کمیته رکن چهارم – در نخستین روزهایی که اینترنت وارد زندگی مردم شده بود، مردم فقط چند رمز عبور داشتند که یکی از آنها برای ایمیل، یکی برای کارهای بانکی و چند رمز دیگر که به چند کار مهم دیگر اختصاص داشت.
از یک سو، حافظه انسان نیز محدودیت دارد و فرآیند بازنشانی رمز عبور یکی از مشکلاتی است که تمامی کاربران و کسبوکارها با آن روبرو هستند. از سوی دیگر، تعداد زیادی از نامهای کاربری و پسوردها به خاطر نقضهای امنینی موجود در صنعت از جمله اعتبارنامههای ورود به یاهو، لینکدین، تارگت، آنتم و غیره، به خطر افتاده است.
اکنون کاربران و کسبوکارهای مختلف، رمز عبور را به عنوان تضمینی مناسب برای حفاظت از اطلاعات و حسابها نمیشناسند. با کنار گذاشتن رمز عبور، اکثر کسبوکارها به دنبال راهی هستند تا بتوانند اطلاعات خصوصی خود را به شکلی امن، حفظ کنند. تجارت الکترونیک و سایتهای بانکی برای حصول اطمینان از هویت مشتریان از سرویسهای امنیتی استفاده میکنند.
امروزه شرکتها به شکلی روزافزون از راهها و روشهای جدید برای تأیید هویت استفاده میکنند که از جمله این راهها میتوان به روشهای بیومتریک اشاره کرد.
مسلماً گذرواژهها به سرعت کنار نمیروند و برای ورود روشهای جدید برای احراز هویت، زمان کافی مورد نیاز است. رفتار مشتری، کلاهبرداران و پیشرفت فناوری، سه عامل کلیدی برای استفاده از روشهای بهتر تأیید هویت هستند.
متأسفانه آنگونه که آمارها نشان میدهد، همچنان بخش زیادی از مردم از عباراتی بسیار ساده و پیش پا افتاده مانند اعداد «۱۲۳۴۵۶» به عنوان رمز عبور استفاده میکنند! بر اساس گزارشها، این رمز، ۱۷ درصد از ۱۰ میلیون رمز عبور بررسیشده را تشکیل میدهد.
اما خبر خوب این است که وبسایتها به سمت استانداردهای بهتر برای ساخت رمز عبور پیش میروند؛ البته همین امر موجب میگردد تا به خاطر سپردن رمز عبور برای بسیاری از افراد مشکل شود.
همچنین کلاهبرداران به سایتهایی حمله میکنند و آنها را هدف تهاجم قرار میدهند که امنیت کمتری دارند و همین موضوع باعث میشود که وبسایتهای مختلف مسائل امنیتی را جدی بگیرند و با گامهای محتاطانه پیش بروند.
هکرها از نرمافزارهای مخرب برای عملیات نفوذ استفاده میکنند. اگر افراد آنتی ویروس خود را بهروزرسانی نکنند، مسلماً قربانی این بدافزارها خواهند شد.