کمیته رکن چهارم – Bscholarly (یک وبلاگ دانشگاهی و حقوقی) در گزارش کوتاهی به بررسی مسائل امنیت سایبری منحصر به فرد در ۱۰ کشور برتر دنیا از نظر وقوع مسایل و مشکلات سایبری پرداخته است. حوزههای این جرایم نیز از دزدی و کلاهبرداری گرفته تا سرقت هویت، پولشویی، سرقت مالکیت معنوی، آدم ربایی، قاچاق جنسی، جاسوسی و غیره متغیر است.
بر اساس این فهرست ایران نیز در رده پنجم کشورهای جرمخیز سایبری محسوب میشود.
چین
این کشور در صدر فهرست کشورهایی با بالاترین میزان جرایم سایبری و در جایگاه سوم فهرست کشورهایی که بیشترین نقض اطلاعات را در جهان دارند، قرار دارد. در سال ۲۰۲۱، چین تنها ۵۰۰۰ مورد قمار آنلاین از مجموع ۶۵۰۰۰ پرونده مربوط به جرایم سایبری را ثبت کرد. اهداف اصلی معمولاً صنایع دفاعی، ارتباطات و فناوری هستند.
روسیه – در سال ۲۰۲۱ بیش از ۵۰۰هزار جنایت را ثبت کرده است که با کمک فضای اینترنت و دستگاه های مخابراتی پرورش یافته و انجام شده است.
هند
در سال ۲۰۲۱ بیش از ۵۲ هزار مورد جرایم سایبری را ثبت کرده است. جرایم سایبری در هند اساساً توسط قانون اطلاعات و فناوری سال ۲۰۰۰ تعریف شده است.
برزیل
این کشور در شش ماهه اول سال ۲۰۲۰ بیش از ۳۲۰ هزار حادثه سایبری را ثبت کرده است. این کشور در کشورهای هدف جرایم سایبری رتبه پنجم را دارد که بیشتر سوژههای هدف در حوزه تامین مالی و بانکی است.
ایران
در این گزارش کوتاه بدون استناد به هیچ آمار و اطلاعات خاصی صرفا به یک اظهار نظر اکتفا شده است. بنا بر ادعای متیو جی. اولسن، دستیار دادستان کل از بخش امنیت ملی وزارت دادگستری آمریکا، «ایران پناهگاه امنی شده است که در آن مجرمان سایبری که برای منافع شخصی اقدام میکنند و متهمانی مانند آنها میتوانند قربانیان، از جمله تأمینکنندگان زیرساختهای حیاتی را هک و اخاذی کنند». در حال حاضر ایران دارای امکانات، فناوری و نیروی انسانی در این حوزه است.
نیجریه
این کشور سالانه بیش از ۰٫۸ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را به دلیل کلاهبرداری اینترنتی از دست می دهد. بر اساس رتبه بندی FBI، نیجریه در رتبه شانزدهم قربانیان جرایم سایبری در جهان قرار دارد.
آلمان
در سال ۲۰۱۹ بیش از ۳۰۰هزار مورد جرایم سایبری را ثبت و رسیدگی کرده است. سال بعد، سوابق افزایش ۸ درصدی در وقوع جرایم سایبری را نشان داد و آلمان سالانه ۰٫۷ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را به دلیل کلاهبرداری سایبری از دست میدهد.
ویتنام
بر اساس گزارش مرکز امنیت ملی ویتنام، این کشور تنها در ژانویه ۲۰۲۲ بیش از ۱۳۰۰ حمله را گزارش کرده است که نسبت به سال قبل ۱۰ درصد افزایش داشته است.
لهستان
نظرسنجی ۲۰۲۰ لهستان نشان میدهد که ۲۹ درصد از کسبوکارها قربانی یک حمله سایبری شدهاند.
آمریکا
ایالات متحده کشوری است که بالاترین نرخ نقض اطلاعات را در جهان ثبت میکند و در نیمه اول سال ۲۰۲۲، بیش از ۵۰ میلیون شهروند آمریکایی تحت تأثیر جرایم سایبری قرار گرفتند.
منبع : خبرفارسی