آنتی ویروس هایی که خود ویروس هستند

۱کمیته رکن چهارم – با اینکه آنتی ویروس‌ها به بخشی ضروری برای کامپیوتر‌ها و سایر دستگاه‌ها تبدیل شده‌اند اما این ابزار‌گاه خود می‌توانند آسیب‌های بسیاری را برای دستگاه‌ها به همراه داشته باشند.

به گزارش کمیته رکن چهارم،با اینکه در حال حاضر شرکت‌های بسیاری در زمینه تولید نرم افزارهای آنتی ویروس فعالیت می‌کنند اما تنها تعداد محدودی از آن‌ها هستند که توانسته‌اند در زمینه‌های بسیاری از دستگاه‌های الکترونیکی محافظت کنند. بسیاری از این شرکت‌ها نرم افزارهایی را وارد بازار کرده‌اند که با حجم بسیار زیاد به دستگاه آسیب وارد می‌کنند و باعث افت بازدهی آن می‌شوند.

کاربران باید در هنگام انتخاب آنتی ویروس‌ها دقت داشته باشند تا نرم افزاری را انتخاب کنند که به سیستمشان آسیب وارد نکند و سرعت آن را بیش از اندازه کاهش ندهد، بسیاری از آنتی ویروس‌ها با اینکه می‌توانند با توان بسیاری از دستگاه‌ها محافظت کنند اما ممکن است در ‌‌نهایت سرعت وسیله را نیز به مقدار قابل توجهی کاهش دهند.

نکته دیگری که در هنگام نرم افزارهای ضد ویروس باید به آن دقت شود بدافزارهای است که خود را در کنار آنتی ویروس‌ها قرار داده‌اند و سعی می‌کنند با تبلیغاتی دروغین کاربران را به دانلود ترقیب کنند.

همانطور که برای هر محصولی (چه نرم‌افزاری و چه سخت‌افزاری) آزمون‌هایی وجود دارد که کیفیت و شایستگی آن را تعیین می‌کند، چنین سنجش‌هایی برای یک نرم‌افزار ضد ویروس هم وجود دارد. یکی از آزمون‌ها با نام آزمون DURCH شناخته می‌شود که نام آن سرواژه‌ای است که از حروف ابتدایی بخش‌های پنچگانهٔ این آزمون تشکیل شده‌اند. بنابر آزمون DURCH یک نرم‌افزار ضدویروس مناسب باید بتواند به نیازهای زیر پاسخ دهد:

آزمون درخواست (Demand): باید بتواند هنگامی که می‌خواهید به یک پرونده یا صفحهٔ اینترنتی یا یک رایانامه دسترسی یابید، آن را بررسی کند.

آزمون به‌روزرسانی (Update): به این معنی که نرم‌افزار باید بتواند در بازه‌های زمانی مشخص بانک اطلاعاتی خود که شامل امضای ویروس‌ها است را بروز کند.

آزمون واکنش (Respond): اینکه نرم‌افزار بتواند تمامی رفتارهای منطقی در برخورد با یک ویروس را از خود نشان دهد. پروندهٔ آلوده را دوباره‌سازی و تمیز کند و یا آن را حذف نماید.

آزمون وارسی (Check): باید بتواند تمام فایل‌ها از نوع مختلف که می‌توانند محلی برای پنهان شدن ویروس باشند را کنترل کند.
آزمون اکتشاف (Heuristics): به این معنی که نرم‌افزار باید با وجود نداشتن الگوی همهٔ ویروس‌ها، بتواند خطر و احتمال وجود ویروس را تشخیص دهد. این رفتار نیازمند هوشمندی نسبی نرم‌افزار و استفادهٔ آن از روش‌های اکتشافی است.
از ان جایی که آنتی ویروس‌ها بخشی مهم از رایانه‌ها هستند کاربران باید سعی کنند تا نسخه اصلی آن‌ها را خریداری کنند تا بتوانند از تمامی امکانات نرم افزار بهره‌مند شوند.

متاسفانه در حال حاضر خرید آنتی ویروس‌های اصل در کشور ما چندان ساده نیست و هزینه گران آن‌ها باعث می‌شود تا افراد بسیاری به سراغ آن‌ها نروند اما هم چنان فروشندگانی هستند که با سوء استفاده از این موضوع آنتی ویروس‌های غیر اصل را با قیمت بالا به فروش می‌رسانند و بسیاری از مشتریان بدون اینکه از این موضوع آگاه باشند هزینه هنگفتی را بابت آن‌ها پرداخت می‌کنند.

کار‌شناسان به کاربران پیشنهاد کرده‌اند تا برای خرید آنتی ویروس‌ها تا حد امکان سعی کنند از فروشندگان واسطه استفاده نکنند، چرا که حتی این فروشندگان ممکن است در این نرم افزار‌ها تغییراتی ایجاد کنند. به همین خاطر بهتر است کاربران برای تامین امنیت رایانه یا تلفن همراه‌شان از سایت‌های معتبر و رسمی استفاده کنند.

منبع:رسانه خبری امنیت اطلاعات

درباره نویسنده

پست های مرتبط

پاسخ دهید


خبرگزاری هرانا

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


Type The Red Captcha Characters Below.