کمیته رکن چهارم – شرکت «Ulysses Ecosystem Engineering» با استفاده از رباتهای خودکار در حال احیای پوشش گیاهی بستر دریا است. این گیاه که به نام «علف دریایی» (Seagrass) شناخته میشود، تنها ۰.۱ درصد از کف اقیانوس را پوشش میدهد، اما نقشی حیاتی در حمایت از اکوسیستمهای دریایی، تصفیه آب و جذب کربن دارد. با این حال، هر سال حدود ۷ درصد از این گیاهان به دلیل تغییرات اقلیمی و سایر عوامل از بین میروند. رباتهای ویژهی «Ulysses» با سرعت بالا و هزینهای کمتر از روشهای سنتی به احیای این گیاهان میپردازند.
به گزارش کمیته رکن چهارم، «Ulysses» پس از آزمایشهای موفق اولیه، در سال ۲۰۲۴ قراردادهایی با شرکتهای خصوصی و سازمانهای دولتی ایالات متحده و استرالیا امضا کرد. این رباتها بذر علفهای دریایی را در بستر اقیانوس کاشته و از ماه جاری قابلیت برداشت بذرها از بسترهای تایید شده را نیز آزمایش خواهند کرد.
«Ulysses» با حمایت مالی دو میلیون دلاری از «Lowercarbon Capital» و سایر سرمایهگذاران، به دنبال گسترش تیم و توسعه فناوریهای خود است. قوانین جدید اتحادیه اروپا و بسیاری از کشورهای دیگر، بر احیای زیستگاههای دریایی تا سال ۲۰۵۰ تأکید دارند، و این پروژه بهموقع به میدان آمده است. امید میرود که فناوری پیشرفته «Ulysses» در آینده بتواند به مدیریت صدها کیلومتر از خطوط ساحلی کمک کرده و نقش مؤثری در همکاری با سازمانهای بزرگی چون «NOAA» و «گارد ساحلی ایالات متحده» برای حفاظت و بازسازی اقیانوسها ایفا کند.