انواع کلاهبرداری‌های اینستاگرامی که باید با آنها آشنا باشید

کمیته رکن چهارم – اگرچه شبکه‌های اجتماعی مثل فیسبوک، اینستاگرام، تلگرام و غیره قابلیت‌های جذاب بسیار زیادی همچون امکان برقراری ارتباط با دیگران، ایجاد مشاغل خانگی و غیره را در اختیار کاربران قرار می‌دهند ولی از سوی دیگر این فرصت را نیز در اختیار مجرمان سایبری قرار می‌دهند که به راحتی به اطلاعات افراد دسترسی یافته و از آنها جهت سوءاستفاده‌های مالی و اهداف پلیدشان استفاده کنند.

در این مطلب تعدادی از کلاهبرداری‌های رایج که کاربران اینستاگرام را هدف می‌گیرند، مورد بررسی قرار می‌دهیم.

۱. افراد و شرکت‌هایی که تبلیغ فالور ارزان می‌کنند.

در شبکه اجتماعی اینستاگرام، تعداد فالورها برای بیشتر کاربران اهمیت بسیار زیادی دارد؛ زیرا هر چه تعداد فالورهای یک اینفلوئنسر بیشتر باشد از اعتبار، نفوذ اجتماعی و اعتماد بیشتری در بین سایر کاربران برخوردار خواهد بود.

مجرمان سایبری نیز از چنین فرصتی سوءاستفاده کرده و با وعده جذب فالور و پرداخت هزینه کم از اینفلوئنسرها می‌خواهند اطلاعات حساب کاربری اینستاگرام و سایر اطلاعات شخصی‌شان را در اختیار آنها قرار دهند. در نهایت آنها به راحتی به حساب کاربری افراد دسترسی یافته و هویت‌شان را سرقت می‌کنند.

۲. کلاهبرداری‌های شغلی

کلاهبرداران ممکن است از طریق پیشنهاد فرصت‌های شغلی وسوسه‌انگیز، کاربران را متقاعد به ارایه اطلاعات هویتی‌شان مثل آدرس منزل، سوابق تحصیلی و شغلی و همچنین اطلاعات تماس یا مالی‌شان کنند. باید ابتدا قبل از تصمیم‌گیری و انجام هر اقدامی، در وب‌سایت اصلی شرکت مدنظر بررسی کنید که آیا واقعاً درخواست نیروی کار را دارد یا خیر؟ همچنین بهتر است اطلاعات‌تان را از طریق درگاه اینترنتی یا آدرس ایمیل رسمی شرکت برای آنها ارسال کنید.

۳. دوره‌های ثروت‌آفرینی و کسب موفقیت

ارایه‌دهندگان دوره‌هایی که با عناوینی مثل جذب ثروت و موفقیت در زمان کوتاه در پی کسب درآمد هستند معمولاً هیچ‌ اعتبار و تخصصی در این خصوص ندارند. هر چند تمام این دوره‌ها با هدف کلاهبرداری از افراد برگزار نمی‌شود ولی تعداد دوره‌های آموزشی که فاقد هرگونه ارزش و اعتباری هستند همچنان رو به افزایش است. افرادی که قصد شرکت در کلاس‌های آموزشی انگیزشی را دارند باید در انجمن‌های آنلاینی که تعداد زیادی از کاربران تجربیات‌شان را در آنجا با دیگران به اشتراک می‌گذارند جستجو نموده و سابقه برگزارکنندگان این دوره‌ها را در وب سایت گوگل بررسی کنند.

۴. کلاهبرداری‌های احساسی و عاشقانه

هکرها از طریق ارایه عکس‌های جذاب از یک دختر یا پسر به کاربری دیگر، خود را به جای صاحب آن عکس جا زده و افراد را ترغیب به ارایه اطلاعات هویتی‌اش می‌کنند. بسیاری از هکرها پس از برقراری ارتباط با کاربران و فریب احساسات‌شان آنها را ترغیب به ارسال پول به حساب‌های خود می‌کنند. این کلاهبرداران در ابتدا مبالغ کوچک و ناچیزی را درخواست می‌کنند اما با گذشت زمان و هر وقت فرصت را مناسب ببینند، مبلغ درخواستی‌شان را افزایش می‌دهند.

۵. کلاهبرداری از اینفلوئنسرها

این روزها بسیاری از افراد از شبکه‌های اجتماعی به عنوان فرصتی برای اینفلوئنسر شدن و ایجاد یک کسب‌وکار استفاده می‌کنند. این برندها با پیشنهاد همکاری به چهره‌های سرشناس از آنها می‌خواهند هزینه تحویل محصولاتی را که ظاهراً رایگان هستند پرداخت کنند اما از طرف دیگر هزینه تحویل این محصولات بسیار زیاد و غیرمنطقی است.

۶. جوایز دروغین

ممکن است مجرمان سایبری حساب‌های کاربری برندهای شناخته شده را جعل کرده و یکسری جوایز دروغین را در آنها قرار دهند. این کلاهبرداران بعد از اینکه تعداد پاسخ‌ها به یک حد نساب مشخص رسید، برنده‌های خود را انتخاب نموده و اطلاعاتی مثل نام، اطلاعات تماس و سایر اطلاعات قابل استفاده برای سرقت هویت را از آنها دریافت می‌کنند.

با لذت و امنیت کامل از اینستاگرام استفاده کنید!

کلاهبردارهای سایبری از آنچه تصور می‌کنید به شما نزدیک‌تر هستند. آنها تمام تلاش‌شان را می‌کنند تا در ازای صرف وقت، پول و هویت شما را به سرقت ببرند. جهت پیشگیری از قربانی شدن در برابر کلاهبرداری‌های اینستاگرامی همواره مراقب باشید که با چه اشخاصی در تعامل هستید. پیش از ارسال هرگونه اطلاعات هویتی و برقراری ارتباط، اعتبار حساب کاربری مورد نظر را بررسی نموده و از هویت اصلی افراد مطمئن شوید.

منبع: فراست

درباره نویسنده

پست های مرتبط

پاسخ دهید


خبرگزاری هرانا

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


Type The Red Captcha Characters Below.