خطر حملات سایبری رسانه اجتماعی

کمیته رکن چهارم – در حال حاضر فیس‌بوک، اینستاگرام و توییتر مشهورترین شبکه‌های رسانه اجتماعی بوده و امکان به بارآوردن آسیب های فراوانی را دارند.

 امروزه فیس‌بوک، اینستاگرام و توییتر مشهورترین شبکه‌های رسانه اجتماعی هستند, و اگر کسی در این پلتفرم‌ها حساب کاربری داشته باشد، فرد خوش‌شانسی محسوب می‌شود. آمارها نشان می‌دهند که ۴۲ درصد جمعیت جهان از رسانه اجتماعی استفاده می‌کنند و بر این تعداد هر روز افزوده می‌شود. افزایش استفاده از گوشی‌های هوشمند و دسترسی گسترده به اینترنت، رسانه اجتماعی را برای طیف وسیعی از کاربران جذاب کرده است.

علاوه بر اشتراک عکس‌ها و برقراری ارتباط با دوستان و خانواده، رسانه اجتماعی می‌تواند برای اهداف تجاری نیز مورد استفاده قرار گیرد. اکثر شرکت‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که حضور رسانه اجتماعی راهی سریع و ارزان برای ارتباط با مصرف‌کنندگان است. به عنوان مثال، ۸۰ درصد کاربران اینستاگرام حداقل یک کسب و کار را دنبال می‌کنند. با این حال، رسانه اجتماعی امروز همانند هر فناوری دیگری با خطرات امنیت سایبری روبرو است و هر کسب و کار می‌تواند هدف یک حمله سایبری باشد.

توییتر – هدف جدید هکرها

عواقب یک حمله سایبری می‌تواند بسیار گسترده‌تر از چیزی باشد که شما فکر می‌کنید؛ در سال ۲۰۱۷، کارشناسان ادعا کردند که هکرهای روسی موفق به هک کردن رایانه مورد استفاده یک مقام ارشد پنتاگون شده‌اند. توییتی در توییتر این مقام رسمی با لینکی برای تبلیغ سفرهای تعطیلات مقرون‌به‌صرفه منتشر شد. این توییت به نظر خیلی مناسب نبود، اما درحقیقت ویروس ایجاد شده از سوی هکرهای روس بود. پس از باز کردن لینک، کامپیوتر کارمند و تمام مخاطبین او با ویروسی آلوده شدند.

علاوه بر این، شبکه خبری آمریکایی «The Verge» گزارش داد که عوامل دولت روسیه به ۱۰ هزار کارمند در وزارت دفاع آمریکا پیام ارسال کرده بودند. توییت‌ها، حاوی لینک‌هایی در مورد اسکارها و رویدادهای بزرگ ورزشی بودند که در آن زمان برگزار می‌شدند. به محض کلیک بر روی لینک، پیامی به سرور فرستاده می‌شد که هکر روسی می‌توانست کنترل کامپیوتر را در اختیار بگیرد. هنوز گزارشی در مورد آسیب دیدن حساب کاربری و دستگاه یا مدیریت پنتاگون برای حل اینگونه مشکلات منتشر نشده است. پیشتر، سازمان‌های امنیتی به مردم هشدار دادند که ایمیل‌های حاوی فایل‌ها و لینک‌های مشکوک را باز نکنند. اما به نظر می‌رسد که حملات سایبری پیچیده‌تر شده‌اند و هکرها برای انجام جرایم سایبری به سمت رسانه اجتماعی روی آورده‌اند.

