کمیته رکن چهارم – مایکروسافت قصد دارد با استفاده از فناوری بلاکچین، امنیت کاربران و دادهها را تامین کند.
با وجود گسترش صنعت وب و دنیای مجازی و به تبع آن افزایش تنوع کاربردهای گوناگون، خطراتی نیز این صنعت را تهدید میکند که به نظر میرسد میبایست مورد توجه قرار گیرد.
از نظر کارشناسان، تقلب و کلاهبرداری در فضای دیجیتال، امروز یک مشکل جهانی و رو به رشد است و بعضاً خسارتهای هنگفتی برای کشورهای مختلف و گاه در مقیاس جهانی به بار میآورد.
بر اساس یک پژوهش، در سال ۲۰۱۷ جمعیتی بالغ بر ۱۵٫۴ میلیون نفر از شهروندان آمریکا مورد حملات سایبری قرار گرفتند که مطابق این برآورد، این کاربران در مجموع حدود ۱۶ میلیارد دلار از دست دادهاند.
البته در نقطه مقابل، شرکتهای فناوری نیز همواره به دنبال طراحی و پیادهسازی راهکارهایی برای ارتقاء سطح امنیت کاربران خود بوده و هستند.
به همین منظور، مایکروسافت قصد دارد از فناوری نوین “بلاکچین” جهت ایمنسازی فضای وب و ارائه آن به کاربران استفاده نماید.
در این طرح، مایکروسافت از شناسههای غیرمتمرکز Decentralized (یا IDs) بر مبنای بلاکچین پشتیبانی میکند.
برخلاف سیستمهای تشخیص هویتی که امروزه در جهان مورد استفاده است، تشخیص هویت غیرمتمرکز یا Decentralized توسط هیچ دولت، نهاد یا شرکتی کنترل نمیشود و به همین دلیل، احتمال سانسور در آن صفر است و هر فرد میتواند خودش به طور کامل بر هویت خود، کنترل و نظارت داشته باشد.
Ankur Patel از مدیران مایکروسافت میگوید دنیای نوین امروز نیازمند یک مدل جدید برای هویت دیجیتال است که بتواند حریم خصوصی و امنیت را در دنیای فیزیکی و دیجیتال ارتقاء دهد.
مایکروسافت معتقد است این شیوه نه تنها میتواند از کاربران در برابر بزهکاریهای آنلاین محافظت کند، بلکه کم شدن شکاف هویتی در جهان را به دنبال خواهد داشت.
گفتنی است تشخیص هویت، یکی از قابلیتهای فناوری بلاکچین است و هیچ ارتباطی با ارزهای دیجیتال یا سامانههای پرداخت ندارد.
منبع : ایتنا