اگر می‌خواهید گوشی شما هک نشود این مطلب را از دست ندهید!

کمیته رکن چهارم –  اطلاع از این که کسی برخلاف میلتان به گوشی شما دسترسی پیدا کرده می‌تواند ترسناک باشد. همه ما اطلاعات مهم و شخصی بسیار زیادی را در گوشی خود نگهداری می‌کنیم. کار‌های بانکی انجام می‌دهیم، با دوستان و خانواده صحبت می‌کنیم، و اطلاعات شخصی را با دیگران تبادل می‌کنیم. در چنین شرایطی، امنیت گوشی بسیار حائز اهمیت می‌شود. اگر فکر می‌کنید هک شده‌اید لازم است تا فورا دست به کار شده و اقدامی بکنید.


برنامه‌های ناشناخته را حذف کنید

اگر به یاد ندارید برنامه‌ای را دانلود کرده باشید و نمی‌دانید هدف آن چیست و چه کار می‌کند، بهترین راه این است که برای ایمنی آن را حذف کنید. شما متوجه خواهید شد این برنامه‌ها بدون آنکه شما قبلا آن‌ها را دیده باشید یا با آن‌ها کار کرده باشید، در پس زمینه در حال اجرا هستند.

از نرم افزار‌های آنتی ویروس استفاده کنید
تعداد زیادی برنامه آنتی ویروس خوب برای همه سیستم عامل‌ها طراحی شده است. استفاده از این نوع نرم افزار شما را از حملات احتمالی خارجی محافظت می‌کند. نسخه‌های رایگان موجود هستند، اما محافظت برتر با برچسب قیمت همراه خواهند بود.

گوشی خود را به‌روز نگه دارید
به‌روزرسانی‌های منظم باعث می‌شود امنیت گوشی در وضعیت مناسب حفظ شود. شما باید سیستم امنیت گوشی خود را تا حد امکان به‌روز نگه دارید. ممکن است دردسرساز به نظر برسد، اما نادیده گرفتن این به‌روزرسانی در دراز مدت برای شما هزینه به همراه خواهد داشت. نیم ساعت یا بیشتر وقت بگذارید و گوشی خود را به‌روزرسانی کنید.

صورت حساب گوشی خود را بررسی کنید
اگر گوشی شما هک شده باشد، متوجه یک صورت حساب ماهانه بالاتر از حد معمول خواهید شد. فعالیت اضافه به احتمال زیاد هزینه داده شما را بالا خواهد برد. جزئیات قبض تلفن را از اپراتور دریافت کرده و آن را با دقت بررسی کنید. در تماس بودن با ارائه دهنده خدمات، می‌تواند از هزینه‌های اقتصادی شما جلوگیری کند.

بازگشت به تنظیمات کارخانه
این کار باید آخرین راه حل باشد. بازگشت به تنظیمات کارخانه تمام داده‌های گوشی شما را پاک خواهد کرد و آن را به حالت اولیه و تنظیمات پیش فرض بازمی‌گرداند. عکس‌های شما، تنظیمات و تمام چیز‌های دیگر پاک خواهند شد. در این صورت، هر گونه برنامه هک به همراه تمام فایل‌های شما از گوشی حذف خواهد شد.

چگونه از گوشی اندرویدی خود در برابر هکر‌ها و خرابکار‌ها محافظت کنیم؟

گوشی که در دست دارید از تمام راز‌های شما باخبر است. با استفاده از این نکات کاربردی گوشی خود را از شر هکر‌ها و خرابکار‌ها در امان نگه دارید.

سیستم‌عامل و اپ‌های گوشی خود را به‌روزرسانی کنید

شرکت‌های نرم‌افزاری دائما در حال به‌روزرسانی محصولات نرم‌افزاری خود هستند. بسیاری از به‌روزرسانی‌های نرم‌افزار و وصله‌هایی که برای ترمیم باگ‌ها منتشر می‌شوند باعث بهبود امنیت و بالا بردن سپر دفاعی گوشی در برابر سارقان و متجاوزان می‌شوند. هر زمان که خبر تازه‌ای در خصوص به‌روزرسانی سیستم‌عامل یا هر اپلیکیشنی که استفاده می‌کنید منتشر شد، بدون تأخیر آن‌ها را نصب کنید.

