گوشی هوشمند FBI؛ دلیل دستگیری بیش از ۱۰۰ خلافکار

کمیته رکن چهارم – FBI با تأسیس شرکت و فروش گوشی‌ هوشمند به‌ظاهر امن، بیش از ۱۰۰ مجرم را شناسایی و دستگیر کرد.

ماه گذشته داستانی در مورد عملیات اداره تحقیقات فدرال که دلیل دستگیری صدها مجرم بود در فضای مجازی منتشر شد. FBI یک شرکت واقعی ایجاد کرد که تلفن‌های هوشمند اندرویدی فوق‌العاده ایمن را به کسانی که حریم خصوصی برایشان مهم است می‌فروخت؛ البته این افراد بیشتر مجرمان بودند.

در این تلفن‌ها اپلیکیشنی به نام آنوم (Anom) وجود داشت که از ویژگی‌های اصلی «شرکت» FBI تلقی می‌شد. درواقع آنوم اپ پیام‌رسانی مخفی بود که FBI آن را به‌عنوان محیطی امن و خصوصی برای کاربران خود معرفی می‌کرد. البته جنایتکارانی که این گوشی‌های هوشمند را خریداری کرده بودند از آنوم برای هماهنگی فعالیت‌های جنایی خود استفاده می‌کردند. مسئله اصلی این بود که آنوم اپلیکیشنی خصوصی نبود و FBI به تک‌تک کلمات ردوبدل شده در آن دسترسی داشت.

در ادامه پس از به دست آوردن شواهد بسیار زیاد، صدها خلاف‌کار دستگیر شدند. اقدام اخیر FBI اکنون به‌عنوان یکی از موفق‌ترین عملیات چند سال اخیر تبدیل شده است.

اما چه اتفاقی برای همه آن گوشی‌ هوشمند افتاده است؟ مطمئناً همه صاحبان گوشی‌های FBI از آن برای فعالیت مجرمانه استفاده نمی‌کنند. مشخص شده است که در ایالات متحده آمریکا، بعضی از این دستگاه‌ها در نهایت سر از وب‌سایت‌هایی مانند Craigslist درآورده‌اند و مردم عادی که از داستان اصلی این گوشی‌های هوشمند خبردار نیستند، آن‌ها را با قیمت مناسب خریداری می‌کنند.

خبرگزاری Vice توانست با تماس با افرادی که ناخواسته گوشی‌ هوشمند مذکور را خریده‌ بودند، یکی از دستگاه‌های FBI را به‌ دست آورد. شواهد نشان می‌دهد که بیشتر این تلفن‌ها پیکسل ۴a و ۳a هستند.

این تلفن‌ها از برند پیکسل هستند؛ اما با رابط کاربری مخصوص آن ارائه نمی‌شوند. این دستگاه‌ها دارای رام سفارشی هستند که به سیستم عامل Arcane معروف است. درباره ریشه سیستم‌عامل مذکور اطلاعات کمی در دست است؛ اما به نظر می‌رسد در آن بیشتر عملکردهای تلفن غیر فعال هستند.

در این گوشی‌ها تقریباً هیچ یک از برنامه‌های از پیش نصب‌شده واقعاً کار نمی‌کنند. به‌عنوان مثال، اگر روی آیکن اینستاگرام ضربه بزنید، اتفاقی نمی‌افتد. در واقع کل سیستم‌عامل نمایشی است تا افراد دیگر خیال کنند یک گوشی معمولی در دستان کاربر قرار دارد. پس از راه‌اندازی مجدد، یک پین خاص وارد می‌کنید که صفحه اصلی متفاوتی برای شما باز می‌کند؛ البته این بخش هنوز طبیعی به نظر می‌رسد. اگر اپ ماشین حساب را از این صفحه باز کنید، آنوم اجرا می‌شود. سپس می‌توانید وارد آن شوید و با مخاطبان خود چت کنید.

در بخش تنظیمات این گوشی‌ها یک میان‌بر برای حذف تمام اطلاعات آن‌ها وجود دارد که با آیکونی شبیه دستگاه کاغذ خردکن نمایش داده می‌شود. تمام هدف FBI این بود که مجرمان فکر کنند در حال استفاده از ایمن‌ترین گوشی هوشمند و پیام‌رسان موجود هستند؛ اما در واقعیت کاملا برعکس بود.

منبع : زومیت

درباره نویسنده

پست های مرتبط

پاسخ دهید


خبرگزاری هرانا

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


Type The Blue Captcha Characters Below.