برترین سرویس های ذخیره سازی ابری

کمیته رکن چهارم – اهمیت حفظ و ذخیره‌سازی داده‌ها و دسترسی به آن‌ها در هر زمان و هر مکان، افراد زیادی را به استفاده از سرویس‌های ابری سوق داده است؛ در ادامه با بهترین ارائه‌دهندگان این سرویس‌ها آشنا می‌شویم.

فضای ذخیره‌سازی ابری چیست

فضای ذخیره‌سازی ابری یا Cloud Storage، مدل رایانش ابری است که داده‌ها را ازطریق خدمات ارائه‌دهندگان این سرویس، در فضای مجازی ذخیره کرده و افراد می‌توانند ظرفیت‌های مختلفی از این فضا را با پرداخت هزینه‌ای به صورت ماهانه یا سالانه یا … و حتی به صورت نامحدود خریداری کنند و از آن پس هر زمان که بخواهند و در هر جایی که باشند به داده‌های خود دسترسی پیدا کنند. این فضا، بستری مطمئن و پایدار برای ذخیره‌ی اطلاعات و داده‌های کاربران است که دسترسی به داده‌ها و مدیریت آن‌ها ازطریق اینترنت را در هر مکان و هر زمان امکان‌پذیر می‌کند.

  • فضای ابری امکان ذخیره، حفظ و دسترسی به داده‌ها را در هر زمان و هر مکان برای کاربر فراهم می‌کند

از زمان ظهور اینترنت تا به امروز، بسیاری از شرکت‌ها از ذخیره‌سازی محلی فاصله گرفته و به استفاده از سرورهای پرقدرت آنلاین روی آورده‌اند. کافی است تا به نحوه‌ی تعامل خود و اطرافیانمان با محتوای موجود در فضای مجازی نگاهی بیندازیم؛ در گذشته برای تماشای ویدیو‌ها با گوش دادن به موسیقی مورد علاقه خود، این محتوا را در دستگاه‌های خود ذخیره می‌کردیم؛ اما امروزه اغلب به صورت آنلاین به آن‌ها دسترسی داریم و آن‌ها را استریم می‌کنیم.

امکان دسترسی آنی به داده‌ها، یکی از مهم‌ترین مزایای ذخیره‌ی ابری داده‌ها است و علاوه بر این، بهره‌مندی از این سرویس باعث می‌شود تا فضای کمتری از حافظه‌ی دستگاه اشغال شود.

شما با خرید فضای ابری می‌توانید فارغ از فرمت داده‌های ذخیره‌شده، Word، پی‌دی‌اف، تصویر و …، روی سایر دستگاه‌های خود مانند نوت‌بوک، تبلت و موبایل نیز به آن‌ها دسترسی داشته باشید و با این کار امنیت داده‌های خود را نیز تأمین کنید؛ چراکه در صورت دزدیده شدن دستگاه، فرد دیگری بدون داشتن اطلاعات حساب، نمی‌تواند به داده‌های ذخیره‌شده‌ی شما در فضای ابری دست پیدا کند.

عملکرد سرویس‌های ابری

سرویس‌های ارا‌ئه‌دهنده‌ی فضای ذخیره‌سازی ابری شرکت‌هایی هستند که امکان ذخیره‌سازی داده‌ها و حفظ آن‌ها در فضایی آنلاین و خارج از سیستم ذخیره‌سازی سخت‌افزاری را برای سازمان‌ها و افراد فراهم می‌کننند و مشتریان این سرویس‌ها نیز می‌توانند ظرفیت فضای ذخیره‌سازی ابری خود را ماهانه تمدید و پرداخت کنند.

فضای ذخیره‌سازی ابری را می‌توان از ارائه‌دهندگان این سرویس خریداری کرد، این شرکت‌ها سخت‌افزاری برای ذخیره‌سازی داده‌ها دراختیار دارند و هر زمان که مشتری درخواست دسترسی به داده‌های خود را داشته باشد، آن‌ها را ازطریق اینترنت دراختیار او می‌گذارند. ارائه‌دهندگان سرویس‌های ابری ظرفیت مورد نیاز برای ذخیره، امنیت و دوام داده‌ها را مدیریت می‌کنند و آن‌ها را به محض درخواست در هر جای دنیا که باشید دردسترس‌تان قرار می‌دهند.

فضای ابری موبایل

برنامه‌ها نیز ازطریق پروتکل‌های ذخیره‌سازی سنتی یا مستقیماً ازطریق یک API به فضای ذخیره‌سازی ابری دسترسی دارند. بسیاری از فروشندگان، امکان استفاده از سرویس ابری را به‌عنوان خدمات پس از فروش برای مشتریان خود ارائه می‌دهند؛ این سرویس‌ها برای کمک به جمع‌آوری، مدیریت، ایمن‌سازی و تجزیه و تحلیل داده‌ها در مقیاس وسیع طراحی شده‌اند.

مزایای استفاده از سرویس‌های ابری

ذخیره داده‌ها در فضای ابری مزایای زیر را دراختیار دپارتما‌ن‌های فناوری اطلاعات قرار می‌دهد:

کاهش هزینه‌‌ها: استفاده از سرویس‌های ذخیره‌سازی ابری، نیاز به سخت‌افزار برای ذخیره‌سازی داده‌ها یا هزینه‌ کردن سرمایه‌ای برای سناریوهای احتمالی از دست دادن داده، دیگر وجود ندارد. شما می‌توانید بسته به نیازتان، ظرفیت، سرعت عملکرد و نحوه‌ی نگه‌داری از داده‌های خود را انتخاب کنید و ماهانه یا سالانه هزینه‌ای برای این سرویس پرداخت کنید. حتی می‌توانید برای داده‌هایی که کمتر به آن‌ها نیاز دارید، سرویس‌های ارزان‌تری انتخاب کنید.

