کمیته رکن چهارم – با تغییر جدید در سیاستهای فروشگاه گوگل پلی، توسعهدهندگان توضیحات مربوط به مجوزها را برای اپلیکیشنهای خود ارائه میدهند و بههمیندلیل مجوزهای موداستفادهشان در فهرست فروشگاه مخفی خواهند شد.
آخرین مهلت توسعهدهندگان گوگل برای بخش جدید ایمنی دادهها (Data Safety) در فروشگاه پلی، ۲۰ جولای (۲۹ تیر) است و پس از آن با تغییراتی که آیندهی حریم خصوصی این فروشگاه اپلیکیشن است همراه خواهیم شد. بخش اصلی امنیت داده در آوریل شروع بهکار کرد و اکنون گوگل قصد دارد بخش جداگانهی «مجوزهای برنامه» را غیرفعال کند. این اقدام بههیچوجه حرکت خوبی برای حفظ حریم خصوصی کاربران بهنظر نمیرسد.
بخش جدید امنیت دادههای گوگلپلی پاسخ این شرکت به ویژگی مشابه ارائهشده در iOS 14 است که فهرستی از ملاحظات حفظ حریمخصوصی ارائهشده ازطرف توسعهدهندگان را نشان میدهد که ازجمله میتوان به دادههایی که یک برنامه جمعآوری میکند، روش ذخیرهسازی دادهها و این که با چه کسانی بهاشتراک گذاشته میشود، اشاره کرد. ممکن است در ابتدا ورودی ایمنی دادهها بسیار شبیه به فهرست قدیمی مجوزهای برنامه بهنظر برسند. مواردی مثل مکان را دریافت خواهید کرد و از برخی جهات، بهتر از فهرست سادهی مجوزها است، زیرا توسعهدهندگان میتوانند توضیح دهند که هر نوع دادهای را چگونه و چرا جمعآوری میکنند.
تفاوت روش جدید، در نحوهی قرارگرفتن دادهها در سیستم گوگل است. واقعی بودن فهرست قدیمی مجوزهای برنامه، تضمین شده بود، زیرا بهصورت خودکار و با بررسی برنامهها ایجاد میشد. درهمینحال، سیستم ایمنی دادهها روی سیستم قبلی اجرا خواهد شد. در ادامه، توضیحات گوگل به توسعهدهندگان درمورد نحوهی عملکرد بخش جدید آمده است:
شما بهتنهایی مسئول ارائهی اظهارات کامل و دقیق در فهرست فروشگاه برنامهی خود در گوگلپلی هستید. فروشگاه ما برنامهها را ازنظر همهی الزامات خطمشیها، بررسی میکند. بااینحال، ما نمیتوانیم ازطرف توسعهدهندگان دربارهی نحوهی مدیریت دادههای کاربر تصمیمگیری کنیم. فقط شما هستید که همهی اطلاعات موردنیاز برای تکمیل فرم ایمنی دادهها را دراختیار دارید. هنگامیکه گوگل متوجه مغایرت بین رفتار برنامهی شما و توضیحات شود، شاید اقدام مناسب ازجمله اقدامات اجرایی را انجام دهیم.
پیش از این کاملاً مشخص نبود با راهاندازی بخش امنیت داده، بخش مجوزهای اپلیکیشنها کنار گذاشته خواهد شد. عدم بهره گرفتن از حقایقی که ازطرف رایانه تأیید شدهاند، و مهاجرت به سیستم جدید، درواقع یک عقبگرد است. علاوهبراین، تکیه بر توانایی گوگل برای آگاه شدن از مغایرت میان توضیحات توسعهدهندگان و آنچه واقعاً در برنامهای آنها رخ میدهد، کافی بهنظر نمیرسد. گوگلپلی درحالحاضر حجم عظیمی از مشکلات اجرایی و مشکلات مربوط به قوانین دارد و بهتر است این دو سیستم با یکدیگر ترکیب شوند و این یعنی فهرست مجوزهای برنامه دردسترس توسعهدهندگان قرار داده شود و او نحوهی استفاده از هر مجوز را شرح دهد.
منبع : زومیت