از وای‌فای عمومی دوری کنید
تقریبا همه کاربران از خطرات استفاده از وای‌فای عمومی و باز مطلع هستند. وای‌فای عمومی رایگان که در تمام مراکز خرید، کافه‌ها، رستوران‌ها، فرودگاه‌ها و سایر اماکن عمومی ارائه می‌شود بهترین فرصت برای سوءاستفاده هکر‌ها است. سعی کنید حتی‌الامکان از اینترنت خط خود استفاده کنید و هروقت در مکان‌های عمومی هستید وای‌فای گوشی را خاموش کنید. علاوه بر این، در مکان‌های عمومی بلوتوث گوشی را هم خاموش کنید، مگر اینکه اسمارت‌واچی داشته باشید که برای ارتباط نیاز به بلوتوث دارد.

گوشی خود را قفل کنید

همیشه برای باز کردن گوشی از کد عبور چهار یا شش رقمی استفاده کنید. شاید اینکه همیشه برای کار با گوشی نیاز به وارد کردن کد عبور داشته باشید چندان خوشایند نباشد، اما این سناریو را به‌یاد داشته باشید که اگر روزی بر حسب اتفاق گوشی شما گم شود، هر کسی می‌تواند از داستان زندگی شما مانند ایمیل‌ها، مخاطبان، عکس‌ها و اطلاعات بانکی خبردار شود. حالا اگر این کد عبور تلفیقی از حروف و اعداد باشد امکان نفوذ بسیار کم می‌شود. طرفدار کد عبور نیستید؟ نگران نباشید. با وجود حسگر‌های اثر انگشت و هم‌چنین تشخیص چهره می‌توانید به‌سادگی و به‌سرعت وارد گوشی خود شوید.

از احراز هویت دو مرحله‌ای استفاده کنید
احراز هویت دو مرحله‌ای هم از آن دسته روش‌هایی است که معمولا مورد بی‌توجهی قرار می‌گیرد. چراکه باید یک مرحله بیشتر برای ورود به گوشی را پشت سر بگذارید. اما با استفاده از آن، یک لایه امنیتی بیشتر به گوشی اندرویدی خود اضافه می‌کنید.

از کلمات عبور قوی استفاده کنید

کلمه عبوری که برای گوشی انتخاب می‌کنید بهتر است حاوی ۱۶ تا ۲۰ کاراکتر شامل حروف، اعداد، علایم باشد. هم‌چنین کوچکی و بزرگی هم برای حروف درنظر بگیرید. افرادی که با استفاده از بروت فورس کلمات عبور را کرک می‌کنند قادر هستند تا در خیلی از موارد کلمات عبور قوی را هم بشکنند. اما ساده کردن کار هکر‌ها با به‌کارگیری تاریخ تولد، نام حیوان خانگی یا هر چیزی شبیه به این موارد به‌عنوان کلمه عبور ایده بسیار هولناکی است.

تولیدکنده‌های آنلاین زیادی هستند که کلمات عبور امن تولید می‌کنند. بهتر است هر شش ماه یک بار کلمات عبور خود را عوض کنید یا اگر اخباری در خصوص هک شدن یک برنامه خاص شنیدید خیلی سریع کلمه عبور خود را تغییر دهید. اما یک نکته مهم دیگر: پرسش‌های امنیتی را با جواب‌های درست پاسخ ندهید. برای هر حالت یک‌سری جواب مختلف داشته باشید.