کاهش زمان راه‌اندازی: هنگامی که تیم‌های توسعه‌دهنده آماده‌ی راه‌اندازی یا اجرای برنامه‌ای هستند، هرگز نباید سرعت زیرساخت‌ها کاهش پیدا کند. در چنین شرایطی، فضای ابری امکان دسترسی سریع و در لحظه به فضای ذخیره‌سازی ابری را فراهم می‌کند و تیم توسعه می‌توانند به جای صرف زمان برای مدیریت سیستم‌های ذخیره‌سازی، روی حل مشکلات برنامه‌های پیچیده تمرکز کنند.

مدیریت اطلاعات: ذخیره‌سازی یکپارچه‌ی داده‌ها در فضای ابری، قابلیت‌های جدیدی را برای توسعه‌دهندگان ایجاد می‌کند. خط‌مشی‌های مدیریت این سرویس‌ها، امکانات ارزشمندی از جمله طبقه‌بندی خودکار داده‌ها یا جلوگیری از دسترسی دیگر سرویس‌ها به برخی از داده‌ها رافراهم می‌کند.

سرویس‌های ارا‌ئه دهنده فضای ذخیره‌سازی ابری

هملان‌طور که گفته شد، سرویس‌های ارائه‌دهنده‌ی فضای ذخیره‌سازی ابری یا به اختصار سرویس ابری، داده‌های مشتریان را در مرکز داده‌ی خود میزبانی می‌کند و در ازای دریافت هزینه، زیرساخت‌‌های محاسباتی، شبکه‌سازی و ذخیره‌سازی ارائه می‌دهد. مشتریان این سرویس‌ها می‌توانند شخصی واحد یا شرکت باشند و بسته به نیازشان برای مدت‌زمان‌های مشخص، فضای ذخیره‌سازی محدود یا نامحدودی را از سرورهای این ارائه‌دهنده دریافت کنند.

سرویس‌های ابری

مشتریان به جای ذخیره داده‌هایشان در دستگاه‌های ذخیره‌سازی محلی، مانند هارد دیسک، حافظه‌ی فلش یا … ، ارائه‌دهنده‌ی فضای ذخیره‌سازی ابری را برای میزبانی این داده‌ها انتخاب می‌کنند و پس از آن هر زمان که بخواهند می‌توانند با اتصال به اینترنت به آن داده‌ها دسترسی داشته باشند.

خدمات ارائه شده توسط سرویس‌های ابری

ارائه خدمات فناوری اطلاعات ازطریق اینترنت به‌طور کلی با عنوان رایانش ابری، محاسبات ابری یا محاسبات ابزار معرفی می‌شود. این مدل کسب‌وکار برای اولین بار با ظهور ارائه‌دهندگان خدمات کاربردی، رواج پیدا کرد. در ادامه اصلی‌ترین خدماتی که سرویس‌های ابری ارائه می‌دهند را معرفی می‌کنیم:

as a service

خدمات زیرساختی ابری (IaaS مخفف Infrastructure as a Service) با هدف تأمین زیرساخت‌های فناوری اطلاعات (IT) کسب‌وکارها ارائه می‌شوند. شرکت‌ها با انتقال داده‌های خود به فضای ابری، به جای خرید تجهیزات سخت‌افزاری، می‌توانند سروری اختصاصی برای خود ایجاد کنند و داده‌های موردنیاز خود را در قالب سرور مجازی و ابری از شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات ابری اجاره کرده و روی آن‌ها پردازش‌ انجام دهند.

شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات ابری، تمامی سرورها، شبکه‌ها، سیستم‌عامل‌ها و فضای ذخیره‌‌سازی مورد نیاز سازمان‌ها را برای پیشبرد اهدافشان فراهم می‌کنند و امکاناتی مانند توسعه زیرساخت‌ها و کاهش هزینه‌ها را ازطریق پرداخت به میزان مصرف (Pay as you go) دراختیار آن‌ها قرار می‌هند.

خدمات ابری پلتفرم

خدمات ابری پلتفرم (PaaS مخفف Platform as a Service) امکان دسترسی به فضای ابری ویژه‌ای را برای توسعه‌دهندگان اپلیکیشن‌ها و برنامه‌های کاربردی فراهم می‌کند که می‌توانند ازطریق آن به تمامی ابزارهای مورد نیاز برای طراحی و توسعه‌ی این برنامه‌ها دسترسی داشته باشند.

پلتفرم‌های ابری، سرور، فضای ذخیره‌سازی و شبکه‌سازی، میان‌افزار، ابزارهای توسعه و مدیریت مراکز داده را دراختیار توسعه‌دهندگان قرار می‌دهند و با این کار پیچیدگی‌های برنامه‌نویسی و تست اپلیکیشن را برای توسعه‌دهندگان ساده‌تر کرده و هزینه‌ها و مدت‌زمان توسعه‌ی محصول را نیز کاهش می‌دهند.

خدمات ابری نرم‌افزاری

استقبال روزافزون از نسخه‌ی آنلاین نرم‌افزارها باعث شده است تا سرویس‌های ابری نیز خدماتی در این حوزه دراختیار کاربران بگذارند. خدمات ابری نرم‌افزاری (SaaS مخفف Software as a Service) برای کاربر این امکان را فراهم می‌آورد تا به جای خرید نرم‌افزارها در قالب DVD، تنها با اتصال به اینترنت ازطریق مرورگرها به محیط کاربری آن نرم‌افزار وارد شده و از آن استفاده کنند.

سازمان‌ها با استفاده از خدمات ابری نرم‌افزاری، به جای فروش گواهی استفاده از هر برنامه، برای هر مشترک، حساب کاربری ایجاد کرده و مشترک می‌تواند با استفاده از نام کاربری و رمز عبور به مدت مشخصی به اکانت خود دسترسی داشته باشد.

سرویس‌های ابری نرم‌افزاری به‌طور خودکار تنظیمات دوره‌ای و به‌روز‌رسانی‌ها را انجام می‌دهند؛ نرم‌افزارهای مدیریت ارتباط با مشتری یا همان CRM، یکی از شناخته‌شده‌ترین نرم‌افزارهای ابری سازمانی هستند که امکان مدیریت و سازمان‌دهی ریموت نیرو‌ها را برای شرکت‌ها فراهم می‌کنند.

