کمیته رکن چهارم – مایکروسافت نسخهای قابل بازی از یک مرحله بازی کلاسیک Quake II را با استفاده از پلتفرم هوش مصنوعی Copilot طراحی کرده که بیشتر بهعنوان یک دموی فناوری معرفی شده تا یک بازی کامل.
به گزارش کمیته رکن چهارم، مایکروسافت از نمونهای آزمایشی از بازی Quake II رونمایی کرده که با استفاده از مدل هوش مصنوعی Muse ساخته شده است. این نسخه که بهصورت آنلاین و از طریق مرورگر قابل اجراست، با هدف نمایش تواناییهای فناوری تعاملی مدل Muse در حوزه بازیسازی توسعه یافته و به گفته خود شرکت، همچنان در مرحله پژوهشی قرار دارد.
مدل Muse به گونهای طراحی شده که با ورودیهای کیبورد یا کنترلر، رفتارهای فوری در محیط بازی را شبیهسازی میکند؛ مفهومی که پژوهشگران از آن با عنوان «بازی کردن درون مدل» یاد میکنند. در این پروژه، مایکروسافت از مالکیت خود بر بازی Quake II (پس از خرید شرکت ZeniMax) برای آموزش مدل درون یک مرحله از بازی استفاده کرده است.
با وجود قابلیتهایی مانند حرکت، شلیک، پرش و تعامل با اشیاء، محدودیتهای فنی مهمی در تجربه بازی مشاهده شده است. از جمله، دشمنان بهدرستی ظاهر نمیشوند و مدل در درک تداوم اشیاء (Object Permanence) دچار ضعف است. برای مثال، با نگاه کردن به آسمان و سپس بازگشت به زمین، ممکن است اشیاء یا دشمنان ناپدید یا ظاهر شوند. همچنین، رفتار برخی عناصر بازی مانند سلامت بازیکن یا پاسخ به حملات، در شرایط مختلف غیرقابل پیشبینی و ناسازگار با منطق بازیهای رایج است.
انتقادهایی نیز از سوی برخی فعالان صنعت بازی مطرح شده است. آستین واکر، نویسنده و طراح بازی، این پروژه را نمایانگر درک ناقص از ماهیت بازیهای ویدیویی دانسته و اشاره کرده که بدون بازسازی دقیق ساختار کدنویسی، طراحی و هنر بازیهای کلاسیک، تجربهی اصیل آنها از بین خواهد رفت.
مایکروسافت با این پروژه قصد دارد ظرفیتهای بالقوه مدلهای زبانی در بازسازی بازیهای قدیمی را بررسی کند، اما فعلاً این نسخه بیشتر بهعنوان ابزاری آزمایشی و سرگرمکننده معرفی شده است.