مراقب ایمیل‌های اسپم و فیشینگ باشید
یکی از راه‌های ساده برای هکر‌ها نفوذ به گوشی از طریق صندوق پست الکترونیک است. ایمیل‌های فیشینگ به‌گونه‌ای طراحی می‌شوند که که با فریب شما امکان دسترسی به اکانت را فراهم می‌کنند. از کلیک بر روی ایمیل‌های تبلیغاتی، باز کردن پیوست‌های مشکوک یا اجرای به‌روزرسانی‌های اپی که از طریق ایمیل یا پیامک تبلیغ می‌شوند خودداری کنید.

از خصوصیات محافظتی از پیش ساخته شده داخل دستگاه استفاده کنید
اگر گوشی شما به‌هر دلیلی گم شد یا به‌سرقت رفت می‌توانید با ویژگی‌هایی مانند Find My Phone و هم‌چنین Dind My Device برای اندروید سعی کنید تا محل فعلی گوشی سرقتی را روی نقشه پیدا کنید. حتی اگر گوشی را در خانه یا محل کار گم کردید با این سرویس‌ها می‌توانید گوشی را وادار به زنگ زدن کنید. علاوه بر اینها، می‌توانید گوشی را طوری تنظیم کنید که اگر کدعبور چندین بار اشتباه وارد شد تمام اطلاعات روی گوشی پاک شود.

از آنتی‌ویروس استفاده کنید
هکر‌ها بدافزار‌هایی که کلمات عبور و اطلاعات اکانت را سرقت می‌کنند دوست دارند. می‌توانید با یک اپ آنتی‌ویروس مانند آواست، مک‌آفی و پاندا با اینگونه موارد مبارزه کنید.

مجوز‌های اپ را مدیریت کنید

مجوز‌های اپ‌ها را بررسی کنید. می‌توانید دسترسی به دوربین، میکروفون، لیست مخاطبان یا لوکیشن توسط اپ‌ها را متوقف کنید. مجوز‌های داده شده به اپ‌را زیرنظر داشته باشید و مواردی که مورد نیاز نیستند را حذف کنید. برای آیفون به مسیر Settings > Privacy بروید. در این قسمت لیست کاملی از تمام اپ‌ها و مجوز‌های آن‌ها را می‌بینید. در مورد اندروید، این آدرس برای دستگاه‌های مختلف فرق می‌کند. اما روی گوشی گوگل پیکسل می‌توانید به مسیر Settings > Apps & notifications > Advanced > Permission manager و روی گوشی سامسونگ گلکسی به مسیر Settings > Apps > App permissions بروید.

بکاپ
همیشه باید آماده بدترین حالت‌ها باشید. از تمام فایل‌ها و تصاویر مهم خود بکاپ داشته باشید.

فقط اقدام به دانلود اپ‌های قدیمی نکنید. در حالی‌که دانلود اپ‌های آیفون تنها به اپل اپ استور محدود است، منابع متعددی به‌غیر از گوگل پلی استور برای دانلود برنامه‌های اندرویدی وجود دارد. بهترین راه برای دوری کردن از بدافزار‌ها روی اندروید انتخاب آن‌ها از گوگل پلی استور است. هیچ‌وقت اپ‌ها را از طریق پیامک‌هایی که دریافت می‌کنید نصب نکنید.

از شارژر‌های عمومی استفاده نکنید
برای شارژ گوشی خود فقط از پورت‌های USB قابل اعتماد مانند کامپیوتر یا خودروی خود استفاده کنید. هکر‌ها می‌توانند پورت‌های شارژ USB که در اماکن عمومی مانند فرودگاه‌ها قرار دارد را هک کنند. در هنگام سفر علاوه بر کابل USB دوشاخه مربوط به آن‌را هم همراه داشته باشید. هکر‌ها نمی‌توانند از طریق آداپتر USB شخصی شما به اطلاعاتی که روی گوشی دارید دسترسی پیدا کنند.

