کمیته رکن چهارم – طبق برآوردهای نوکیا، تعداد دستگاههای اینترنت اشیای آلوده جهان در یک سال صد درصد افزایش مییابد.
بر اساس اطلاعات جدید نوکیا، حجم دستگاههای آلوده اینترنت اشیا (IoT) در سراسر جهان طی سال گذشته ۱۰۰ درصد افزایش داشته است.
گزارش اطلاعات تهدید ۲۰۲۰ مربوط به سازنده تجهیزات مخابراتی، دادههای پردازش شده بهوسیله ارائهدهندگان خدمات با استفاده از ابزار NetGuard Endpoint Security خود را جمعآوری کرده است.
این گزارش نشان میدهد که دستگاههای آلوده اینترنت اشیا اکنون تقریباً یک سوم (۳۲.۷ درصد) کل دستگاهها را تشکیل میدهند و این مقدار در سال ۲۰۱۹ حدود ۱۶.۲ درصد بوده است.
نوکیا استدلال کرد که میزان آلودگی دستگاههای متصل به میزان قابل توجهی به قابلیت مشاهده دستگاهها در اینترنت بستگی دارد.
در گزارش نوکیا آمده است : «در شبکههایی که دستگاهها بهطور روزمره با آدرسهای آیپی اینترنتی عمومی روبرو میشوند، میزان بالایی از آلودگی اینترنت اشیا را پیدا میکنیم. در شبکههایی که از NAT با درجه حامل استفاده میشود، میزان آلودگی بهطور قابل توجهی کاهش مییابد، زیرا دستگاههای آسیبپذیر برای اسکن شبکه قابل مشاهده نیستند. با معرفی ۵G به نظر میرسد علاوه بر افزایش چشمگیر تعداد دستگاههای اینترنت اشیا، سهم دسترسی مستقیم این دستگاهها پ از اینترنت نیز افزایش خواهد یافت.»
نوکیا هشدار داد که سایر جنبههای ۵G نیز چالشهای عمده امنیتی جدیدی را برای تلفنهای موبایل ایجاد میکند: بهطور خاص مجازیسازی عملکرد شبکه (NFV) و شبکه تعریف شده بهوسیله نرمافزار (SDN).
براساس گزارش، برای «CSPها» تهیه یک محیط مجازیسازی عملکرد شبکه کاملاً مطمئن یک چالش اساسی است. شبکه تعریف شده بهوسیله نرمافزار تهدید میکند که برنامههای کنترل با تعامل اشتباه یا مخرب با کنترل کننده شبکه مرکزی شاید در مقیاس وسیعی خراب شود.
زیرساختهای شبکه CSPها در دسترس مهاجمان قرار میگیرد، بنابراین CSPها بهطور فزایندهای بهوسیله بازیگران پیچیده و مخرب هدف قرار میگیرند.
به گفته نوکیا، موارد استفاده جدید از طرف مشترکان ۵G همچنین سطح بالقوه حمله برای مجرمان سایبری را گسترش میدهد. بنابراین امنیت باید از همان ابتدا در شبکهها وجود داشته باشد و همه اجزای اکوسیستم را دربرمیگیرد، اما از یک نقطه کنترل مرکزی مدیریت میشود. تنظیم و مدیریت خودکار و کنترلهای امنیتی پیشبینی کننده نیز بسیار مهم هستند.
این شرکت امیدوار است که در مورد قراردادهای از پیش برگزار شده بهوسیله هوآوی، غول چینی که بسیاری از دولتها CSPها را مجبور به جایگزینی میکنند در حوزه امنیتی تفاوت قائل شود.
منبع : افتانا