آیا فناوری ۵G بی‌خطر است

کمیته رکن چهارم – به تازگی تحقیقات جدیدی در سطح بین‌الملل انجام گرفته‌است که نه فقط فناوری ۵G را تهدیدی علیه سلامت عمومی به حساب نمی‌آورند، بلکه حاکی از ایمنی نسل پنجم شبکه‌های موبایل است.

به تازگی تحقیقات جدیدی در سطح بین‌الملل انجام گرفته‌است که برخلاف ادعای افرادی که با ایجاد کمپین‌های مختلف فناوری ۵G را تهدیدی علیه سلامت عمومی به حساب می‌آورند، حاکی از ایمنی نسل پنجم شبکه‌های موبایل است.
کمیسیون بین‌‌المللی محافظت در برابر تابش غیر یون‌ساز یا به اختصار (ICNIRP) در مدت هفت‌سال گذشته بر روی این فناوری تحقیقات خود را انجام داده‌است و با ارائه توصیه‌هایی، سطح محافظت از انسان‌ها را در مقابل میدان‌های الکترومغناطیسی بالاتر برده‌است.
آخرین تحقیقات ICNIRP به سال ۱۹۹۸ بازمی‌گردد و این کمیسیون گفته‌بود که آنها برای شبکه ۵G هم صادق هستند، اما حالا با انجام این تحقیقات جدید،‌ ضمانت‌های تازه‌ای را به بررسی‌های گذشته می‌افزاید. تغییرات اساسی در این فعالیت‌های جدید کمیسیون در رابطه با فرکانس‌های بالای ۶ گیگاهرتز که در واقع برای تحقق قابلیت‌های فناوری ۵G هستند، بوده‌است.
مدیر این کمیسیون،‌ دکتر Eric van Rongen، در این باره می‌گوید: ما می‌دانیم که افرادی در جامعه درباره ایمنی تکنولوژی ۵G نگرانی‌هایی داشته و امیدواریم این تحقیقات و دستورالعمل‌ها نگرانی‌های آنها را برطرف کند. این دستورالعمل‌ها بر اساس بررسی‌ مطالب علمی مرتبط با این موضوع، کارگاه‌های آموزشی در این باره و یک فرایند طولانی مشورت عمومی توسعه داده شده‌اند. آنها محافظت را در برابر تمامی تاثیرات ناشی از قرار گیری در معرض میدان‌های الکترومغناطیس مربوط به فرکانس‌های رنج ۱۰۰ کیلوهرتز تا ۳۰۰ گیگاهرتز را شامل می‌شوند.
تفاوت دیگر این دستورالعمل‌ها با اسناد سال ۱۹۹۸، شرط‌های مخصوصی است که برای در معرض قرارگیری کل یا بخشی از بدن و یا به صورت محدود محسوب می‌شود و همچنین این توصیه‌ها شفافیت بیشتری درباره منطق و پایه و اساس علمی درباره چگونگی پیروی از آنها دارند.
دکتر van Rongen در این باره افزوده‌است:مهم‌ترین چیزی که مردم درباره تکنولوژی ۵G باید به‌خاطر داشته‌باشند، آن است که وقتی این دستورالعمل‌ها اجرا شود، امواج این شبکه هیچ آسیبی به سلامت آنها نمی‌رساند.
اجرای توصیه‌های این کمیسیون توسط رگولاتور‌های بریتانیایی و آزمایش‌های انجام شده در این باره، صحت این ادعا را درباره ایمنی فناوری ۵G را تأیید می‌کند.
البته باید دید که آیا این تحقیقات انجام شده توسط ICNIRP که کاملاً هم آکادمیک و علمی هستند، افراد حمایت‌کننده از کمپین‌های ضد ۵G را متقاعد می‌کنند یا خیر. افراد حامی این کمپین‌ها به فرکانس‌های بالاتر مورد استفاده و معماری متراکم‌تر این شبکه که باعث تقویت امواج آن می‌شود، اعتراض دارند.
این افراد عقیده دارند که شبکه ۵G به مشکلات بسیاری مانند سرطان منجر می‌شود و در پی آن افراد دیگر و همچنین اپراتورها را از توسعه این شبکه تا مشخص شدن وضعیت ایمنی آن باز داشته‌اند. البته این ادعای آن‌ها بر خلاف دستورالعمل‌ها و تحقیقات موجود و همچنین توصیه‌های سازمان بهداشت جهانی که صراحتاً عنوان کرده است فناوری ۵G بی‌ضرر است، محسوب می‌شود.
طبیعتاً هم در این فضا‌، اطلاعات نادرست و شایعات هم وجو دارد؛ تابستان سال گذشته میلادی در کشور انگلستان، یک خیریه در حوزه حساسیت الکتریکی کمپینی به راه انداخته و در توضیح آن نوشته‌بود که آیا ۵G بی‌خطر است؟ پوستر این کمپین حاوی نقل‌ قول‌هایی بود که ادعا می‌کردند شبکه ۵G باعث نازایی، افسردگی، اختلال خواب، سردرد و حتی سرطان می‌شود. البته نهاد استانداردهای تبلیغاتی در کشور انگلستان این تبلغات را به دلیل نداشتن مدارک علمی مسدود کرد.
منبع:شهر سخت‌افزار

درباره نویسنده

پست های مرتبط

پاسخ دهید


خبرگزاری هرانا

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


Type The Blue Captcha Characters Below.