این روز‌ها تلفن هوشمند به بخشی جدایی ناپذیر از زندگی همه ما تبدیل شده است و به همین دلیل آن را به یک مخزن اطلاعات شخصی از جزئیات حساب بانکی تا پیام‌ها و ایمیل‌های شخصی و کاری ما تبدیل کرده است. این اطلاعات حساس ممکن است در دسترس مجرمان سایبری یا حتی شخصی که شما می‌شناسید قرار گیرد.

از کجا بفهمیم هک شده ایم؟
قبض تلفن خود را بررسی کنید
اگر به دلیل ارسال تعداد زیادی پیامک که شما هرگز آن را ارسال نکرده‌اید برای شما قبض صادر شده است، احتمالا به بدافزاری آلوده شده‌اید که گوشی شما را وادار می‌کند پیامک‌هایی را ارسال و دریافت کند که برای مجرمان سایبری درآمد ایجاد می‌کند.

اگر شما پیامک‌های متنی ناشناس یا تبلیغاتی زیادی دریافت می‌کنید سعی کنید شماره ارسال کننده را مسدود کنید و اگر موفق به انجام این کار نشدید، باید با خدمات دهنده مخابراتی خود تماس بگیرید تا این شماره را مسدود کند.

اگر گوشی شما این نوع از پیامک‌ها را ارسال می‌کند، می‌توانید با اجرای یک اپلیکیشن امنیتی مثل Bitdefender یا McAfee بدافزار را پیدا کرده و حذف کنید. این مورد تنها روی اندروید قابل انجام است و اپلیکیشن‌های امنیتی iOS چنین قابلیتی ندارند.

 به سراغ فهرست اپلیکیشن‌های خود بروید
اگر در فهرست اپلیکیشن‌های خود موردی را مشاهده می‌کنید که هرگز قبلا خودتان آن را دانلود نکرده بودید، نام آن را در اینترنت جستجو کنید و ببینید آیا دیگران در مورد آن نظر منفی داشته و آن را به عنوان بدافزار یا سایر فعالیت‌های مشکوک دسته بندی کرده‌اند یا خیر.

به عنوان نمونه، بدافزار BankBot یک تروجان است که صد‌ها اپلیکیشن اندروید را آلوده کرد تا یک صفحه طعمه (فیشینگ) را برای سرقت اطلاعات بانکی کاربران نمایش دهد.

 به دنبال اپلیکیشن‌های چراغ قوه و صرفه جویی در مصرف باتری بگردید
اگر گوشی شما پر از اپلیکیشن‌هایی است که به یاد نمی‌آورید کدامیک از آن‌ها را دانلود کرده‌اید، یک سرنخ جستجو در برخی دسته بندی‌های اپلیکیشن است که بیشتر مورد توجه هکر‌ها قرار دارد. چندین اپلیکیشن چراغ قوه در گوگل پلی به بدافزاری آلوده شده بود که سعی می‌کرد اطلاعات مالی کاربران را به دست آورد. اپلیکیشن‌های صرفه جویی در مصرف باتری نیز اغلب مورد توجه هکر‌ها هستند.

اگر از این نوع اپلیکیشن‌ها روی گوشی خود دارید اسامی آن‌ها را در اینترنت جستجو کنید و ببینید آیا نظرات دیگران در مورد آن منفی است یا خیر. همچنین می‌توانید آن‌ها را حذف کنید و ببینید آیا روی عملکرد گوشی شما تاثیر می‌گذارد.

 گاهی لازم است به بازی‌های مورد علاقه خود مشکوک شوید
معمولا کمتر کسی را می‌توانید پیدا کنید که به بازی معروف و مورد علاقه خود مشکوک شود که ممکن است به بدافزار آلوده باشد. تروجان‌های Cryptojacking از جمله بدافزار‌هایی هستند که خود را درون اپلیکیشن‌های به ظاهر بی خطر مثل نسخه تقلبی بازی‌های معروف پنهان کرده و با استفاده از توان پردازشی دستگاه قربانی به استخراج ارزرمز‌ها می‌پردازد.

