باج افزاری جدید برای کاربران آمریکا/تکمیلی

کمیته رکن چهارم – این باج افزار به شکل یک بات نت (botnet) بوده و از طریق ایمیل‌های آلوده وارد سیستم قربانی می‌شود.

شرکت امنیت سایبری ترند میکرو (Trend Micro) خبر از یک باج افزار جدید به نام «Viborot» داد که کاربران ایالات متحده را هدف قرار می‌دهد.

این باج افزار برای اولین بار در ۱۷ سپتامبر ۲۰۱۸ توسط کارشناسان امنیت سایبری شناسایی و معرفی‌ شده است.

باج افزار یاد شده حتی برنامه «Microsoft Outlook» را آلوده کرده و حتی از طریق ایمیل های اسپم به سیستم قربانی نفوذ می کند.

چندی پیش کارشناسان امنیتی باج افزاری به نام «PyLocky» شناسایی کردند که در ابتدا به نظر می‌ رسد مرتبط با باج ‌افزار « Locky» باشد اما کاملا با آن غیر مرتبط است. این باج‌افزار جدید که اولین بار در ماه جولای و توسط پژوهشگران Trend Micro کشف شد، کاربران کشورهای اروپایی را هدف قرار داده است. متن باج ‌گیری باج افزار در زبان‌های انگلیسی، فرانسوی و چند زبان دیگر از جمله ایتالیایی و کره ‌ای در دسترس است.

مشابه سایر باج ‌افزارها، این باج‌ افزار نیز حملات خود را از ایمیل ‌های فیشینگ آغاز می‌کند. ایمیل‌های PyLocky با عنوان ‌هایی مرتبط با صورت‌ حساب‌ های مالی ارسال می‌ شوند.

آدرس URL مخرب حاوی یک فایل Zip است که پس از اجرا چندین مولفه بدافزار که با زبان‌های ++C و پایتون نوشته شده‌اند را منتقل می‌کند. در بین این مولفه ‌ها، فایل اصلی باج ‌افزار با نام lockyfud.exe نیز وجود دارد. این فایل با ابزار رسمی پایتون، PyInstaller ایجاد شده است.

به منظور جلوگیری از شناسایی توسط نرم ‌افزارهای امنیتی سندباکس، در صورتی که حافظه سیستم آلوده کمتر از ۴ گیگابایت باشد (برای شناسایی ماشین مجازی)، بدافزار به مدت ۹۹۹۹۹۹ ثانیه (حدود ۱۱,۵ روز) منتظر می‌ماند.

مشابه سایر باج ‌افزارها، PyLocky نیز برای بازیابی فایل‌‌‌های رمز شده از کاربر تقاضای مبلغی با ارزهای دیجیتالی می‌کند. در متن باج به کاربر گفته می‌شود که در صورت عدم پرداخت، هر ۹۶ ساعت مبلغ باج دو برابر می‌شود، تا کاربر وادار به پرداخت سریع ‌تر شود.

باج‌افزار «Virobot»، چند روز پس از تجزیه و تحلیل باج‌افزار «PyLocky» شناسایی شد. این بات نت به محض نفوذ از طریق ایمیل، اطلاعات رایانه قربانی را رمزنگاری می کند. کلید رمزنگاری اطلاعات افراد در این باج افزار به صورت تصادفی نتظیم شده و اطلاعات هر قربانی به شیوه متفاوتی رمز نگاری می شود.

منبع : سایبربان

درباره نویسنده

پست های مرتبط

پاسخ دهید


خبرگزاری هرانا

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


Type The Green Captcha Characters Below.