پردازنده هوش مصنوعی ابری جدید مایکروسافت

کمیته رکن چهارم – مایکروسافت نوع جدیدی از پردازنده‌ هوش مصنوعی را به خدمات ابری افزود.

مایکروسافت با ارائه‌ی ابزارها و محصولات جدید سعی دارد حضور خود را در بازارهای پیش‌گام هوش مصنوعی و خدمات ابری، پررنگ‌تر کند.

مایکروسافت در دهه‌‌های ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰ با عرضه‌ی سیستم‌عامل محبوب و گسترده‌ی ویندوز به شهرت رسید. در آن زمان ترکیب سیستم‌عامل ویندوز با پردازنده‌های اینتل، کاربرد زیادی در بین فعالان دنیای فناوری داشت و با اصطلاح رایج Wintel شناخته می‌شد. ردموندی‌ها امروز امیدوار هستند که ترکیب دیگری از نرم‌افزار و سخت‌افزار، به کسب موفقیت مجدد آن‌ها کمک کند. آن‌ها به‌دنبال ترکیبی هستند تا در عرضه‌ی هوش مصنوعی در خدمات ابری، از رقبایی همچون آمازون و گوگل پیشی بگیرند.

خدمات ابری آژور مایکروسافت در میان مشتریان محبوبیت بالایی دارند. ردموندی‌‌ها می‌خواهند با عرضه‌ی تراشه‌های جدید کاربردی هوش مصنوعی در این خدمات، محبوبیت و کاربرد سرویس‌های خود را افزایش دهند. آن‌ها از چند روز پیش، دسترسی به پردازنده‌ی هوش مصنوعی را در آژور فراهم کردند که توسط استارتاپ بریتانیایی Graphcore توسعه یافته است.

استارتاپ Graphcore سال ۲۰۱۶ در بریستول تأسیس شد و توجه محققان هوش مصنوعی را به خود جلب کرد؛ توجهی که میلیون‌ها دلار سرمایه‌گذاری را در پی داشت. این استارتاپ ادعا می‌کند که تراشه‌هایش به پردازش‌های مورد نیاز هوش مصنوعی شتاب می‌دهند. آن‌ها تا به امروز پردازنده‌های خود را به‌صورت عمومی به نمایش نگذاشته‌اند و خبری هم از بررسی‌های اولیه و نتایج آزمایش تراشه‌هایشان در دست نیست.

مایکروسافت، دسامبر گذشته با سرمایه‌گذاری ۲۰۰ میلیون دلاری به استارتاپ Graphcore وارد شد. آن‌ها به‌دنبال پیدا کردن سخت‌افزاری هستند تا سرویس‌های ابری خود را برای مشتریان رو‌به‌رشد کاربردهای هوش مصنوعی جذاب‌تر کنند.

پردازنده‌های Graphcore برخلاف محصولات رایج دنیای پردازش هوش مصنوعی، از ابتدا برای بهینه‌سازی محاسبات این حوزه طراحی شده‌اند؛ محاسباتی که برای شناسایی بهتر چهره، درک صحبت‌ها، تفسیر زبان یا کاربردهایی همچون رانندگی خودکار و آموزش ربات‌ها مفید هستند. استارتاپ بریتانیایی امیدوار است پردازنده‌ها برای شرکت‌هایی که فعالیت‌های کسب‌وکاری جدی مبتنی بر هوش مصنوعی دارند، جذاب باشد؛ شرکت‌هایی که در حوزه‌های خودروهای خودران، تجارت آنلاین یا هر فعالیت نیازمند پردازش حجم عمده‌ای از محتوای صوتی و تصویری هستند. به‌علاوه افراد محقق در زمینه‌ی کشف الگوریتم‌های نسل بعدی هوش مصنوعی نیز برای کشف مزیت‌های پلتفرم، جذب خواهند شد.

مایکروسافت و گراف‌کور برای نشان دادن توانایی پردازنده‌ها، نتایج بنچمارک‌هایی را منتشر کردند که برتری آن‌ها را نسبت به محصولات رقیب از گوگل و انویدیا نشان می‌دهد. آن‌ها برای بررسی خود از الگوریتم‌هایی استفاده کردند که مخصوص پلتفرم‌های رقیب نوشته شده بودند. کدهایی که به‌صورت اختصاصی برای سخت‌افزار گراف‌کور نوشته شده باشند، قطعا بازدهی بیشتری را نشان می‌دهند. شرکت‌های مذکور ادعا می‌کنند که برخی وظیفه‌های پردازش تصویری مشخص، در تراشه‌های گراف‌کور با سرعت چندبرابری انجام می‌شوند. به‌علاوه آن‌ها یک مدل هوش مصنوعی برای پردازش زبان (موسوم به BERT) توسعه دادند که عملکردی بهتر نسبت به نمونه‌های موجود در سخت‌افزارهای رقیب داشت.

مدل BERT برای فعالیت‌های متعدد هوش مصنوعی متمرکز بر زبان، اهمیت بالایی دارد. به‌عنوان مثال گوگل اعلام کرد که از الگوریتم مذکور در کسب‌وکار جست‌وجوی خود استفاده می‌کند. مایکروسافت اعلام کرد که هم‌اکنون از تراشه‌های Graphcore برای پروژه‌های تحقیقاتی داخلی در حوزه‌ی هوش مصنوعی استفاده می‌کند که شامل پردازش زبان هستند.

منبع: زومیت

درباره نویسنده

پست های مرتبط

پاسخ دهید


خبرگزاری هرانا

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


Type The Red Captcha Characters Below.