انواع مدل‌های سرویس‌های ابری

خدمات ابری در سه نوع عمومی، خصوصی و هیبریدی دسته‌بندی می‌شوند:

سرویس ابری عمومی: خدمات ابری که ازطریق فضای وب و فضای مجازی دردسترس هستند، خدمات ابری عمومی نامیده می‌شوند. گوگل، آمازون و مایکروسافت از سرویس‌‌‌‌دهندگان برتر فضای ابری هستند و سرویس‌هایی مانند Slack، Office 365، Trello، DropBox و Gmail نیز از محبوب‌ترین خدمات ابری عمومی به شمار می‌روند که مزایای زیر را ارائه می‌دهند: قابلیت دسترسی وسیع به منابع، انعطاف‌پذیری در ارائه و دریافت خدمات ابری، مدیریت ساده و هزینه‌های پایین

سرویس ابری خصوصی: دسترسی به داده‌ها، برنامه‌ها و اپلیکیشن‌ها تنها ازطریق زیرساخت‌های اختصاصی و سازمانی و برای برخی افراد امکان‌پذیر است؛ استفاده از این سرویس امنیت سازمان را بالا می‌برد و خطراتی مانند حملات سایبری را کاهش می‌دهد. سازمان‌ها معمولاً داده‌های حساس و پراهمیت خود را روی فضای ابر خصوصی نگه‌داری می‌کنند.

سرویس ابری هیبریدی: ترکیبی از دو مدل ابر عمومی و خصوصی است که بخشی از خدمات را روی یکی و بخشی دیگر را روی دیگری ذخیره می‌کنند؛ در مدل هیبریدی سازمان‌ها از انعطاف‌پذیری بالا و دسترسی‌ سریع مدل ابر عمومی برای برخی از داده‌هایشان و از امنیت بالای مدل ابر خصوصی نیز برای داده‌های حساس خود بهره‌مند می‌شوند.

انتخاب سرویس‌های ابری مناسب

برای انتخاب سرویس ابری مناسب باید برخی نکات را در نظر بگیرید: اول از همه میزان فضای ذخیره‌سازی که هر سرویس‌دهنده ارا‌ئه می‌کند، اهمیت زیادی دارد. مقدار داده‌ای که هر کسب‌و‌کار پردازش می‌کند، فضای موردنیاز برای ذخیره‌سازی آن کسب‌و‌کار را تعیین می‌کند. برای مثال یک سازمان کوچک با حدود ۲۵۰ کارمند می‌تواند سرویس ابری عمومی را انتخاب کند که فضای ذخیره‌سازی بیش از ۱۵ گیگابایت دراختیار کارمندان آن سازمان قرار می‌دهد. توصیه می‌شود قبل از امضای قرارداد با هرکدام از سرویس‌دهنده‌ها، پلن‌های قیمت‌گذاری هرکدام را با هم مقایسه کنید.

سرور ابری

بعد از بررسی و انتخاب فضای ذخیره‌سازی مناسب، نوبت به بررسی خدمات پس از فروشی‌ است که هر سرویس‌دهنده ارائه می‌دهد. خرابی در شبکه ممکن است به نابودی داده‌های مشتریان منجر شود و به همین دلیل آگاهی داشتن درباره‌ی نحوه‌ی نگه‌داری از داده‌ها توسط ارائه‌دهندگان خدمات ابری، امری ضروری است.

تمهیدات حفظ امنیت داده‌ها نیز از دیگر فاکتورهای مهم، هنگام انتخاب سرویس‌های ابری است. داشتن نسخه‌ی پشتیبان در مواقعی که امنیت داده‌ها به خطر می‌افتد نکته‌ای مثبت برای سرویس‌دهنده محسوب می‌شود، اما هیچ تضمینی وجود ندارد که ارائه‌دهندگان فضای ذخیره‌سازی ابری از تهدیدات امنیتی در امان باشند. دو عامل اصلی حفظ امنیت در سرویس‌های ابری عبارت‌اند از:

امنیت فیزیکی سرورهای ارائه‌دهنده‌ی فضای ابری

علاوه بر موارد بالا، سرعت بارگیری داده‌ها از فضای ابری نیز تأثیر عمده‌ای بر کسب‌و‌کارها و توانایی آن‌ها در پردازش داده‌های حیاتی ایفا می‌کند. اگر ارائه‌دهندگان فضای ذخیره‌سازی ابری سرعت دانلود را محدود کنند، بازیابی داده‌ها و اجرای برنامه‌ها زمان بیشتری می‌برد. بنابراین، توجه به سرعتی که هر سرویس ابری ارا‌‌ئه می‌دهد نکته مهمی در انتخاب این سرویس‌ها به شمار می‌رود.

در کل انتخاب از میان سرویس‌ها ابری مختلف کار راحتی نیست و اگر بخواهیم این سرویس‌ها را با هم مقایسه کنیم، در نگاه اول همه شبیه به هم به نظر می‌رسند. از این رو، قیمت را هم می‌توان یکی از برجسته‌ترین عوامل در تصمیم‌گیری معرفی کرد؛ پس از قیمت، قابلیت‌هایی مانند همگام‌سازی، خدمات مختلف و میزان امنیت و پشتیبانی ارائه شده توسط این سرویس‌ها نیز اهمیت دارند. سازمان‌ها هنگام انتخاب سرویس ابری، به پلتفرم‌های سازگاری که هرکدام استفاده می‌کنند هم باید توجه داشته باشند؛ هرکدام از سرویس‌های ابری در پلتفرم مخصوص خود (مانند ویندوز، iOS و …) خدمات ارائه می‌دهند؛ OneDrive روی ویندوز و iCloud روی Mac

بهترین سرویس‌های ابری رایگان و پولی

در ادامه بهترین سرویس‌های ابری را معرفی کرده و قابلیت‌ها و مشخصات هر کدام را بررسی می‌کنیم:‌

  • Internxt؛ بهترین سرویس ابری برای تأمین امنیت

سرویس Internxt سرویس ابری مدرن و ایمن برای حفظ حریم خصوصی و امنیت کلی داده‌ها است؛ این سرویس ذخیره‌سازی ابری کاملاً رمزگذاری شده و منبع باز است که برای حفظ امنیت اطلاعات و دور نگه‌داشتن هکرها طراحی شده است. Internxt سرویسی خصوصی است که همه فایل‌های ذخیره‌شده و به اشتراک‌گذاشته‌شده در فضای ابری را رمزگذاری می‌کند و به هیچ‌ شخصی غیر از خودتان اجازه‌ی دسترسی به داده‌های شما را نمی‌دهد.

