کمته رکن چهارم – یک کانال یوتیوب با سوءاستفاده از ویدئوی کنفرانس خبری ناسا درباره پرتاب فضانوردان با کپسول شرکت اسپیس ایکس، سعی دارد بیتکوین کاربران را سرقت کند.
کلاهبرداران ارزهای مجازی مدتهاست که از حساب کاربری ایلان ماسک سوءاستفاده میکنند.
تقریبا هربار که ماسک توئیتی منتشر می کند، انبوهی از حسابهای کاربری جعلی او سعی میکنند با فریب دادن طرفداران و کاربران دیگر ارز مجازیهای آنان را سرقت کنند و به نظر می رسد در این راه بسیار ماهر شدهاند.
پس از آنکه اسپیس ایکس کپسول کرو دراگون را همراه دو فضانورد به ایستگاه فضایی بینالمللی فرستاد، یک ویدئو در یوتیوب، فیلم ناسا از کنفرانس خبری مربوط به این عملیات را بهطور آنلاین پخش میکند. این درحالی است که عملیات پرتاب کپسول کرو دارگون در ۳۰ می انجام شدهاست. همراه این ویدئوی جعلی یک کد QR وجود دارد که بیتکوینهای جعلی برای کاربران میفرستد.
همچنین انبوهی از پیامهای منتشر شده توسط باتها برای این ویدئو وجود دارد که از این کلاهبرداریها پشتیبانی میکنند. کارشناسان امنیت سایبری تخمین میزنند تعداد زیادی از ۱۶ هزار بازدیدکننده این پست ربات باشند.
نام این حساب کاربری در یوتیوب «اسپیس ایکس» است و بیش از ۱۳۰ هزار کاربر دارد. کلاهبرداریهای مربوط به رمز ارزها سالهاست که جریان دارند. به عنوان مثال در سال ۲۰۱۸ میلادی توسعهدهندگان نرمافزارهای امنیتی بهطور تصادفی یک شبکه با حداقل ۱۵ هزار بات توئیتری کشف کردند که کلاهبرداریهای مشابه نمونه گفته شده انجام میدادند.
منبع: خبرگزاری مهر