کمیته رکن چهارم – امروزه بسیاری افراد و حتی صرافیهای ارز دیجیتال با ایدههایی کلاهبردارانه که به طرح پانزی مشهور است، با وعده سودهای بسیار هنگفت و وسوسه انگیز اقدام به جذب سرمایه افراد مبتدی میکنند.
فلسفه اصلی رمزارزها مبتنی بر تمرکززدایی است به این معنا که فضایی نوین را در حوزه پولی و سایر حوزهها تصویر میکند که به جای آنکه یک مرکز مبدأ اعتماد مردم مانند نهادهایی همچون بانکهای مرکزی داشته باشیم، جایگزین آن و برمبنای آنچه مردم به آن اقبال دارند، ارزشی ارائه شود. اما با توسعه فناوری و استفاده گسترده از اینترنت، جرایم سایبری نیز به صورت چشمگیری افزایش یافته است، از این رو لازم است که مردم نحوه مواجهه با آن را بدانند تا در دام سودجویان این فضا گرفتار نشوند.
جرایم بر پایه رمز ارزها شامل کلاهبرداری، سرقت، تقلب، پولشویی و فعالیتهای غیرقانونی دیگر است و مهمترین شگردهای کلاهبرداری در این حوزه؛ طرح های “پانزی” برای کلاهبرداری صرافیهای آنلاین ارز دیجیتال است.
امروزه بسیاری افراد و حتی صرافیهای ارز دیجیتال با ایدههایی کلاهبردارانه که به طرح “پانزی” مشهور است با وعده سودهای بسیار هنگفت و وسوسه انگیز اقدام به جذب سرمایه افراد مبتدی میکنند. در این ترفند کلاهبردارانه، فرد کلاهبردار عموما طعمه های خود را از میان افرادی که آگاهی چندانی از بازار سرمایه و ارزهای دیجیتال ندارند انتخاب کرده و به آن ها وعده میدهد که چنانچه سرمایههای خود را در اختیار او قرار دهند میتواند با آنها ارز دیجیتال خرید و فروش کرده و سود تضمین شده قابل توجهی به این افراد بپردازد.
در این خصوص هیچگونه فعالیت اقتصادی در میان نیست و این افراد تنها با تبلیغات فریبنده اقدام به جلب اعتماد و جذب سرمایه افراد ناآگاه کرده و برای اعتماد سازی تا مدتی هم با استفاده از پول افراد جدید به سرمایه گذاران قدیمیتر سود پرداخت میکنند و این باعث ترغیب بیشتر افراد به این سرمایه گذاری می شود اما سرانجام وقتی سرمایه گذار جدیدی یافت نشد یا حجم سرمایه به حد قابل توجهی رسید، کلاهبردار که می تواند شخص یا حتی یکی از صرافی های ارز دیجیتال کلاهبردار باشد سرمایهها را به یغما برده و فرار میکند.
به گفته مسئولان در این ترفند کلاهبردانه معمولا همه چیز از یک سوال ساده آغاز میشود آیا در مورد استخراج ارز چیزی می دانید؟ فارغ از پاسخ کاربر به وی وعده داده میشود که با استخراج ارز می تواند به راحتی و در مدت کوتاه سودی سرشار کسب کند حتی ابزاری برای سنجش سود احتمالی در اختیار وی می گذارند و بسیاری افراد ناآگاه وقتی می بینند در مدت کوتاه ممکن است سودی این چنین عالی کسب کنند فریفته شده و به هوای استخراج ارز یا سرمایه گذاری در پروژه تامین دستگاه استخراج ارز و یا دریافت ربات تلگرامی دریافت ارز اقدام به سرمایه گذاری میکنند اما این روش نیز در واقع یک طرح پانزی است که نهایتا منجر به بر باد رفتن سرمایه افراد بسیار و فرار کلاهبرداران میشود.
بنابراین توصیه می شود شهروندان هرگز فریفته عناوین جذاب تبلیغاتی نشوند، حتی ذکر نام این وب سایت ها در سایت های معتبر دلیل بر وجاهت آنها نیست، اگر قصد فعالیت در این حوزه را دارند ابتدا تمام جوانب امر را سنجیده و به خصوص از وجود و صحت فارم (مزرعه) استخراج اطمینان کامل حاصل کرده و با آگاهی کامل پا در عرصه سرمایه گذاری ارز های دیجیتال بگذارند تا در دام کلاهبرداری صرافی های آنلاین ارز دیجیتال نیفتند.
منبع : ایتنا