  • امکانات سرویس ابری Internxt:

قطع کامل دسترسی افراد غیرمجاز به اطلاعات و داده‌های شما
رمز‌گزاری تمام داده‌های آپلود شده، ذخیره شده و به اشتراک گذاشته شده ازطریق پروتکل AES-256
ارائه‌ی خدمات منبع باز و قابل تأیید در GitHub
دسترسی تمام سرویس‌ها (حتی سرویس‌های رایگان)‌ به تمام قابلیت‌های Internxt مانند: Drive، Photos و Send.
امکان محدود کردن تعداد دفعات اشتراک‌گذاری فایل‌ها
معایب: برای استفاده از تمام ۱۰ گیگابایت فضای ذخیره‌سازی رایگان، کاربر باید تمام مراحل آموزشی را طی کند.

پلتفرم‌های سازگار: ویندوز، MacOS، لینوکس، اندروید، iOS و مبتنی بر وب.

  • قیمت‌گذاری Internxt

قیمت: این سرویس قیمت بسیار مقرون‌به‌صرفه‌ای دارد و پلن رایگان آن نیز ۱۰ گیگابایتی فضا ارائه می‌دهد. پلن‌های شخصی Internxt از ۲۰ گیگابایت با قیمت ۰٫۹۹ یورو در ماه شروع می‌شود. محبوب‌ترین طرح این سرویس ۲۰۰ گیگابایت فضای ذخیره‌سازی با قیمت۴٫۴۹ یورو در ماه و گران‌ترین پلن نیز اشتراک ۲ ترابایتی با ۹٫۹۹ یورو در ماه است. این سرویس‌ پلن‌های سالانه و تجاری نیز ارائه می‌دهد.

  • Sync.com؛ بهترین سرویس ابری برای استفاده‌ آسان

سرویس ابری Sync.com فضای ذخیره‌سازی ابری رمزگذاری‌شده ارائه می‌دهد. به کمک این سرویس می‌توانید هر فایلی را دیگران به‌راحتی به اشتراک بگذارید. قابلیت‌ همگام‌سازی سرویس ابری Sync.com امکان دسترسی به داده‌های ذخیره‌شده را در هر زمان و روی هر دستگاهی فراهم می‌کند و قابلیت‌ حفاظت از حریم خصوصی و زیرساخت‌های سازمانی این سرویس نیز امنیت داده‌های شما را تأمین می‌کند.

  • امکانات سرویس ابری Sync.com:

ارائه‌ی سوابق ذخیره‌سازی ۳۶۵ روز قبل، کنترل پیشرفته‌ی اشتراک‌گذاری، محدود کردن دانلود‌ها، اشتراک‌گذاری محافظت‌شده با رمز عبور و … برای محافظت از داده‌ها
ارائه‌ی قابلیت‌های بهره‌وری مانند درخواست فایل، پیش‌نمایش اسناد، آپلود خودکار دوربین، دسترسی آفلاین و …
امکان محدودیت‌‌گذاری انتقال، اشتراک‌گذاری و همگام‌سازی نامحدود، پشتیبان‌گیری و همگام‌سازی هم‌زمان و دسترسی آنی
رمزگذاری سراسری، ردیابی داده بدون نیاز به شخص ثالث، انطباق با HIPAA، انطباق با GDPR و انطباق با PIPEDA برای حفاظت از داده‌ها و حریم خصوصی
معایب: ندارد.

پلتفرم‌های سازگار: ویندوز، MacOS، iOS، اندروید و مبتنی بر وب.

  • قیمت‌گذاری Sync.com

قیمت: Sync.com سه پلن با قیمت‌گذاری‌های مختلف برای سازمان‌ها ارائه می‌دهد، نسخه‌ی Standard با ماهی ۶ دلار به ازای هر کاربر، نسخه‌ی Unlimited با ماهی ۱۵ دلار برای هر کاربر و نسخه‌ی Enterprise که برای اطلاع از قیمت ماهانه‌ی آن با ارائه‌دهنگان این سرویس تماس گرفت. سرویس ابری Sync.com برای اشخاص نیز پلن‌هایی با شروع قسمت از ماهی ۸ دلار ارائه می‌دهد و امکانات اساسی سرویس خود را به صورت رایگان هم عرضه می‌کند.

  • pCloud؛ بهترین سرویس ابری برای ذخیره‌ی فایل‌های حجیم

سرویس ابری pCloud امکان ذخیره داده‌ها و دسترسی آنی به آن‌ها را فراهم کرده و اشتراک‌گذاری و همگام‌سازی فایل‌ها را راحتی انجام می‌دهد. فایل‌های خصوصی را نیز می‌توان به کمک سرویس ابری pCloud رمزگذاری کرد و محرمانه نگه داشت.

امکانات سرویس ابری pCloud:

رمزگذاری TLS/SSL برای حفظ امنیت داده‌‌ها
امکان مدیریت فایل‌ها ازطریق وب، دسکتاپ یا موبایل
فراهم کردن چندین گزینه‌ی مختلف برای به اشتراک‌گذاری فایل‌ها
امکان پشتیان‌گیری از عکس‌های خود در رسانه‌های اجتماعی مانند فیسبوک، اینستاگرام و پیکاسا
معایب: پهنای باند محدود دارد.

