کمیته رکن چهارم – دانشمندان چینی موفق شدهاند تا انتقال بیسیم ۱۰۰ گیگابیت بر ثانیه را با شبکه ۶G آزمایش کنند که تقریباً برابر با سرعت فیبر است.
هرچند هنوز بخش بزرگی از جهان بهطور گسترده نمیتوانند از ۵G استفاده کنند، اما محققان در حال پیشرفت چشمگیری در زمینه شبکه ۶G هستند. در جدیدترین اخبار مربوط به این شبکه، یک مؤسسه چینی موفق شده انتقال بیسیم ۱۰۰ گیگابیت بر ثانیه را انجام دهد که تقریباً تجربهای برابر با اتصال فیبر است و یک نقطه عطف مهم در توسعه شبکه ۶G محسوب میشود.
مؤسسه چینی که No. 25 نام دارد، براساس گزارشهای منتشر شده، یک نقطهعطف مهم در فناوری ارتباطات ۶G را اعلام کرده است. تیم این مؤسسه برای اولین بار، انتقال بیسیم دادهها در سطح فرکانس تراهرتز را انجام داده است که میتواند در آینده باعث توسعه شبکههای ۶G سریعتر و کارآمدتر شود.
توسعه شبکه ۶G برای کمک به اکتشافات فضایی
محققان چینی، برای دستیابی به چنین پیشرفتی در ارتباط تراهرتز، از آنتنهای پیشرفته و حالتهای پرتوی متعدد برای به حداکثر رساندن استفاده از پهنای باند استفاده کردهاند. این پیشرفت میتواند کاربردهای مختلفی بههمراه داشته باشد، از جمله انتقال پهنای باند نزدیکبُرد و انتقال داده با سرعت بالا بین فضاپیماهای اکتشافی. بنابراین میتواند به اکتشافات فضایی و توسعه فضاپیماهای جدید نیز کمک قابلتوجهی بکند.
با افزایش تقاضا برای فناوریهای ارتباطی سریعتر، محدوده فرکانسهای بالاتری نیز موردنیاز است. ارتباط تراهرتز یک فناوری پیشرفته است که میتواند پهای باند موردنیاز برای انتقال سریعتر را فراهم کند که با این وجود، به یکی از اجزای ضروری شبکههای ۶G تبدیل شده است.
شبکههای سنتی مبتنی بر فیبر با چالشهایی مانند هزینههای بالا، زمان استقرار طولانی و عدم انعطاف پذیری مواجه هستند. انتظار میرود تا فناوری بیسیم در آینده غالب شود و بیش از ۶۲ درصد ایستگاههای پایه جهان تا سال ۲۰۲۳ از آن استفاده کنند.
China Unicom، سومین اپراتور بزرگ شبکههای بیسیم چین ماه گذشته گفته بود که اولین کاربردهای مقدماتی ۶G تا ۲۰۲۵ آماده معرفی شوند، اما عرضه نهایی این فناوری احتمالاً به ۲۰۳۰ موکول خواهد شد.
منبع : دیجیاتو