کمیته رکن چهارم – چگونه میتوانید به فایلی که دانلود کردهاید اعتماد کنید؟ فایلهایی که دانلود میکنید ممکن است حاوی بدافزارهای پنهانی باشند.
به گزارش کمیته رکن چهارم به نقل از آی تی اس ان (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات) , امروزه بدافزارها در فرم بسیار پیچیدهای در لابلای فایلهایی که دانلود میکنید در کمین دسترسی به سیستم شما هسستند. به دهها دلیل ممکن است شما یک فایل آلوده را داملود کرده باشید که تصور میکردید سالم و معتبر است.
چگونه میتوانید مطمئن شوید که فایل آلوده نیست؟
۱. آیا واقعا به این فایل/ نرم افزار احتیاج دارید؟ صددرصد هر برنامهای قرار است فایدهای داشته باشد اما آیا این فایده به ریسک آن میارزد؟ پاسخ مثبت به این سوال مراحل بعد را به دنبال دارد.
۲. نام فایل/ برنامهای که میخواهید دانلود کنید را در گوگل زده و به انتهای آن عبارت bundled software را اضافه کنید. حالا میبینید که آیا پیش از این کسانی دچار این فایل شدهاند و اینکه چه چیزهای اضافی در فایل موجود است یا نیست. حالا میتوانید تصمیم بگیرید که همچنان به دانلود فایل اصرار دارید یا نه.
۳. فقط و فقط از منابع معتبر دانلود کنید. معتبر به معنای مشهور نیست. وبسایت سی نت (Cnet) یک وبسایت کاملا مشهور است اما وبسایت دانلود آن (Download. com) را به هیچ وجه نمیتوان یک منبع معتبر دانست. اگر در مورد منبع دانلود تردید دارید میتوانید از WOT برای تست آن استفاده کنید. هم چنین وبسایت Softpedia نیز یکی از منابع معتبر دانلود محسوب میشود.
۴. توجه کنید که آخرین و آپدیتترین ورژن نرم افزاری که میخواهید را دانلود کنید. برخی منابع دانلود ورژنهای قدیمیتر را ارائه میکنند.
۵. وبسایت منبع و فایل دانلود شده را در وبسایت VirusTotal تست کنید تا ببینید آیا دارای بدافزار شناخته شدهای است یا نه.
۶. فایل دانلود شده را پیش از اجرا در Malwarebytes تست کنید.
۷. در طول نصب برنامه چشمانتان را کاملا باز کنید تا مبادا برنامه اضافی برای نصب تیک خورده باشد و شما متوجه نشوید.
۸. از یک فایروال و برنامه آنتی ویروس مناسب و آپدیت روی سیستم استفاده کنید تا نگذارد که فایلی بخواهد دسترسیهای عجیب و غریب داشته باشد و یا چیزی را تغییر دهد که مطلوب امنیت سیستم نیست.
منبع : آی تی اس ان