اگر گوشی شما کند شده و اپلیکیشن‌ها را به سختی اجرا می‌کند و یا به میزان غیرعادی گرم می‌شود و باتری آن به سرعت تمام می‌شود می‌تواند نشانه این باشد که دستگاه شما به یک اپلیکیشن مخرب مثل تروجان cryptojacking آلوده شده است.

این نوع بدافزار‌ها بیشتر در اندروید شایع هستند و اگر اپلیکیشن را از منابع غیررسمی دانلود کرده باشید خطر ابتلا بیشتر می‌شود.

 آیا روی لینکی کلیک کرده‌اید؟
اگر اخیرا روی یک لینک در یک پیام متنی یا پنجره شناور غیرمنتظره کلیک کرده باشید، ممکن است ناخواسته طعمه حملات فیشینگ شده باشید. حملات فیشینگ معمولا در اثر ایجاد حراس یا برانگیختن احساسات شما عمل می‌کنند. به عنوان نمونه در متن کلاهبرداری ارسال شده مربوط به ویروس کرونا ادعا شده بود که گیرنده پیام با فرد دیگری که علائم کووید ۱۹ داشته در تماس بوده است و برای کسب اطلاعات بیشتر باید روی لینک موجود در پیام کلیک کند.

آخرین باری که از وای‌فای عمومی کردید چه زمانی بوده است؟
طبق گزارش آزمایشگاه Kaspersky، از هر چهار هات اسپات یکی از آن‌ها ناامن است، و حتی اگر از یک شبکه وای‌فای استفاده می‌کنید که توسط کلمه عبور محافظت شده است ممکن است توسط فردی با نیت مجرمانه راه اندازی شده باشد. فراتر از این، پروتکلی (WPA ۲ یا WPA ۳) که ترافیک بین دستگاه‌ها و روتر‌ها را رمزگذاری می‌کند هم ممکن است آسیب پذیر باشد. در سال ۲۰۱۷ محققان دریافتند که استاندارد WPA ۲ از یک نقص جدی رنج می‌برد و به ترافیک مشخصی اجازه عبور می‌داد؛ بنابراین تا حد امکان سعی کنید از وای‌فای عمومی اجتناب کنید.

 آیا iCloud شما امن است؟
کاربران آی‌فون باید مطلع باشند که ورود به یک حساب iCloud هک شده می‌تواند به دیگران اجازه دهد نه تنها به عکس‌های شما دسترسی داشته باشند، بلکه می‌توانند با استفاده از یک نرم افزار جاسوسی شبه قانونی مکالمات، پیام‌ها، مخاطبین و موقعیت مکانی دستگاه شما را هم از راه دور تحت نظر داشته باشند.

خوشبختانه با فعال کردن احراز هویت دو عاملی برای Apple ID خود می‌توانید این خطر را به میزان زیادی کاهش دهید، زیرا اگر شخص دیگری تلاش کند تا از یک دستگاه جدید به حساب کاربری شما وارد شود، شما یک پیام تاییدیه دریافت خواهید کرد. اما یک کلمه عبور ضعیف که چند جای مختلف از آن استفاده شده است و فعال نکردن احراز هویت دو عاملی می‌تواند حساب کاربری و گوشی شما را در معرض خطر قرار دهد.

 یک اسکن امنیتی را اجرا کنید
از آنجا که اکثر بدافزار‌ها با این هدف طراحی می‌شوند که قابل شناسایی نباشند، شما ممکن است نتوانید خیلی از آن‌ها را پیدا کنید. اپلیکیشن‌های امنیتی، به ویژه برای اندروید، به شما کمک می‌کند این بدافزار‌ها را شناسایی کرده و از حملات سایبری آینده جلوگیری کنید.

منبع : پایگاه خبری تحلیلی ملیت

درباره نویسنده

پست های مرتبط

پاسخ دهید


خبرگزاری هرانا

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


Type The Green Captcha Characters Below.