پلتفرم‌های سازگار: ویندوز، MacOS، لینوکس، iOS و اندروید.

  • قیمت‌گذاری مادام‌العمر pCloud

قیمت: pCloud برابر با ۱۰ گیگابایت فضای ذخیره‌سازی رایگان ارائه می‌دهد. پلن‌های سالانه و مادام‌العمر با قیمت‌گذاری‌های مختلف ارائه می‌دهد:

پلن سالانه‌ی pCloud با قیمت ۴۹٫۹۹ دلار برای هر ماه که ۵۰۰ گیگابایت فضای ذخیره‌سازی فراهم می‌کند. پلن سالانه‌ی ۹۹٫۹۹ دلاری نیز ۲ ترابایت فضای ذخیره‌سازی دراختیار کاربر قرار می‌دهد.
پلن مادام‌العمر pCloud با یک بار پرداخت ۱۷۵ دلار، ۵۰۰ گیگابایت و یک‌ بار پرداخت ۳۵۰ دلار، ۲ ترابایت فضای ذخیره‌سازی ارائه می‌دهد.
این سرویس ابری نسخه‌ی آزمایشی رایگان نیز دارد.
Livedrive؛ بهترین سرویس ابری برای استفاده‌ی شخصی و تجاری
سرویس ابری Livedrive سرویس ذخیره‌سازی ابری و پشتیبان‌گیری آنلاین است که امکان پشتیبان‌گیری خودکار و نامحدود هم از داده‌های شخصی و هم از داده‌های کسب‌و‌کارها را فراهم می‌کند.

  • LiveDrive

مراکز داده‌ی سرویس ابری Livedrive‌ به صورت شبانه‌روزی نظارت می‌شوند و تیم نظارت این سرویس نیز گواهینامه‌ی ISO 27001 دارد.

  • امکانات سرویس ابری Livedrive:

بهره‌مندی از قابلیتی به نام Briefcase که امکان مشاهده‌ و ویرایش فایل‌ها را از هر دستگاهی فراهم می‌کند.
استفاده از قوی‌ترین رمزگذاری موجود برای انتقال فایل‌ها به مراکز داده
پشتیبانی از احراز هویت دو مرحله‌ای برای جلوگیری از دسترسی غیرمجاز
دسترسی ایمن به فایل‌های کاری
معایب: سرویس ابری Livedrive نمی‌تواند از داده‌های گوشی‌های ویندوزی و تبلت‌های RT‌ (مبتنی بر آرم) ویندوزی بک‌آپ تهیه کند.

پلتفرم‌های سازگار: گوشی‌های ویندوز، MacOS، اندروید، iOS و ویندوز.

  • قیمت‌گذاری LiveDrive

قیمت: سرویس ابری Livedrive دوره‌ی آزمایشی رایگان ۱۴ روزه ارائه می‌دهد، برای سازمان‌ها دو طرح قیمت‌گذاری ماهانه ۵۰ دلار (Business Express) و ماهانه ۱۶۰ دلار (Business Standard) در نظر گرفته است و علاوه‌براین‌ها پلن‌هایی برای استفاده‌های شخصی نیز دارد.

IBackup؛ بهترین سرویس ابری برای حفظ حریم خصوصی مشاغل کوچک
سرویس ابری IBackup پشتیبان‌گیری ابری در سطح سازمانی برای سرورها و مراکز داده ارائه می‌دهد. سرورهای پشتیبانی شده در این سرویس‌ عبارت‌اند از MS SQL Server، MS Exchange Server، Hyper-V، MS SharePoint Server و Oracle Server.

  • امکانات سرویس ابری IBackup:

برنامه‌ریزی خودکار پشتیبان‌گیری
امکان نظارت بر حساب‌های متعددی که با استفاده از فضای ذخیره‌سازی ایجاد می‌شوند.
پشتیبان‌گیری از دستگاه‌های نامحدود در یک حساب واحد
معایب: ندارد

پلتفرم‌های سازگار: ویندوز، مک و لینوکس، iOS، اندروید

قیمت‌گذاری IBackUp
قیمت: سرویس ابری IBackup پلن‌های مختلفی زیر را ارائه می‌دهد:

۱۰ گیگابایت با قیمت ۹٫۹۵ دلار در ماه
۲۰ گیگابایت با قیمت ۱۹٫۹۵ دلار در ماه
۵۰ گیگابایت با قیمت ۴۹٫۹۵ دلار در ماه
۱۰۰ گیگابایت با قیمت ۹۹٫۹۵ دلار در ماه
۲۰۰ گیگابایت با قیمت ۱۹۹٫۹۵ دلار در ماه

علاوه بر طرح‌های بالا، دوره ارزیابی ابتدایی به مدت ۱۵ روز برای همه طرح‌ها دردسترس است و پلن‌های برای بازه‌های یک ساله و دو ساله نیز به فروش می‌رسند.

  • IDrive؛ بهترین سرویس ابری برای تهیه نسخه‌ی پشتیبان از فایل‌ها

فایل‌های ذخیره‌شده در فضای ابری سرویس IDrive ازطریق کامپیوترهای شخصی یا مک‌ها دردسترس قرار دارند. این سرویس اپلیکیشنی هم برای گوشی‌های اندرویدی و آیفون ها ارائه می‌دهد. این سرویس ابری به محض تشخیص خودکار بخشی تغییریافته در یک فایل، بلافاصله دوباره از آن فایل پشتیبان تهیه می‌کند.

  • امکانات سرویس ابری IDrive:

امکان پشتیبان‌گیری نامحدود از کامپیوتر، مک، آیفون، آیپد و دستگاه‌های اندرویدی تنها با یک حساب واحد
همگام‌سازی آنی از تمام دستگاه‌های متصل به IDrive،
تداخل نداشتن ذخیره‌سازی پشتیبان با ذخیره‌سازی همگام‌سازی
رمزگذاری ۲۵۶ بیتی AES فایل‌ها
حذف نکردن خودکار داده‌ها؛ فایل‌ها را می‌توانید به صورت دستی حذف یا بایگانی کنید.
امکان بازیابی فایل‌های حذف شده تا ۳۰ روز
معایب: تنها ۵ گیگابایت فضای ذخیره‌سازی رایگان ارائه می‌دهد.

