یازده نکته امنیتی که هر کاربری برای در امان ماندن از حملات سایبری باید بداند

کمیته رکن چهارم – با پیشرفت پروتکل‌های امنیت سایبری، جرایم در این حوزه هم پیچیده‌تر شده ولی با رعایت چند نکته ساده امنیتی می‌توان از این آسیب‌ها در امان ماند. در ادامه به یازده نکته‌ امنیت سایبری که از اهمیت بالایی برخوردارند، پرداخته شده است.

سال گذشته میلادی را می‌توان یکی از بدترین سال‌ها در حوزه جرائم سایبری قلمداد کرد. با این حال به نظر می‌آید در سال ۲۰۲۲ امنیت کاربران هم با چالش‌های جدیدی مواجه گردد. بنابر اذعان کارشناسان در مقوله ‫امنیت سایبری پیش‌بینی تهدیدات در مقایسه با واکنش در مقابل آ‌‌ن‌ها از اهمیت بالاتری برخوردار بوده و از سوی دیگر این تهدیدات به طور مداوم در حال تغییر و تحول هستند.

به زبان ساده‌تر اگر سیستم شما قدیمی است یا از نرم افزارها و برنامه‌های قدیمی استفاده می‌کنید که مدتهاست آپدیت نشده یا از اطلاعات خود بکاپ تهیه نمی‌کنید و هیچ رویکرد مشخصی برای بالا بردن امنیت سیستم خود ندارید به احتمال زیاد هدف حملات سایبری قرار خواهید گرفت. البته با رعایت چند اصل ساده که در ادامه به آن پرداخته شده، می‌توان تا حدود زیادی از طوفان تهدیدات سایبری جان سالم به در برد.

استفاده از پسوردهای قوی و برنامه‌های مدیریت رمز عبور

استفاده از رمزهای عبور قوی و منحصر به فرد ضروری است و باید برای هر حساب خود یک پسوورد متفاوت داشته باشید. در این راستا می‌توانید از اپلیکیشن های مدیریت رمز عبور استفاده کنید. با استفاده از برنامه‌های مدیریت رمز عبور، تنها باید یک رمز عبور را به خاطر بسپارید و با وارد کردن آن می‌توانید به سایر رمزهای خود دسترسی داشته باشید.

فراموش نکنید که استفاده از رمزهای عبور قوی برای محافظت از خود ضروری بوده و نباید از یک رمز عبور برای همه حساب‌های خود استفاده کنید. استفاده از رمز عبور قوی، از شما در برابر حملات brute force محافظت می‌کند. در این نوع حمله یک مجرم سایبری با استفاده از یک نرم‌افزار رمزهای عبور تصادفی و شناخته‌شده را تولید کرده و سعی می‌کند رمز عبور شما را حدس بزند.

استفاده از احراز هویت دو مرحله‌ای (۲FA)

اولین لایه حفاظتی دسترسی به حساب شما، رمز عبور آن محسوب می‌شود. لایه دوم، احراز هویت دو مرحله‌ای (۲FA) بوده که می‌بایستی از آن برای اضافه کردن یک پوشش امنیتی به حساب‌های خود استفاده کرد.

پیشنهاد می‌شود برای امنیت بیشتر از قابلیت تایید هویت دو مرحله‌ای برای همه حساب های خود استفاده کنید. در حال حاضر شرکت‌های بزرگ فناوری از تایید هویت دو مرحله‌ای برای دسترسی کاربران به حساب خود استفاده می‌کنند.

بررسی لینک‌ها پیش از باز کردن

فیشینگ یکی از رایج‌ترین حملات سایبری است که بیشتر از طریق ایمیل و پیامک انجام می‌شود و شما با کلیک روی یک لینک جعلی وارد وب‌سایت‌هایی با ظاهر موجه ولی جعلی هدایت می‌شوید که یک ویروس روی دستگاه شما نصب می‌کند. بنابراین قبل از اینکه روی هر لینکی کلیک کنید، ابتدا آن را بررسی کنید

استفاده از VPN بر روی وای‌فای عمومی

وای‌فای عمومی روشی آسان برای هک کردن کاربران محسوب می‌شود. بنابراین بهتر است در مواقعی که به یک شبکه Wi-Fi عمومی متصل هستید، از یک VPN معتبر استفاده کنید.

همچنین اگر هرگونه داده حساسی را بدون رمزگذاری در این شبکه ارسال کنید ممکن است توسط اپراتور شبکه یا افراد دیگر در شبکه رهگیری شوند. بهترین راه حل استفاده از شبکه خصوصی برای نقل و انتقال داده در شبکه‌های نا امن محسوب می‌شود.

