کمیته رکن چهارم – مؤسسه ارزیابی AV-Comparatives گزارش نهایی و جمعبندی شده خود را برای سال ۲۰۱۹ منتشر کرد. بر اساس این جمعبندی، ضدویروس Bitdefender برای چندمین بار موفق به دریافت باارزشترین نشان این مؤسسه، یعنی “محصول سال” شده است.
مؤسسه AV-Comparatives بر اساس آزمونهای مختلفی که طی هر سال بر روی انواع محصولات ضدویروس انجام میدهد، ارزیابی بیطرفانه و مستقلی را بعمل آورده و این محصولات را رتبهبندی میکند. در پایان هر سال میلادی نیز با جمعبندی نتایج آزمونهای بعمل آمده طی سال، ضدویروس برتر سال را انتخاب کرده و همچنین ضدویروسها را در گروههای مختلف ارزیابی سالانه میکند.
در گزارش نهایی سال ۲۰۱۹، ضدویروس Bitdefender بعنوان “محصول سال” (Product of the Year) انتخاب شده است.
در گزارش نهایی AV-Comparatives، تعدای از ضدویروسها که نتایج خوبی را در آزمونهای مختلف در سال ۲۰۱۹ کسب کردهاند، بعنوان ضدویروس “برتر” (Top Rated) انتخاب شدهاند. ضدویروسهای ممتاز سال ۲۰۱۹ عبارتند از Avast،وAVG و Kaspersky.
ضدویروسهای برتر در هر آزمون
آزمون “محافظت در دنیای واقعی” (Real-World Protection)
این آزمون یکی از آزمونهای مهم AV-Comparatives به شمار میآید. در این آزمون از تمام امکانات و قابلیتهای ضدویروس برای مقابله با انواع تهدیدات، مشابه آنچه که هر روز در دنیای واقعی رخ میدهد، استفاده میشود. ضدویروسها باید عملکرد بالایی نشان دهند، بدون آنکه درصد خطای زیادی داشته باشند و نیاز به دخالت مکرر کاربر باشد. ضدویروسهای برتر در این آزمون عبارتند از AVIRA،وBitdefender و VIPRE.
آزمون “محافظت در برابر بدافزارها” (Malware Protection)
در این آزمون توانایی ضدویروس در حفاظت از دستگاه در برابر بدافزارهایی که از دستگاه های ذخیرهساز قابل حمل و پوشههای اشتراکی به سیستم رخنه میکنند مورد ارزیابی قرار میگیرند. علاوه بر شناسایی قدرتمند، ضدویروس انتخابی میبایست حداقل خطای نادرست را در شناسایی داشته باشد. ضدویروسهای برتر در این آزمون عبارتند از AVIRA،وBitdefender،وAvast و AVG.
آزمون “خطا در شناسایی” (False Positive)
شناسایی اشتباه به اندازه یک آلودگی واقعی میتواند باعث مزاحمت و دردسر شود. لازم است که قبل از عرضه ضدویروس به بازار، کنترل کیفیت مناسبی بر روی محصول صورت گرفته باشد. هدف از این آزمون، کنترل میزان خطای ضدویروس در شناسایی بدافزارها است. ضدویروسهای برتر در این آزمون عبارتند از Kaspersky،وAVIRA و ESET.
آزمون “کارایی کلی” (Overall Performance)
در عین حال که محصولات امنیتی باید تحت شرایط مختلف فعال باشند، کاربران نیز میبایست قادر به انجام امور معمول خود با دستگاه باشند. برخی محصولات تأثیرات بیشتری در مقایسه با محصولات دیگر در زمان اجرای فرامین متداول میگذارند. بر طبق آزمونهای این مؤسسه، ESET،وMcAfee و K7 کمترین تأثیر را بر روی کارایی سیستمها داشتهاند.
آزمون “محافظت پیشرفته در برابر تهدیدات” (Advanced Threat Protection)
در این آزمون، توانایی محصولات ضدویروس در مقابله با حملات هدفمند و بدافزارهای موسوم به بدون فایل (Fileless) مورد ارزیابی قرار میگیرد. در سال ۲۰۱۹ تنها تعداد کمی از شرکتهای سازنده محصولات ضدویروس در این آزمون پرچالش شرکت کردند. ضدویروسهای برتر در این آزمون عبارتند از ESET،وKaspersky،وAvast،وAVG،وBitdefender و F-Secure.
گزارش کامل مؤسسه AV-Comparatives در اینجا قابل دریافت و مطالعه است.
منبع : شبکه گستر