کمیته رکن چهارم – یک استارتاپ استرالیایی در حال ساخت نوعی اسباب بازی است تا به کودکان برنامه نویسی یاد بدهد.
در عصر دیجیتال امروزی یادگیری برنامه نویسی و سواد دیجیتال یک ضرورت به حساب می آید. تاکنون بازی های ویدئویی یا اسباب بازی های بسیاری با این هدف به بازار عرضه شده اند.
استارتاپ استرالیایی «روبو واندرکایند» (Robo Wunderkind)، به تازگی نوعی اسباب بازی جدید با همین نام و لوگو مانند، با قابلیت برنامه ریزی معرفی کرده است. این شرکت موفق شده است برای تکمیل طرح خود، بودجه ای ۱٫۲ میلیون دلاری را از «SOSV»، بانک فدرال اتریش و چندین کسب و کار دیگر به دست آورد.
روبو واندرکایند، در مقایسه با محصولات مشابه، همچنان ظاهری لوگو مانند خود را حفظ کرده و کاربر را مجبور می کند، ابتدا خود آن را به شیوه ی دلخواه سرهم کند. همچنین تعدادی از بلوک ها از جنس خاصی طراحی شده اند که روبات به ابزاری متصل به اینترنت تبدیل می کنند.
در محصول یاد شده دارای حسگرهایی مانند مجاورت، حرکتی و نور است. همچنین کاربر می تواند نوعی دوربین کوچک، فرستنده و گیرنده ی مادون قرمز و نمایشگری با قابلیت برنامه ریزی را در ساخت آن به کار گرفت.
یکی از نکات مثبت واندرکایند، سازگاری آن با قطعات لوگوهای معمولی است. در نتیجه مصرف کننده می تواند با ترکیب هر دو نوع بلاک، روباتی پیچیده تر و بزرگ تر به وجود آورد.
اسباب بازی مذکور از دو برنامه ی مختلف سازگار با iOS بهره می برد. اولین برنامه «Robo Live» نام داشته، اجازه ی مدیریت زمان واقعی روبات را به کاربر می دهد. دومین نرم افزار نیز «Robo Code» بوده، امکان برنامه نویسی و دیدن نوع استفاده ی حسگرها را فراهم می کند. اپلیکیشن دوم به مصرف کننده اجازه می دهد با کنار هم قرار دادن بلاک های مجازی، الگوریتم های ساده ای را به وجود آورند. این ویژگی باعث می شود تا آنها با مفاهیم اولیه برنامه نویسی مانند حلقه ها آشنا شوند.
سرگرمی مذکور به پیشرفت دانش روباتیک، برنامه نویسی و تفکر خلاق کودکان کمک می کند.
محصول روبو واندرکایند دارای سه نوع «Starter Kit»، «Advanced Kit» و «Professional Kit» است. نوع اول هم اینک با قیمت ۲۵۰ دلار در دسترس است؛ اما دو بسته بندی دیگر در آینده ای نزدیک به بازار عرضه خواهند شد.
منبع : سایبربان