کمیته رکن چهارم – با افزایش وابستگی به تلفنهای هوشمند، حفاظت از اطلاعات شخصی اهمیت بیشتری پیدا کرده است. برای مقابله با تهدیدات امنیتی مانند بدافزارهای بانکی، اتخاذ اقدامات امنیتی حیاتی است.
به گزارش کمیته رکن چهارم، تهدیدات امنیتی همچون بدافزارهای بانکی و حملات سایبری روزبهروز افزایش یافتهاند و این موضوع لزوم توجه به امنیت دستگاههای هوشمند، بهویژه تلفنهای همراه را دوچندان کرده است. در ادامه، ۸ گام اساسی برای تقویت امنیت تلفنهای هوشمند ارائه شده است:
- بهروزرسانی سیستمعامل: شرکتهای سازنده دستگاههای اندرویدی، مرتباً وصلههای امنیتی منتشر میکنند. بهروزرسانی سیستمعامل، از مهمترین اقداماتی است که امنیت دستگاه را افزایش میدهد.
- دانلود اپلیکیشن از فروشگاههای معتبر: برای جلوگیری از نصب برنامههای مخرب، اپلیکیشنها را فقط از فروشگاههای معتبر مانند گوگلپلی و اپاستور دانلود کنید.
- بررسی مجوزهای اپلیکیشنها: اطمینان حاصل کنید که اپلیکیشنها به اطلاعات غیرضروری دسترسی ندارند. این کار از فعالیتهای غیرمجاز جلوگیری میکند.
- استفاده از قفل صفحه مطمئن: استفاده از پین، گذرواژه یا بیومتریک از دسترسی غیرمجاز جلوگیری کرده و امنیت دستگاه را تقویت میکند.
- فعالسازی قابلیت «دستگاه من را پیدا کن»: این قابلیت به شما امکان میدهد مکان گوشی مفقودشده را پیدا، آن را قفل یا اطلاعاتش را پاک کنید تا از دادههای شخصی خود محافظت کنید.
- احتیاط در استفاده از وایفای عمومی: وایفای عمومی میتواند خطرناک باشد. استفاده از ویپیان هنگام اتصال به این شبکهها، از اطلاعات شما محافظت میکند.
- نصب آنتیویروس معتبر: آنتیویروسهای بهروز میتوانند از دستگاه در برابر بدافزارها و تهدیدهای دیگر محافظت کنند.
- پشتیبانگیری منظم: ذخیرهسازی اطلاعات در درایو خارجی یا سرویس ابری به شما کمک میکند تا در صورت هرگونه خطر، از اطلاعات خود محافظت کنید.
امنیت در آینده: با کشف بدافزارهای جدید مانند تروجان بانکی Chameleon و همچنین معرفی قابلیتهایی مانند «حالت تعمیر» در گوشیهای گوگل پیکسل، اهمیت امنیت تلفنهای هوشمند بیشتر شده است. باید آگاه باشیم و از تمامی ابزارهای امنیتی استفاده کنیم تا در سالهای آینده نیز از دادههای خود محافظت کنیم.