کمیته رکن چهارم – فیسبوک برای تسهیل دسترسی به اینترنت پرسرعت در نقاط دورافتاده طرحی را برای تولید پهپادهایی در ابعاد گنجشک به اجرا گذارده بود که درنهایت به نتیجه نرسید.
این شرکت قبلاً پهپادهایی بسیار بزرگ و غول پیکر به نام «آکوئیلا» را طراحی کرده بود که قرار بود با پرواز بر فراز کشورهای کمتر توسعه یافته دسترسی مردم این کشورها به اینترنت را ممکن کنند. در مقابل فیسبوک از این طریق قادر به معرفی خدمات و سرویسهای خود در نقاط تازهای از دنیا بود.
این طرح به علت عدم موفقیت و ناکارآمدی پهپادهای مذکور به نتیجه نرسید، ولی بهتازگی مشخص شده فیسبوک به غیر از این طرح به دنبال طراحی پهپادهایی با بالهای ثابت و کوچک در ابعاد گنجشک بوده تا از طریق آنها دسترسی به سرویسهای چندرسانهای و نیز تبادل عکس و ویدئو از طریق اینترنت ممکن شود.
اجرای طرح یادشده که «کاتالینا» نام داشت در سال ۲۰۱۷ آغاز شد و عدم تحقق اهداف از قبل مشخص شده باعث توقف پیشبرد آن در اواسط سال ۲۰۱۸ شد. مشخص نیست که دقیقاً چه مسائلی عامل توقف ادامه طرح کاتالینا بوده است.
ظاهراً این پهپادهای کوچک مجهز به حافظههای ذخیره اطلاعات بودهاند و برخی اطلاعات چندرسانهای بر روی آنها ذخیره شده بودند. قرار بوده این اطلاعات از طریق دکلهای تلفن همراه در دسترس علاقهمندان قرار بگیرند. هدف از این کار تسهیل مشاهده عکس و ویدئو از طریق گوشی بوده است.
درنهایت پهپادهای مذکور دسترسی به پیامرسان و شبکه اجتماعی فیسبوک را تسهیل کرده و با یوتیوب و نتفلیکس نیز سازگار میشدند.