پلتفرم‌های سازگار: ویندوز، MacOS، iOS و اندروید.

قیمت: طرح‌های قیمت‌گذاری ارائه شده توسط IDrive به شرح زیر است:

طرح پایه ۱۰ گیگابایت فضای ذخیره‌سازی رایگان

طرح Mini با ۱۰۰ گیگابایت فضای ذخیره‌سازی با قیمت ۳٫۷۱ دلار برای سال اول و ۷٫۴۳ دلار برای مدت دو سال
طرح Personal با ۵ ترابایت با قیمت ۵۹٫۶۲ دلار برای سال اول و ۱۱۹٫۲۵ دلار برای مدت دو سال
طرح Business با ۲۵۰ گیگابایت با قیمت ۷۴٫۶۲ دلار برای سال اول و ۱۴۹٫۲۵ دلار برای مدت دو سال، ۵۰۰ گیگابایت با قیمت ۲۹۹٫۲۵ دلار برای مدت ۲ سال و ۱٫۲۵ ترابایت با قیمت ۷۴۹٫۲۵ دلار برای مدت دو سال
Amazon Cloud Drive؛ بهترین سرویس ابری برای ذخیره‌ی عکس
سرویس ابری Amazon Cloud Drive توسط آمازون برای تهیه‌ی نسخه‌ی پشتیبان و دسترسی آسان به اسناد، موسیقی، تصاویر و ویدیوها ارائه شده است. این سرویس، بستری امن برای ذخیره‌سازی ابری است و به‌تازگی نیز قابلیت‌هایی مانند دسترسی آسان و سریع به فایل‌های ذخیره‌شده و آپلود انبوه تصویر و ویدیو اضافه کرده است.

  • امکانات سرویس ابری Amazon Cloud Drive:

امکان پیش‌نمایش اسناد، تصاویر و ارائه‌ها
امکان پخش آنلاین ویدیوها و موسیقی‌های ذخیره شده در فضای ابری
امکان آپلود تصاویر، ویدیوها و فایل‌ها از گوشی هوشمند
امکان ایجاد پوشه‌ها و سازمان‌دهی فایل‌ها در آن‌ها
امکان به اشتراک‌گذاری فایل‌ها ازطریق ایمیل، پیام متنی و …
امکان ایجاد و ویرایش فایل‌های متنی
معایب: سرویس ابری Amazon Cloud Drive در مقایسه با سرویس ابری Google Drive گران‌تر است و فضای ذخیره‌سازی کمتری نسبت به آن ارائه می‌دهد.

پلتفرم‌های سازگار: آپلود داده‌ها از هر کامپیوتری امکان‌پذیر است.

قیمت: سرویس ابری Amazon Cloud Drive قابلیت ذخیره‌سازی نامحدود تصاویر را دراختیار مشترکان Amazon Prime می‌گذارد. این سرویس پلن‌های دیگری هم ارائه می‌دهد که از ۱۱٫۹۹ دلار در سال شروع می‌شود؛ تنها با دانلود اپلیکیشن Amazon Cloud Drive می‌توانید به مدت ۳ ماه از فضای ذخیره‌سازی ابری به‌ صورت رایگان استفاده کنید.

  • Dropbox؛ بهترین سرویس ابری برای داده‌های کم حجم

سرویس ابری Dropbox فضای کاری مدرنی را دراختیار شما قرار می‌دهد تا فایل‌های خود را در مکانی واحد ذخیره کنند. این سرویس از هر جایی و در هر زمانی قابل دسترسی است و می‌توان آن را در تمام دستگاه‌ها همگام‌سازی کرد.

امکانات سرویس ابری Dropbox:

امکان به‌اشتراک‌گذاری هر فایلی مانند پاورپوینت و فتوشاپ
بهره‌مندی از قابلیتی به نام Dropbox Paper که با آن می‌توانید هر نوع فایلی را ایجاد کرده و به اشتراک بگذارید.
ارائه‌ی خدمات برای تمام اقشار جامعه
امکان به‌اشتراک‌گذاری فایل‌های پرحجم و کم‌حجم با دیگران
بهره‌مندی از قابلیتی به نام Admin Controls که مدیریت تیم را تسهیل می‌کند.
امکان دسترسی ایمن به داده‌های مشترک
معایب: تنها ۲ گیگابایت فضای ذخیره‌سازی رایگان ارائه می‌دهد.

پلتفرم‌های سازگار: ویندوز، Mac OS، لینوکس، اندروید، iOS و گوشی‌های ویندوزی.

قیمت‌گذاری Dropbox

قیمت: ارائه‌ی ۲ گیگابایت به صورت رایگان، دو پلن برای کاربرد‌های شخصی و سه پلن برای سازمان‌ها

Plus و Family دو طرح برای کاربرد‌های شخصی: Plus با قیمت ماهانه ۱۱٫۹۹ دلار و Family با قیمت ماهانه ۱۹٫۹۹ دلار
Standard، Professional و Advanced سه طرح برای سازمان‌ها: Standard با قیمت ماهانه ۱۸ دلار برای هر کاربر، Professional با قیمت ماهانه ۱۹٫۹۹ دلار برای هر کاربر و Advanced با قیمت ماهانه ۳۰ دلار برای هر کاربر
نسخه‌ی رایگان آزمایشی هر کدام از این طرح‌ها دردسترس است.
Google Drive؛ بهترین برای تیم‌ها و همگام‌سازی
محبوبیت سرویس ابری Google Drive به دلیل ظرفیت ذخیره‌سازی رایگان این سرویس است که امکان ذخیره‌سازی عکس‌ها، اسناد، موسیقی‌ها، ویدیوها و … را فراهم می‌کند؛ برای ذخیره‌ی فایل‌ها در فضای ابری Google Drive تنها کافی است تا یک حساب کاربری گوگل داشته باشید.

