عزم قدرت‌های جهان برای توافق سایبری

کمیته رکن چهارم – هنگامی‌که در فضای مجازی، نام روسیه به میان می‌آید، جنگ سایبری نزدیک‌ترین مفهومی است که به ذهن هر شنونده‌ای می‌رسد.

 روسیه، به عنوان یکی از قدرت‌های بزرگ فضای مجازی، همواره با سبک و سیاق خاص خود اهداف سایبری‌اش را دنبال می‌کند. بر اساس ادعای کارشناسان سایبری غرب، این تکنیک‌های خاص را می‌توان در بدافزارهای روسیه بر روی شبکه‌های برق ایالات‌متحده و ترول‌های تأثیرگذاری بر نتیجه انتخابات ریاست جمهوری این کشور، مشاهده کرد.

این در حالی است که چین در فضای مجازی به جاسوسی، سرقت اطلاعات و نقض مالکیت معنوی معروف است و هکرهای ایالات‌متحده برای عملیات نظامی و اختلال در زیرساخت‌های حیاتی مشهور هستند.

بنابر نگرش‌های متفاوت و روش‌های متنوع مورداستفاده از سوی ۳ کشور، امکان مذاکره و همکاری بسیار اندک است. بااین‌وجود، وزارت امور خارجه روسیه، اخیراً در مسکو، میزبان نمایندگانی از آمریکا و چین بوده است و هدف این نشست ۳ جانبه، دستیابی به دستورالعملی مدون برای مناقشات سایبری میان طرفین، عنوان‌شده است.

بسیاری از مخالفان ترامپ، این نشست را گواهی بر صحت اتهام توافق پنهانی وی با هکرهای روس برای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا می‌دانند. این در حالی است که بسیاری از حامیان ترامپ، نمایندگان ایالات‌متحده در این نشست را اعضای دولت پنهان اعلام کرده‌اند. سین کانونک (Sean Kanuck)، افسر ارشد اطلاعات سابق ایالات‌متحده در امور سایبری و جان مالری (John Mallery)، محقق موسسه فناوری ماساچوست، نمایندگان ایالات‌متحده در این جلسه بودند.

کانوک در مورد این نشست گفت:

 موضوع اصلی جلسه یادشده، ثبات سایبری بود. مسئله اساسی این است که بتوانیم از تشدید پیچیدگی‌های موجود در فضای مجازی، بکاهیم.

 

این اظهارات در حالی بیان می‌شود که غالب متخصصان معتقدند که حجم مناقشات پنهان در فضای سایبری، به شکل بی‌سابقه‌ای افزایش‌یافته است و این ۳ قدرت سایبری بزرگ جهان، به صورت پیوسته در حال اجرای عملیات سایبری علیه یکدیگر هستند.

منبع : سایبربان

درباره نویسنده

پست های مرتبط

پاسخ دهید


خبرگزاری هرانا

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


Type The Red Captcha Characters Below.