کمیته رکن چهارم – پژوهشگران در حال طراحی نوعی بستر اینترنت اشیا برای میدان های مبارزه هستند که امنیت ارتباطات را افزایش می دهد.
توسعه دهندگان بسیاری در تلاش هستند روشی برای یکپارچگی انواع مختلف اینترنت اشیا در حال ظهور پیدا کنند. به همین منظور دولت فدرال آمریکا برنامه ای ۵ ساله را با سرمایه گذاری چندین میلیون دلار راه اندازی کرد تا شیوه های تازه ای برای توسعه و امن سازی ابزارهای ارتباطی میدان نبرد ایجاد کند.
آزمایشگاه تحقیقاتی نیروی زمینی (Army Research Lab) به منظور توسعه ی ابزار تجزیه و تحلیل میدان نبرد، به تازگی بودجه ای ۲۵ میلیون دلاری را به «اتحادیه تحقیقات اینترنت تجهیزات میدان نبرد روی تحول شبکه های هوشمند» (IoBT REIGN ) تخصیص داد.
تنکرید لیپوینت (Tancréde)، دانشمند رایانه، رمزگشای اسآرآی اینترنشنال (SRI International) و عضو اتحادیه ی یاد شده توضیح داد ۲۰ محقق از شش دانشگاه مختلف و اسآرآی و همچنین ۱۰ پژوهشگر آزمایشگاه تحقیقاتی نیروی زمینی در پروژه ی مذکور با یکدیگر همکاری می کنند.
با توجه به گزارش اسآرآی:
اینترنت اشیا میدان نبرد، سربازان را به فناوری های هوشمند جایگذاری شده در زره ها، بی سیم ها، سلاح ها و دیگر تجهیزات متصل می کند. این کار حواسی اضافی و درک بالاتری را به سربازان می دهد تا بتوانند به شکل بهتری از محیط پیرامون خود اطلاع کسب کنند. همچنین به کمک آن قدرت پیش بینی و ارزیابی خطر سربازان افزایش یافته، دیدی مشترک بین آنها توسعه می یابد.
یکی دیگر از اهداف طرح مورد بحث توسعه ی روشی برای همکاری عامل های انسانی و تجهیزات خودمختار با یک دیگر است.
لیپوینت گفت:
یکی از اهداف سناریو بالا داشتن تجهیزات هوشمند است.
تجهیزات هوشمند به فرمانده اجازه می دهد تا تنها روی هدف تمرکز کند، نه محیط اطراف آن. اگر فردی بخواهد به هدفی تیراندازی کند که در دسته بندی ها وجود ندارد، مهمات شلیک نخواهد شد. به طور مشابه در صورتی که حسگرها تشخیص دهند افرادی در نزدیکی هدف قرار دارند، عمل نخواهند کرد.
وی ادامه داد:
دستاورد بالا به این معنا نیست که ماشه ی سلاح ها از انسان گرفته می شود؛ بلکه به آنها اجازه می دهد درک بهتری از محیط اطراف خود داشته باشند.
از اهداف رمزگشای اسآرآی اینترنشنال و گروه وی، تأمین امنیت مواردی است که با ترکیب روش های یادگیری و تکنیک های استنتاجی، به صورت پیوسته در میدان نبرد پیچیده تر می شوند.
وی اظهار کرد:
ما باید از منظر طراحی الگوریتم و هر چیزی که توسعه می دهیم به دشمنان فکر کنیم. ما باید روی طراحی الگوریتم هایی برای مقاومت در برابر دشمنان مخرب تمرکز کنیم.
پژوهشگران در تلاش هستند علاوه بر رمزنگاری ارتباطات، الگوریتم هایی را توسعه بدهند که داده های مخرب را تشخیص می دهد.
دانشمندان رایانه ادامه داد:
ما باید بپذیریم داده های متناقض و فریبنده نیز توسط این الگوریتم ها دریافت می شوند؛ بنابراین بگذارید آن را طراحی کنیم. در نتیجه اگر داده های کافی به دست آورید، هنوز هم میتوانید مأموریت خود را کامل کنید.
البته لیپوینت بیان کرد پروژه ی بالا یک طوفان ذهنی ۵ ساله است و هیچ تحول مشخصی ندارد.
دانشگاه های ایلینوی در اربانا-شمپین، کارنگی ملون، کالیفرنیا، برکلی و MIT و کالیفرنیا جنوبی در طرح بالا حاضر هستند. بودجه ی اهدایی یاد شده نیز برای دوره ای ۵ ساله از یک تلاش ۱۰ ساله در نظر گرفته شده است.
- Alliance for Internet of Battlefield Things Research on Evolving Intelligent Goal-driven Networks