  • امکانات سرویس ابری Google Drive:

امکان ذخیره‌ی هر فایل با هر فرمتی (تصاویر، ویدیو‌ها، و …)
امکان بارگذاری فایل‌ها در هر دستگاهی مانند گوشی، تبلت یا کامپیوتر
امکان اشتراک‌گذاری ساده‌ی فایل‌ها و پوشه‌ها و همگام‌سازی فایل‌ها بدون نیاز به پیوست ایمیل
معایب: رابط کاربری Google Drive کمی گیج‌کننده است.

پلتفرم‌های سازگار: سرویس Google Drive برای سیستم‌عامل‌های ویندوز، MacOS، iOS و اندروید اپلیکیشن ارائه می‌دهد.

قیمت‌گذاری GoogleDrive
قیمت: فضای ذخیره‌سازی تا ۱۵ گیگابایت اول رایگان است. طرح‌های قیمت‌گذاری ارائه شده توسط Google Drive به شرح زیر است:

۱۰۰ گیگابایت با قیمت ماهانه ۱٫۹۹ دلار
۲۰۰ گیگابایت با قیمت ماهانه ۲٫۹۹ دلار
۲ ترابایت با قیمت ماهانه‌ ۹٫۹۹ دلار
۱۰ ترابایت با قیمت ماهانه ۹۹٫۹۹ دلار
۲۰ ترابایت با قیمت ماهانه ۱۹۹٫۹۹ دلار
۳۰ ترابایت با قیمت ماهانه ۲۹۹٫۹۹ دلار
Microsoft OneDrive؛ بهترین سرویس ابری برای کاربران ویندوز

سرویس ابری OneDrive مایکروسافت فضای ذخیره‌سازی رایگان تا ۵ گیگابایت را برای ذخیره‌ی فایل‌ها ارائه می‌دهد و امکان دسترسی به آن‌ها را نیز ازطریق هر دستگاهی فراهم می‌کند. این سرویس به شما امکان می‌دهد اسناد اسکن شده را مستقیماً ذخیره کنید و از کامپیوتر شخصی ویندوز نیز به آن‌ها دسترسی داشته باشید.

  • امکانات سرویس ابری Microsoft OneDrive:

امکان دسترسی آفلاین به فایل‌ها
امکان دسترسی به فایل‌ها از هر دستگاهی
رمزگذاری SSL روی داده‌ها
امکان اشتراک‌گذاری فایل‌ها و پوشه‌ها تنها با ارسال لینک ازطریق متن، ایمیل، فیسبوک یا iMessage
دریافت به‌روز‌ترین برنامه‌های آفیس
معایب: تنها ۵ گیگابایت فضای ذخیره‌سازی رایگان ارائه می‌دهد که در مقایسه با ۱۵ گیگابایت فضای رایگان Google Drive بسیار کمتر است.

پلتفرم‌های سازگار: ویندوز، اندروید، iOS و …

قیمت: طرح Basic سرویس ابری OneDrive با ۵ گیگابایت فضای ذخیره‌سازی به صورت رایگان برای همه‌ دردسترس است.

پلن ۱۰۰ گیگابایتی ماهانه ۱۹٫۹۹ دلار هزینه دارد. Office 365 Home و Office 365 Personal با قابلیت‌های بیشتری نسبت به طرح Basic عرضه می‌شوند که اولی یک ترابایت فضای ذخیره‌سازی و ۶۹٫۹۹ دلار سالانه قیمت دارد و دومی با قیمت سالانه‌ی ۹۹٫۹۹ دلار، ۶ ترابایت فضای ذخیره‌سازی برای ۶ کاربر ارائه می‌دهد.

  • iCloud؛ بهترین سرویس ابری برای کاربران اپل

iCloud سرویس ابری مخصوص اپل برای ارائه‌ی فضای‌ذخیره‌سازی ابری است. کاربران می‌توانند با استفاده از این سرویس ابری اسناد، تصاویر و فایل‌های موسیقی خود را در فضای ابری ذخیره کرده و این داده‌ها در دستگاه‌های iOS، MacOS و ویندوزی دانلود کرد.

  • امکانات سرویس ابری iCloud:

سازگار بودن با بسیاری از برنامه‌ها مانند Mail، Calendar، Contact، Reminders، Safari و …
همگام‌سازی فایل‌ها به محض ایجاد کوچک‌ترین تغییر‌ها
پشتیبان‌گیری از مکالمات، حتی در صورت عوض کردن گوشی
معایب: لیست‌کارها، زمان‌بندی‌ها و برخی قابلیت‌های دیگر را تنها با افرادی که Apple ID می‌توان به اشتراک گذاشت.

پلتفرم‌های سازگار: ویندوز، iOS و سیستم‌عامل مک.

قیمت‌گذاری iCloud

قیمت: ۵ گیگابایت فضای ذخیره‌سازی رایگان ارائه می‌دهد. ۵۰ گیگابایت در ازای پرداخت ماهانه ۰٫۹۹ دلار، ۲۰۰ گیگابایت در ازای پرداخت ماهانه ۲٫۹۹ دلار و ۲ ترابایت در ازای پرداخت ۹٫۹۹ دلار

  • OpenDrive؛ بهترین سرویس ابری برای آپلود فایل

سرویس ابری OpenDrive فضای ذخیره‌سازی ابری را با قابلیت‌های زیادی مانند مدیریت وظایف، مدیریت محتوای ابری و یادداشت‌هایی برای افراد و تیم‌ها ارائه می‌دهد و محدودیتی در آپلود داده ندارد.

امکانات سرویس ابری OpenDrive:

ارائه‌ی ابزارهایی مبتنی بر ابر برای مدیریت داده، پروژه و گردش کار، مدیریت کاربر و برندسازی
ارائه‌ی اپلیکیشن دسکتاپی برای ویندوز
ارائه‌ی قابلیت‌های زیادی مانند ذخیره‌سازی، پشتیبان‌گیری و اشتراک‌گذاری آنلاین و همگام‌سازی فایل‌ها برای کاربردهای شخصی
معایب: پشتیبانی محدود دارد.

