کمیته رکن چهارم –بسیاری از کاربران فضای مجازی نگران افشای اطلاعات و افتادن دادههای شخصیشان به دست هکرهاست، اما با در نظر گرفتن چند نکته میتوان از این کار جلوگیری کرد.
با توجه به پیشرفت سریع فناوری، استفاده افراد از فضای مجازی افزایش یافته است و با اینترنتی شدن اکثر فعالیتها مانند نقل و انتقال پول، خرید و …، اطلاعات شخصی میلیونها کاربر است که گاهی اوقات به دست مجرمان سایبری میافتد، اما برای جلوگیری از لو رفتن اطلاعات و در معرض خطر قرار گرفتن اطلاعات شخصی در فضای مجازی باید نکاتی را در نظر بگیریم.
محققان اینترنتی نکاتی را برای جلوگیری از افشای اطلاعات و سرقت حسابهای شخصی ارائه کرده اند که برخی از این نکات عبارتند از:
- کاربران باید از وب سایتهای رسمی ایمن شده توسط شرکتها و موسسات معروف استفاده کنند.
- از ورود به وب سایتهای مشکوک خودداری کنید.
- لزوم خروج از صفحات شبکههای اجتماعی پس از اتمام استفاده و عدم اجازه به آن صفحات یا مرورگر برای ذخیره رمزهای عبور خصوصی در اینترنت.
- کاربران اینترنت باید لیست کوکیها و تاریخچه مرور خود را به طور منظم پاک کنند.
- استفاده از رمزهای عبور مختلف برای وب سایتها و صفحات اینترنتی.
- استفاده از نرم افزارهای ضد ویروس نه تنها در رایانه، بلکه با گوشی و دستگاههای تلفن همراه ضروری است.
- از استفاده از شبکههای Wi-Fi عمومی دوری کنید و از برنامههای خارجی غیرضروری مانند برنامههای ذخیره رمز عبور یا برنامههای یادداشت برداری ناشناخته استفاده نکنید.
- لزوم توجه به اطلاعات شخصی که کاربر در اینترنت و شبکههای اجتماعی به اشتراک میگذارد، چرا که برخی از سایتهای اینترنتی گاهی پیشنهادات جذابی را برای دستیابی به اطلاعات شخصی کاربران ارائه میدهند که میتواند برای مقاصد خارجی یا مقاصد دیگر مورد سوء استفاده قرار گیرد.
منبع : باشگاه خبرنگاران جوان