کمیته رکن چهارم – طبق این گزارش، تاکنون در سال جاری ۲۱۱۶ مورد بهخطر افتادن دادههای کاربران توسط شرکتها گزارش شده است.
حملات سایبری در سال ۲۰۲۳ گسترش زیادی پیدا کرده است و سازمان «مرکز منابع سرقت هویت» (ITRC) در گزارش جدیدی اعلام کرد که تا پایان ماه سپتامبر، ۲۱۱۶ مورد بهخطر افتادن دادههای کاربران توسط شرکتها گزارش شده است. رکورد قبلی به سال ۲۰۲۱ مربوط میشود که در آن زمان، این میزان ۱۸۶۲ مورد بوده است و با هک اخیر ۲۳andMe که اطلاعات ژنتیکی میلیونها مشتری آن را تحت تأثیر قرار داده است، سهماهه چهارم سال ۲۰۲۳ شروع نگرانکنندهای داشته است.
در این رابطه، در سهماهه سوم امسال ۷۳۳ مورد توسط شرکتها گزارش شده که ۶۶ میلیون نفر را تحت تأثیر خود قرار داده است. سرویسهای خدمات مالی بیشترین حملات را به خود اختصاص دادهاند و برای اولین بار از سه ماهه دوم سال ۲۰۲۲ در صدر فهرست قرار گرفتهاند. در سهماهه سوم سال مجموعاً ۲۰۴ گزارش حمله توسط این شرکتها ثبت شده که از ۱۳۵ مورد گزارششده در دو سال گذشته بیشتر است.
شرکتهای ارائهدهنده خدمات بهداشتی نیز ۱۱۳ مورد از بهخطر افتادن دادههای خود را در سه ماهه سوم گزارش کردهاند. با این حال، این میزان برای هیچ صنعت دیگری سه رقمی نبوده است.
«اوا ولاسکوئز»، رئیس و مدیر عامل ITRC توضیح میدهد: «در حالی که تعداد موارد ثبتشده از نقض دادهها کاملاً قابلتوجه است، متأسفانه این میزان چندان تعجبآور نیست. دلایل زیادی برای افزایش خطرات مربوط به دادهها وجود دارد که از جمله آنها میتوان به افزایش شدید حملات روز صفر و موج جدیدی از حملات باجافزار اشاره کرد.»
با این حال، ITRC در گزارش خود که شامل باجافزارها، حملات فیشینگ و بدافزارها میشود، به یک نکته مثبت نیز اشاره کرده است: علیرغم رکود تعداد تخلفات، تعداد کل قربانیان، تاکنون در شرایط بهتری قرار دارد. در طول سه فصل ابتدایی سال جاری، حملات سایبری ۲۳۳٫۹ میلیون قربانی بههمراه داشته است که این میزان در سال ۲۰۲۲، ۴۲۵ میلیون نفر بوده است.
منبع : دیجیاتو