پلتفرم‌های سازگار: اپلیکیشن دسکتاپ برای ویندوز دردسترس است. فایل‌ها را می‌توان با سیستم‌عامل‌های ویندوز، MacOS و لینوکس همگام‌سازی کرد.

قیمت: سرویس لبری OpenDrive طرح‌ها و قیمت‌گذاری‌های مختلفی برای افراد، کسب‌و‌کارها و سازمان‌ها ارائه می‌دهد و برای کاربرد‌های شخصی نیز ۵ گیگابایت فضای ذخیره‌سازی رایگان دراختیار افراد می‌گذارد.

  • Amazon S3؛ بهترین سرویس ابری برای هر مقدار داده

سرویس ابری Amazon S3 (مخفف عبارت Amazon (S)imple (S)torage (S)ervice) امکان ذخیره‌سازی و بازیابی داده‌ها را به هر مقدار و از هر کجا برای کاربر فراهم می‌کند؛ این سرویس در مقایسه با سرویس ابری Amazon Cloud Drive را می‌توان کمی پیشرفته‌تر دانست که برای هر کسب‌و‌کار در هر اندازه‌ای و در هر حوزه‌ای استفاده می‌شود. این سرویس برای ذخیره داده‌های وب‌سایت‌ها، اپلیکیشن‌های گوشی‌های مختلف، دستگاه‌های IoT (اینترنت اشیا)، اپلیکیشن‌های سازمانی، پشتیبان‌گیری و تجزیه و تحلیل داده‌های بزرگ مفید است.

امکانات سرویس ابری Amazon S3:

ارائه‌ی قابلیت‌ مقیاس‌پذیری
دردسترس بودن آنی داده‌ها
تأمین امنیت داده‌ها
ارائه‌ی کارایی بالا
معایب: طرح‌های قیمت‌گذاری پیچیده‌ای دارد.

پلتفرم‌های سازگار: مبتنی بر وب

قیمت: از ۰٫۰۲۳ دلار به ازای هر گیگابایت شروع می‌شود.

  • نودیسک

سرویس ابری نودیسک مدل رایانش ابری است امکان دسترسی به داده‌ها را هر زمان که بخواهید برای شما فراهم می‌کند. در این سرویس قیمت فضای ذخیره‌سازی ابری بسته به نیاز شما تعیین شده و فضای ذخیره‌سازی با توجه به نیازهای شخصی یا سازمانی بهینه‌سازی می‌شوند. سرویس ابری نودیسک با نرم‌افزار متن‌باز minIO (مین آی او)‌ توسعه داده شده است. minIO‌ به صورت اختصاصی برای نگه‌داری داده در مقیاس بالا و ایجاد ابر خصوصی توسعه داده شده است و عملکرد ذخیره‌سازی مشابه Amazon S3 ارائه می‌کند.

  • امکانات سرویس ابری نودیسک:

حفاظت از اطلاعات کاربران
نگه‌داری نسخه‌های مختلفی از فایل‌ها
امکان جستجو در محتوای ذخیره‌شده
ارائه‌ی دسترسی سریع
پشتیبانی شبانه‌روزی

قیمت‌گذاری NoDisk

قیمت‌: سرویس ابری نودیسک سه طرح مبتدی، پیشرفته و حرفه‌ای را با شرایط زیر ارائه می‌دهد:

طرح مبتدی با ۵۰ گیگابایت فضای ذخیره‌سازی رایگان برای ماه اول و پس از آن ۱۲۰۰ تومان ماهانه به ازای هر گیگ
طرح پیشرفته یا قابلیت‌های S3 برای ذخیره‌سازی داده‌ها با ۱۰۰۰ تومان ماهانه به ازای هر گیگ
طرح حرفه‌ای با قابلیت‌های پیشرفته با قیمت ۱۰۰۰ تومان به ازای هر گیگ
پارس پک
فضای ابری پارس پک بستری امن و مطمئن با امکان دسترسی آنی به داده‌های ذخیره‌شده است که قیمت مناسب و اقتصادی دارد و قابلیت‌ ارتقای میزان حجم و فضای مورد نیاز را به همراه پشتیبانی ۲۴ ساعته فراهم می‌کند. پارس پک با استفاده از پنل مدیریتی اختصاصی و پروتکل Amazon S3 و معماری Multi tenant تهیه و پیاده‌سازی شده است. معماری Multi tenant منابع موجود در این فضای ابری را با دسترسی‌های گوناگون دراختیار کاربران می‌گذارد.

  • امکانات فضای ابری پارس پک:

ارائه‌ی دسترسی ۹۹٫۹ درصدی به اطلاعات ذخیره‌شده روی فضای ابری
تهیه‌ی خودکار سه نسخه از داده‌ها برای افزایش امنیت
هزینه‌ی بسیار پایین در مقایسه با فضاهای ذخیره‌سازی فیزیکی
امکان ارتقای فضا و سخت‌افزار سرویس با توجه به نیازهای جدید
افزایش سرعت و امنیت با بهره‌مندی از پروتکل S3
امکان مدیریت فایل‌ها ازطریق پنل
تخصیص منابع به گروهی از کاربران با دسترسی‌های گوناگون
ارتباط میان کاربران به کمک پروتکل امنیتی HTTPS و رمزگذاری داده‌ها
پلتفرم‌های سازگار: لینوکس و ویندوز

قیمت: طرح‌های ماهانه، سه‌ماهه، شش‌ماهه و سالانه ارائه می‌دهد و در ازای هر گیگ فضای ذخیره‌سازی ماهانه ۱۰ هزار تومان باید بپردازید. (با افزایش حجم قیمت‌ها به صورت نسبی کاهش پیدا می‌کنند.)

منبع : زومیت

درباره نویسنده

پست های مرتبط

پاسخ دهید


خبرگزاری هرانا

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


Type The Green Captcha Characters Below.