چهار پیشنهاد مارک زاکربرگ برای نظم بخشیدن به اینترنت

کمیته رکن چهارم – فیسبوک چند وقتیست که در برابر قوانین و مقررات نرمش نشان می دهد و حالا به شفاف سازی روی آورده است.

مارک زاکربرگ به تازگی سرمقاله ای را در بخش خبری فیسبوک منتشر کرده و چهار ایده را در مورد نظم بخشیدن به اینترنت مطرح نموده که می توان از آنها در سطح جهانی هم استفاده کرد.

او معتقد است اول از همه دولت ها باید سطح مرجعی را برای محتوای اینترنتی مشخص کنند و با استفاده از فیلترینگ از اشاعه محتوای نامناسب در پلتفرم های مختلف جلوگیری نمایند. فیسبوک نمی خواهد در این زمینه تصمیم گیرنده اصلی باشد و زاکربرگ از کمیته ای مستقل برای تعیین مبنای محتوا صحبت می کند.

مدیر عامل فیسبوک همچنین از مقرراتی دم می زند که «استانداردهای مشترک» را برای احراز هویت اشخاص تعیین کنند، به خصوص افراد حقیقی یا حقوقی که در حوزه تبلیغات سیاسی فعالیت می کنند. او به برقراری «چارچوب هماهنگ جهانی» برای حفظ محرمانگی اطلاعات هم امیدوار است، چیزی شبیه GDPR اتحادیه اروپا که حفاظت از اطلاعات شخصی را بدون تخریب اینترنت فراهم سازد.

به جز موارد فوق، زاکربرگ می گوید باید قابلیت انتقال اطلاعات بین سرویس های مختلف را تضمین کرد، موضوعی که در «پروژه انتقال داده» پیش بینی شده است. حفاظت از اطلاعات در زمان انتقال بین سرویس های مختلف هم موضوع دیگریست که باید متولی مشخصی داشته باشد.

بیانیه خبری زاکربرگ شاید نویدبخش حرکت سریع فیسبوک به سمت محرمانگی و حفاظت از اطلاعات کاربران باشد، اما می توان آن را تقابل با درخواست سیاستمداران برای وضع قوانین سختگیرانه برای فیسبوک دانست. شاید زاکربرگ می خواهد تلویحاً به مراجع قانونگذاری بفهماند که چه نوع قوانینی را خواهد پذیرفت. از طرفی بحث اثربخشی سرمقاله زاکربرگ هم مطرح است. اینکه بدانیم مدیرعامل فیسبوک چه می خواهد ایرادی ندارد، ولی جلب نظر مساعد کشورهای دیگر کار ساده ای نخواهد بود، به خصوص در حال حاضر که این شبکه اجتماعی چندان محبوب نیست.

منبع: دیجیاتو

درباره نویسنده

پست های مرتبط

پاسخ دهید


خبرگزاری هرانا

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


Type The Red Captcha Characters Below.