کمیته رکن چهارم – این اولین پژوهشی است که رونویسی کل ژنوم را در رابطه با شخصیت انسان میسنجد.
یک پژوهش بینالمللی با استفاده از هوش مصنوعی نشان داده است که شخصیت فرد بیان ژنهای او را تغییر میدهد. این یافتهها، راز دیرینه چگونگی تعامل ذهن و بدن را روشن میکند. همچنین این اولین پژوهشی است که رونویسی کل ژنوم را در رابطه با شخصیت انسان میسنجد.
تیم تحقیقاتی بینالمللی متشکل از متخصصان ژنتیک، پزشکی، روانشناسی و علوم کامپیوتر با استفاده از دادههای یک پژوهش ۴۰ ساله درباره سلامت جوانان فنلاند به بررسی تأثیر شخصیت روی بیان ژنها پرداختند. نتایج نشان داد که نگرشهای خاصی به زندگی منجر به زندگی سالم، رضایتبخش و طولانی میشوند، درحالی که برخی نگرشها منجر به یک زندگی استرسزا، ناسالم و کوتاه میگردند.
این پژوهش تنظیم و نحوه بیان ژن را در افراد مختلف با درنظرگرفتن سه سطح از خودآگاهی تجزیهوتحلیل کرد. افراد سطح اول، «فاقد نظم» نامگذاری شدند؛ این افراد تحت سلطه احساسات و عادات غیرمنطقی خود هستند و مطابق با سنتها و اطاعت از قدرت عمل میکنند. سطح دوم «سازمانیافته» است؛ این افرادِ خودکفا قادر به تنظیم ارادی عادات خود و همکاری با دیگران برای منافع متقابل هستند. در نهایت سطح «خلاق» است؛ این نوع افراد عادات خود را برای زندگی هماهنگشده با دیگران، طبیعت یا با جهان تطبیق میدهند، حتی اگر این امر مستلزم فداکاریهای گاه و بیگاه شخصی باشد.
محققان با کمک هوش مصنوعی، شبکهای از ۴۰۰۰ ژن را کشف کردند که در چندین قسمت در نواحی خاصی از مغز بهصورت خوشههایی قرار دارند. این خوشهها به شیوهای انعطافپذیر روشن و خاموش میشوند؛ درواقع این ژنها بسته به هر سطح از نگرش فرد، برای سازگاری با مسائل روزمره فعال میشوند تا زندگی او را تسهیل کنند.
همچنین محققان دریافتند که قسمتی که واکنشهای عاطفی مانند اضطراب، ترس و غیره را تنظیم میکند با قسمت بخشهای معنادار زندگی مثل تولید مفاهیم و زبان متفاوت است. اما قسمتهای احساسات و معنا توسط یک مرکز کنترل متشکل از شش ژن هماهنگ میشوند.
منبع : دیجیاتو