، مایکروسافت و غیره میدهند تا به بخش زیادی از اطلاعات شخصیشان دسترسی داشته باشند.
طبق اطلاعات گزارش مذکور، هر سه شرکت نامبرده، این اجازه را خود میدهند تا اطلاعاتی از قبیل تاریخچه تماسهای تصویری، مدتزمان برقراری تماس، افراد شرکتکننده در ویدیوکنفرانسها و آدرس IP افراد را گردآوری کنند.
با توجه به گسترش استفاده از اپلیکیشنهای ویدیوکنفرانس در طی ماههای اخیر، اقدامات و بررسیهای زیادی در خصوص امنیت اطلاعات و حفاظت از اطلاعات شخصی کاربران این ابزارها صورت گرفت. نتایج حاکی از آن بود که نهتنها نگرانیها پیرامون اپلیکیشن زوم و پدیده Zoombombing وجود دارد، بلکه شرکتهایی همچون گوگل، مایکروسافت و سیسکو نیز در این زمینه قابلاعتماد نیستند و اطلاعات کاربران خود را جمعآوری میکنند.
متأسفانه هیچکدام از شرکتهای نامبرده، جزییاتی را در خصوص نوع اطلاعاتی که از کاربران گردآوری میکنند و یا نحوه استفاده از آنها ارائه ندادهاند. در گزارش Consumer Reports آمده است که این احتمال وجود دارد، اطلاعات گردآوریشده با آنچه بیشتر توسط این شرکتها توسط سایر سرویسها گردآوریشده، ادغامشده و برای هر کاربر یک پروفایل شخصی که حاوی انواع اطلاعات است، تشکیلشده باشد.
در واکنش به گزارش Consumer Reports، هر سه شرکت اعلام کردند که تنها در صورت درخواست کاربر مبنی بر ضبط ویدیوکنفرانسها، تماسها ضبط و یا متن گفتوگوها پیاده میشوند و از این اطلاعات بهطور مستقیم برای تبلیغات استفاده نمیشود.
منبع: آی تی ایران