کمیته رکن چهارم – به نظر میرسد که دستورات فراصوتی برای دستیارهای صوتی دیجیتالی دردسرساز شده است و هکرها میتوانند از این طریق کنترل این نرمافزارهای هوشمند را در دست بگیرند.
نرمافزارهای ویژهای که در ابتدا از دل تلفنهای هوشمند سربرآوردند و قصد انجام هوشمندانه برخی امور دلخواه و روتین کاربران را داشتند، به تدریج دامنه وظایف و فعالیتهای خود را به قدری گسترش دادند که امروز به واقع به عنوان دستیار نرمافزاری کاربران شناخته میشوند.
اهمیت این نرمافزارها امروزه در حدی است که همه برندهای سازنده گوشی همراه و حتی اغلب شرکتهای رده اول فناوری اطلاعات، محصول اختصاصی خود را در این زمینه طراحی و عرضه کردهاند.
با این وجود و طبق معمول، موضوع امنیت، همانند دیگر موارد، از جنبههای مهم این فناوری بوده که مورد توجه ویژه قرار گرفته است؛ هر چند البته شرکتهای بزرگ، غالباً در زمینه دادن اطمینان به کاربران خود، دست و دلبازی میکنند.
اما به نظر میرسد که به تازگی دستورات فراصوتی برای دستیارهای صوتی دیجیتالی دردسرساز شده است و هکرها احتمالاً میتوانند از این طریق کنترل این نرمافزارهای هوشمند را در دست بگیرند.
کارشناسان هم معتقدند که هر چند دستیارهای هوشمند صوتی در دنیای امروزی ما با محبوبیت روزافزون روبرو هستند، اما به نظر میرسد که مشکلی جدی در راه این سیستمها وجود دارد.
متخصصان امنیتی بهتازگی کشف کردهاند که این سیستمها با یک ضعف بزرگ مواجهند که موجب میشود تا هکرها قادر باشند کنترل آنها را از طرقی خاص به دست گیرند.
این مشکل مربوط به پاسخدهی این سیستمها به فرمانهای فراصوت است که موجب میشود تا این پیامها خارج از محدوده شنوایی انسانها باشد، اما این دستیارهای هوشمند آنها را شنیده و دریافت کنند و طبعاً مطابق آنها عمل نمایند.
این نوع حمله بر اساس استفاده دلفینها از امواج فراصوت جهت ارتباط، “حمله دلفینی” نام گرفته و به موجب آنها هکرها میتوانند کنترل هزاران تلفن همراه هوشمند در جهان را به دست بگیرند.
برای انجام این کار تنها کافی است که هکرها یک دستگاه ساطع کننده این امواج را با قیمت ناچیز ۳ دلار خریداری کرده و برنامهریزی کنند. بدینترتیب مواردی مانند سیری، دستیار گوگل و کورتانا بهراحتی قابل هک خواهند بود.
با این وجود، شرکتها در تلاشند که این ایراد فنی را به سرعت مرتفع کرده و نگرانی به وجود آمده بر سر راه این فناوری، رفع کنند.
منبع : ایتنا