ارائه اینترنت ماهواره ای توسط آمازون

کمیته رکن چهارم – شرکت آمازون قصد دارد به منظور ارائه اینترنت به سراسر زمین، ۳۲۰۰ ماهواره به فضا پرتاب کند.

 بعد از حضور SpaceX، One Web و دیگر شرکت‌های خصوصی در فضا و نقشه‌های جسورانه آنها در ارائه اینترنت فضایی به همه مردم کره زمین، حالا آمازون در نظر دارد تا پروژه اینترنت فضایی خود را با کسب مجوزها جهت پرتاب ۳۲۰۰ ماهواره به فضا، عملی کند.

فاز بعدی اینترنت به هیچ عنوان شباهتی با سیم، کابل و آنتن‌های BTS که در حال حاضر در کنار ما حضور دارند نیست. شاید این رویا چندان هم دور از دسترس نباشد که در هر نقطه‌ای از کره زمین بتوانیم بدون دردسر به اینترنت متصل شویم.

شرکت‌های زیادی به دنبال ارائه خدمات اینترنت ماهواره‌ای هستند و یکی از این شرکت‌ها آمازون با مدیریت جف بزوس است. این شرکت قصد دارد با ارسال تعداد ۳،۲۳۶ ماهواره به دور زمین پروژه کوئیپر خود را به فاز عملی منتقل کند. هدف مشخص است، اتصال میلیون‌ها انسان در کره زمین به اینترنت، در مکان‌هایی که هیچ دسترسی به این شبکه جهانی وجود ندارد.

در همین زمینه آمازون درخواستی را به سازمان FCC ارسال کرده تا بتواند مجوزهای لازم جهت پرتاب این تعداد ماهواره را به فضا کسب کند. در بخشی از این درخواست آمده است:

برنامه آمازون این است که به شرکتی که بیشتر اهمیت را به مشتریان خود در کره زمین می‌دهد باشد و در این راه، سیستم کوئیپر یکی از برنامه‌های بلندپروازانه ما برای رسیدن به آن است.

اما شاید بد نباشد با هم کمی در مورد مسائل فنی این پروژه صحبت کنیم. پروژه کوئپر مجموعه ۳،۲۳۶ ماهواره خواهد بود که قرار است در چند مرحله به فضا پرتاب شوند. در این پروژه، ماهوراه‌ها در ۹۸ صفحه مداری به دور زمین خواهند چرخید که ارتفاعاتی بین ۵۸۹ تا ۶۲۹ کیلومتر از سطح زمین دارند.

در همین حال این ماهواره‌ها پس از مدت ۱۰ سال از مدارهایی که در حال حرکت در آنها بوده‌اند خارج می‌شوند تا خطرات ناشی از ازدیاد اجرام در مدارهای پیرامونی کره زمین را کاهش دهند.

آمازون گزارش داده با ارسال ۵۷۸ ماهواره به فضا و قرار گرفتن آنها در موقعیت پیش‌بینی شده، اولین اطلاعات در بستر اینترنت مورد بحث این شرکت، منتقل خواهند شد.

در حال حاضر سازمان‌های بین‌المللی تنها اجازه پرتاب ۳۶۵ ماهواره به فضا را صادر می‌کنند ولی انتظار می‌رود این تعداد در سال ۲۰۲۵ به ۱۱۰۰ عدد برسد. در حال حاضر شرکت SpaceX مجوز ارسال ۱۲۰۰۰ ماهواره تا سال ۲۰۲۷ را تحت پروژه Starlink دریافت نموده است و فعلاً ۶۰ تای آنها را نیز به فضا پرتاب نموده و برنامه مدونی برای ارسال مابقی ماهواره‌ها نیز تنظیم شده است.

نکته جالب در مورد اشتراکات این دو پروژه این است که مدیر اصلی تیم پروژه کوئیپر یکی از مهندسان اسبق شرکت SpaceX است که به دلیل اختلافات نظری، پیش از این توسط ایلان ماسک اخراج شده بود.

به هر حال دو شرکت رقابت سختی را در این زمینه آغاز کرده‌اند که در نهایت می‌تواند منجر به گسترش هر چه بیشتر اینترنت در سراسر کره زمین شود. اتفاقی که به نفع همه ما خواهد بود.

منبع: شهر سخت افزار

درباره نویسنده

پست های مرتبط

پاسخ دهید


خبرگزاری هرانا

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


Type The Green Captcha Characters Below.