بزرگ‌ترین حمله سایبری در تاریخ فیس‌بوک

توییتر، تنها پلتفرم رسانه اجتماعی آسیب‌پذیر در برابر تهدیدات سایبری نیبست. اخیراً، یک حمله سایبری در فیس‌بوک اتفاق افتاد که در آن هکرها به ۵۰ میلیون حساب کاربری دسترسی پیدا کردند. مهاجمان از آسیب‌پذیری موجود در ویژگی «مشاهده» فیس‌بوک استفاده کردند؛ زیرا کاربران می‌توانستند ببینند که در مقابل حساب‌های کاربران دیگر چگونه به نظر می‌رسند. به کمک این آسیب‌پذیری، مهاجمان رمزهای دسترسی فیس‌بوک را به سرقت بردند. گای روسن (Guy Rosen)، معاون مدیریت محصولات فیس‌بوک در مصاحبه با بی‌بی‌سی گفت : «نشانه‌های دسترسی، معادل کلیدهای دیجیتالی است که مردم با استفاده از آنها وارد فیس‌بوک می‌شوند و دیگر نیازی نیست که هر بار از رمز عبور همیشگی خود برای ورود استفاده کنند.» هکرها، با استفاده از این نشانه‌ها می‌توانند وارد حساب کاربری شده و به اطلاعات خصوصی کاربران دسترسی پیدا کنند. به علاوه، هکرها فرصتی برای ورود به حساب‌های دیگر در سایت‌های دیگر دارند که کاربران از طریق فیس‌بوک به آنها دسترسی پیدا می‌کنند. این سایت‌ها شامل : تیندر (Tinder) و «Airbnb» هستند.

فیس‌بوک، اعلام کرد که هیچ اطلاعات اعتباری دزدیده نشده و پیام‌های خصوصی کاربران در معرض خطر قرار نگرفته است. با این حال، با توجه به حمله یاد شده سهام فیس‌بوک ۳ درصد کاهش یافت. شرکت، آسیب‌پذیری را برطرف کرد، اما هنوز مشخص نیست که هدف چه کسی بوده و چرا حمله سایبری در همان ابتدا انجام شده است. 

هک شدن خدمات پخش ویدئویی 

امروزه، هر پلتفرم رسانه اجتماعی در معرض خطر نقض امنیتی قرار دارد. اوایل امسال، هکرها – که خود را «Prosox » و «Kuroi’sh» نامیدند – به حساب کاربری یوتیوب «Vevo»، یک سرویس پخش ویدئویی آمریکایی متعلق به سونی موزیک (گروه موسیقی وارنر) و گروه «Universal Music» دسترسی پیدا کردند. هکرها با ورود به سرورهای Vevo، توانستند به کانال یوتیوب وارد شوند و برخی از مشهورترین ویدئوهای روی پلتفرم را حذف کنند. یکی از موارد حذف شده، آهنگ مشهور «Despacito» بود که بیش از ۵ میلیارد بازدید داشت. هکرها، ویدئوی اصلی را با عنوان جدید و یک تصویر کوچک دیگر جایگزین کردند. وقتی کاربران قصد داشتند روی ویدئو کلیک کنند، پیامی با عنوان «این ویدئو از دسترس خارج شده است» روی صفحه نمایش آنها پدیدار می‌شد. مهاجمان همچنین پایین ویدئوهای هک شده عبارت «فلسطین آزاد» را نوشتند. ویدئوی اصلی Despacito به همراه دیگر موارد هک شده پس از مدتی بازیابی شد.

برای کسب و کارها، رسانه اجتماعی می‌تواند دروازه‌ای برای رسیدن به مخاطبان بزرگ‌تر باشند. اما این ابزار قدرتمند، توجه مجرمان سایبری را نیز به خود جلب کرده است. هنگام استفاده از رسانه اجتماعی، شرکت‌ها باید نسبت به خطرات احتمالی امنیت سایبری آگاه باشند. همانطور که این پلتفرم‌ها می‌توانند به شما در بهبود کسب و کارتان کمک کنند، ابزاری ایده‌آل از سوی هکرها هستند تا در برابر خودتان به‌کار گرفته شوند.

منبع : سایبربان

درباره نویسنده

پست های مرتبط

پاسخ دهید


خبرگزاری هرانا

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


Type The Blue Captcha Characters Below.