برنامه‌ها و سیستم‌عامل خود را آپدیت کنید

ارائه به‌روزرسانی‌های برای برنامه‌ها یا دستگاه‌های الکترونیکی علاوه بر اضافه کردن ویژگی‌های جدید با وصله‌های امنیتی مهمی همراه هستند که مانع آسیب پذیری به برنامه یا دستگاه شما می‌شوند. بنابراین بهتر است همیشه برنامه‌ها و سیستم‌عامل دستگاه خود را بروز کنید تا احتمال هک شدن آن را کاهش دهید.

گوشی هوشمند خود را جیلبریک نکنید

معمولا هکرها با استفاده از حفره‌های امنیتی در سیستم عامل گوشی هوشمند سعی در جیلبریک کردن آن داشته و پس از آن ابزار جیلبریک را برای دانلود در اختیار همه کاربران قرار می‌دهد. بنابراین جیلبریک کردن می‌تواند گوشی هوشمند را در برابر حملات هکری بسیار آسیب پذیر کند.

هنگامی که یک گوشی آیفون جیلبریک می‌شود، امنیت آن به شدت ناپایدار شده و در معرض انواع و اقسام خطرها قرار گرفته و امکان سوء استفاده از اطلاعات کاربران هم وجود دارد.

اطلاعات حساس را از روی دستگاه خود حذف کرده یا در اختیار دیگران قرار ندهید

در صورت ذخیره اطلاعات بر روی گوشی، اگر آن را گم کرده یا شخصی به آن دسترسی فیزیکی داشته باشد، به راحتی می‌تواند به اطلاعات شما دسترسی پیدا کند. بنابراین باید همیشه از رمز عبور برای دسترسی به اطلاعات گوشی هوشمند خود استفاده کنید. اما بهتر است که اطلاعات حساس خود مانند گذرواژه‌ها، اطلاعات شخصی و عکس‌های حساس را در گوشی هوشمند ذخیره نکنید.

همچنین ممکن است با پیامک یا ایمیل‌هایی مواجه شوید که اطلاعات شخصی شما را درخواست می‌کند. در این روش هکرها با استفاده از اطلاعات دریافتی از کاربران، پیام‌هایی جعلی نظیر فرصت‌های شغلی ارسال کرده و آنها را به وب سایت‌های جعلی هدایت می‌کنند. بهتر است که اطلاعات خود را در اختیار منابع ناشناس قرار ندهید.

پیام‌ها و ایمیل‌های مشکوک را باز نکنید

سیستم بسیاری از کاربران با گشودن فایل‌های ضمیمه شده به ایمیل‌هایی از منابع ناشناس، به راحتی هک می‌شود. لذا از باز کردن هرگونه ایمیل مشکوک خودداری کرده و به فرستنده ایمیل هم دقت کرده و درستی آدرس را بررسی کنید.

از فلش‌های ناشناخته استفاده نکنید

هرگز فلش درایو یا سایر دستگاه‌های ذخیره‌سازی ناشناس را به رایانه خود متصل نکنید. مجرمان سایبری ممکن است یک وسیله ذخیره سازی مانند فلش را آلوده کرده و آن را در یک مکان عمومی قرار دهند تا افراد را به استفاده از آن ترغیب کنند.

از برنامه‌های مبتنی بر حریم خصوصی استفاده کنید

استفاده از برنامه‌هایی که به حریم خصوصی کاربران احترام می‌گذارند، یک راه حل برای بالا بردن امنیت گوشی هوشمند محسوب می‌شود و کاربران می‌توانند با استفاده از برنامه‌های مطمئن از اطلاعات شخصی‌ خود مانند مخاطبین، تاریخچه مرورگر و غیره محافظت کنند.

تعداد زیادی نرم افزار با محوریت حفظ حریم خصوصی مانند مرورگر فایرفاکس، پیام‌رسان سیگنال و … وجود دارد که با تاکید بر حفظ حریم خصوصی کاربران معرفی شده‌اند.

سیستم خود را به آنتی‌ویروس مجهز کنید

علاوه بر انجام کارهای ذکر شده، بهتر است سیستم خود را به یک آنتی ویروس مجهز کنید تا از تهدیدها و آسیب‌های امنیتی در امان بمانید. همچنین بهتر است از داده‌های خود بکاپ تهیه کنید تا قربانی حملات باج‌افزارها که این روزها بسیار شایع شده، نشوید.

آنچه گفته شد تنها چند نکته کلیدی برای محافظت از حریم خصوصی بوده و فراموش نکنید تنها کسی که می‌تواند ضامن امنیت شما باشد، تنها خود شما هستید.

منبع : خبرفارسی

درباره نویسنده

پست های مرتبط

پاسخ دهید


خبرگزاری هرانا

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


Type The Red Captcha Characters Below.