تروجانی که اطلاعات احراز هویت شما را سرقت می‌کند

کمیته رکن چهارم – جدیدترین نوع Adwind توسط یک فایلJAR  منتقل می‌شود و هدف آن در پشت چندین لایه مبهم‌سازی و رمزگذاری شده قرار دارد که باعث ناکارآمدی تشخیص مبتنی بر امضا می‌شود.

مجرمان سایبری، با پنهان‌سازی رفتار مخرب تروجان Adwind با استفاده از دستورات مجاز جاوا، اطلاعات احرازهویت بانکی، برنامه‌های تجاری و هرگونه گذرواژه ذخیره شده در یک مرورگر کاربران را به سرقت می‌برند.

بدافزار Adwind که با اسامی AlienSpy و jRAT نیز شناخته می‌شود، می‌تواند چندین سیستم عامل را هدف قرار دهد و به طور معمول قربانیان را از طریق ایمیل‌های فیشینگ، فایل نصبی مخرب نرم‌افزارها یا وب‌سایت‌های مخرب، انتخاب و آلوده می‌کند. نوع جدیدی از این بدافزار اخیرا شناسایی شده است که سیستم عامل ویندوز و برنامه‌های متداول ویندوز از جمله Internet Explorer و Outlook را همراه با مرورگرهای مبتنی بر Chromium، هدف قرار می‌دهد.

جدیدترین نوع Adwind توسط یک فایلJAR  منتقل می‌شود و هدف آن در پشت چندین لایه مبهم‌سازی و رمزگذاری شده قرار دارد که باعث ناکارآمدی تشخیص مبتنی بر امضا می‌شود.

هنگامی که بدافزار لیست آدرس‌های سرور فرمان و کنترل را باز کند، Adwind فعال شده و قادر به دریافت دستورالعمل‌ها و ارسال اطلاعات سرقت‌شده از جمله اطلاعات احرازهویت بانکی، برنامه‌های تجاری و هرگونه گذرواژه ذخیره شده در یک مرورگر، به سرور میزبان است.

در آخرین نسخه Adwind، عملکرد بدافزار با استفاده از دستورات جاوا مخفی می‌شود. توسعه‌دهندگان بدافزار این کار را با مخفی کردن فایل‌های JAR مخرب در بین تعدادی از برنامه JAR مشروع انجام دادند و با استفاده از رمزگذاری، تشخیص فایل JAR اولیه و بارگذاری فایل‌های JAR اضافی از یک سرور از راه دور را دشوار کردند. تمامی این موارد تشخیص فعالیت غیر طبیعی را دشوار می‌کنند.

فعالیت مخرب Adwind زمانی قابل شناسایی است که اطلاعات به‌سرقت‌رفته در حال ارسال به سرور از راه دور هستند. بدافزار در طی این فرایند از دستوراتی غیر از جاوا استفاده می‌کند. با این حال، در این مرحله آسیب مورد نظر بدافزار به پایان رسیده است.

مجرمین سایبری، گونه‌ای از تروجان Adwind را بیش از پنج سال برای سرقت اطلاعات احرازهویت، ثبت رخدادهای صفحه کلید، ضبط صدا و سایر اطلاعات مربوط به قربانیان استفاده می‌کردند.

کارشناسان معاونت بررسی مرکز مدیریت راهبردی افتای ریاست جمهوری می‌گویند بررسی ترافیک وب و ایمیل از راه‌کارهایی است که می‌تواند برای شناسایی تروجان Adwind و چنین بدافزارهایی به کار رود.

منبع : ایسنا

درباره نویسنده

پست های مرتبط

پاسخ دهید


خبرگزاری هرانا

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


Type The Red Captcha Characters Below.