کمیته رکن چهارم – مقامات آمریکا، استرالیا و انگلیس امیدوار بودند پس از ارسال نامهای شدیداللحن پیامرسان فیسبوک رمزگذاری «سربه سر» (end-to-end) را پایان دهد، اما آنها با پاسخ غیر منتظرهای روبرو شدند.
فیسبوک در نامهای به مقامات انگلیسی، آمریکایی و استرالیایی اعلام کرده رمزگذاری پیامرسان خود را تضعیف نمیکند. اما به نظر نمیرسد مقامات کشورها به این پاسخ قانع شوند.
مقامات آمریکا، استرالیا و انگلیس امیدوار بودند پس از ارسال نامهای شدیداللحن پیامرسان فیسبوک رمزگذاری «سربه سر» (end-to-end) را پایان دهد، اما آنها با پاسخ غیر منتظرهای روبرو شدند.
فیسبوک نامهای به بیل بار دادستان کل آمریکا، چادولف وزیر امنیت میهن آمریکا و وزرای مربوطه انگلیس و استرالیا ارسال کرده است. او در این نامه اعلام کرده رمزگذاری اپلیکیشنهایی مانند فیسبوک مسنجر و واتساپ را کمتر نمیکند.
این شرکت ادعا میکند نمیتوان در فرایند رمزگذاری یک در پشتی ایجاد کرد که فقط پلیس و دولتها به آن دسترسی داشته باشند. فیسبوک اشاره میکند، اگر قرار باشد رمزگذاری کمرنگتر شود هر فردی در هر مکانی میتواند به اطلاعات کاربران دسترسی داشته باشد. چنین روزنی به مجرمان و هکرها اجازه میدهد تا اطلاعات کاربران را سرقت کنند.
همچنین فیسبوک اشاره کرده بیش از ۱۰۰ سازمان نیز به همین اصل معتقد اند. این در حالی است که پیش از این اپل، گوگل، مایکروسافت و شرکتهای بزرگ دیگر نیز با کاهش رمزگذاری مخالفت کرده بودند.
البته تاکنون مقامات به طور رسمی نسبت به نامه فیسبوک واکنش نشان ندادهاند، اما به نظر نمیرسد سیاستمداران به آسانی این نامه را قبول کنند و به همین پاسخ قانع شوند.
در استرالیا قانونی به تصویب رسیده که دسترسی به محتوای رمزگذاری شده را ملزوم میکند. در کشورهایی مانند انگلیس قوانین مشابهی پیشنهاد شده است.
دولتها معتقدند رمزگذاری «سربه سر» به تروریستها و مجرمان اجازه میدهد به راحتی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.
منبع : مهر