کمیته رکن چهارم – مایکروسافت میگوید سال ۲۰۲۰ شاهد پیشرفتی چشمگیر در مهاجرت کامل از سیستمهای احراز هویت مبتنی بر پسورد بودیم که در شش دهه گذشته کامپیوترها را تسخیر کردهاند.
«فرناندو کورباتو» (Fernando Corbato)، دانشمند علوم کامپیوتر اهل ایالات متحده بود و به طور گسترده از وی به عنوان مخترع پسورد کامپیوتر یاد میشود. او سیستم اشتراک زمانی سازگار (CTSS) را در دهه ۶۰ میلادی توسعه داد که کاربران به کمک آن میتوانستند قدرت پردازشی رایانه را ضمن محافظت از فایلهای خصوصی با دیگران به اشتراک بگذارند.
در نیم قرن گذشته از سیستمهای مبتنی بر پسورد برای محافظت از فایلهای کامپیوتری استفاده شده، ولی صنعت کامپیوتر در طول یک دهه سال گذشته به دنبال روشی برای جایگزینی پسورد با روشهای بهتری بوده است که از جمله دلایل این تصمیم میتوان به انتخاب پسوردهای بسیار ساده توسط کاربران، هک شدن پیدرپی دیتابیسها و استفاده از یک رمز عبور یکسان برای تمام سایتها اشاره کرد.
پسوردها علاوه بر مشکلات امنیتی برای شرکتها هزینه بر هستند. مایکروسافت به نقل از شرکت تحلیلگر «گارتنر» میگوید بین ۲۰ تا ۵۰ درصد از تماسهای کاربران بابخش پشتیبانی شرکتها برای ریست کردن پسوردهاست. مایکروسافت، گوگل، اپل و شرکتهای دیگر در چند سال اخیر در تلاش برای طراحی سیستم احراز هویت «بدونپسورد» (Passwordless) تحت نظر اتحادیه فیدو (FIDO Alliance) بودهاند.
مایکروسافت سال ۲۰۱۹ اعلام کرد که ۹۰ درصد از کارکنان این شرکت از سیستم احراز هویت بدون پسورد استفاده کردهاند. دو فناوری بدونپسورد و کلیدی این شرکت Windows Hello و اپلیکیشن Microsoft Authenticator نام دارند. به گفته مایکروسافت ماهانه ۱۵۰ میلیون نفر از سیستمهای بدون پسورد این شرکت استفاده میکنند.
مایکروسافت در ادامه پیروی از سیاست کنار گذاشتن پسورد میخواهد با ابزارهای جدید مدیریت کلیدهای امنیتی FIDO2 به شرکتها کمک کند تا به کاربرانشان مجوز استفاده از روشهای دلخواه احراز هویت مثل ایمیل و شماره تماس را بدهند.
مایکروسافت اضافه میکند که استفاده از مکانیزم های بدون گذرواژه در Azure Active Directory برای Windows Hello for Business، Microsoft Authenticator و کلیدهای امنیتی FIDO2 به ۵۰ درصد افزایش پیدا کرده است. کاربران هم به سیستمهای بدون پسورد روی خوش نشان داده اند چرا که به گفته مایکروسافت سال جاری میلادی ۸۴.۷ درصد از کاربران به جای رمز عبور از Windows Hello برای وارد شدن به ویندوز ۱۰ استفاده کردهاند که افزایش ۶۹.۴ درصدی را در مقایسه با سال ۲۰۱۹ نشان میدهد.
منبع : دیجیاتو