کمیته رکن چهارم – خلیج فارس: در این گزارش به مروری بر بدترین و ناایمنترین رمزهای عبور در حسابهای کاربری اینترنتی خواهیم پرداخت.
این روزها که هر لحظه خبری از گوشه و کنار جهان مبنی بر حمله سایبری و هک حسابهای کاربری رایانه و گوشی هوشمند نظیر ایمیل، پیامرسانها و شبکههای اجتماعی نظیر اینستاگرام به گوش میرسد، کاربران باید درباره افزایش امنیت سایبری حسابهای کاربری خود دقت بیشتری کرده و اقدامات لازم را برای محافظت از اطلاعات شخصی خود انجام دهند.
بسیاری از متخصصان امنیت سایبری بر این باورند که بسیاری از کاربرانی که گرفتار حملات سایبری و نفوذ به حریم شخصی و اطلاعات رایانهشان میشوند، از گذرواژه و رمزعبورهای ناایمن و نادرستی استفاده میکنند که به هکرها این امکان را میدهد تا براحتی و بدون هیچ گونه زحمتی، رمز عبور قربانیان موردنظر را حدس زده و به اطلاعات خصوصیشان دسترسی پیدا کنند.
کارشناسان و متخصصان فعال در حوزه امنیت سایبری همواره بر این باورند کاربرانی که به سادگی در معرض هک و نفود هکرها و مجرمان سایبری قرار گرفته اند، از کلمات عبور و گذرواژههای بسیار ساده، ابتدایی و قابل حدسی استفاده کردهاند.
این گزارش که در مجله فوربس آمده است، به مرور مختصری بر مجموعه کلمات عبور و گذرواژههایی که از امنیت سایبری بسیار پایین و ضعیفی برخوردارند، میپردازد که در زیر فهرست برخی از این رمزهای عبور ناایمن ذکر شده است:
۱۲۳۴
۱۲۳۴۵۶۷۸۹
۱۱۱۱
QWERTY
iloveyou
admin
۶۶۶۶۶۶
abc۱۲۳
monkey
dubsmash
test
۶۵۴۳۲۱
aa۱۲۳۴۵۶
password۱
football
sunshine
princess
charlie
donald
Welcome
Starwars
Dragon
Hello
Freedom
whatever
superman
نام کاربر
نام خانوادگی کاربر
نام همسر کاربر
تاریخ تولد کاربر
عدم تغییر رمزعبور پیشنهادی از سوی سرویس مربوطه
به عقیده کارشناسان، یک ترفند کاربردی و مفید دیگری که میتواند به امنیت گذرواژه حسابهای کاربری در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی، حسابهای کاربری گوشی و رایانه شما کمک کند، بهرهگیری از سمبلها و حروف غیر الفبایی همچون %، $، *، @ است.
در هر صورت، کاربران با در نظر گرفتن موارد فوق، باید رمز عبوری را انتخاب کنند که بتوانند آن را به راحتی به خاطر آورند و در ضمن، در هیچ جایی جز ذهن خود، آنها را یادداشت نکرده و برای هیچ کس نیز آن را به زبان نیاورند.
منبع: ایسنا