کمیته رکن چهارم – یکی از راههای دسترسی به اکانت اینستاگرام استفاده از روش آزمون و خطا از سوی مجرمان سایبری است.
رئیس پلیس فتا غرب استان تهران گفت: با توجه به اینکه نام کاربری در اینستاگرام شماره تماس کاربران است، انتخاب همان شماره تلفن به عنوان پسورد، امنیت اکانت اینستاگرام کاربران را به شدت ضعیف میکند و به راحتی در دام مجرمان سایبری یا هکرها گرفتار میشوند.
سرهنگ سیدنظام موسوی رئیس پلیس فتا غرب استان تهران با بیان اینکه یکی از راههای دسترسی به اکانت اینستاگرام استفاده از روش آزمون و خطا از سوی مجرمان سایبری است، اظهار کرد: مجرمان سایبری با استفاده از بیتوجهی کاربران به این نکته که گاهاً همان شماره تماس نام کاربری را به عنوان رمز اکانت هم انتخاب کردهاند، به راحتی وارد اکانت اینستاگرام کاربر میشوند.
رئیس پلیس فتا غرب استان تهران افزود: مجرمان سایبری از همین مورد سوءاستفاده کرده و با قطع دسترسی کاربر اصلی از اکانت خود، اقدام به چت با مخاطبین (که معمولا از دوستان، آشنایان و همکاران کاربر اصلی میباشند) می کنند و با ارسال شماره حساب بانکی به عنوان قرض از آنان درخواست کمک مالی کرده و برخی مخاطبین به گمان اینکه، کاربر اصلی اکانت در حال چت کردن است اقدام به واریز وجه میکنند.
این مقام انتظامی گفت: مجرمان سایبری جهت سودجوئیهای نامشروع خود اقدام به دسترسی غیر مجاز به حساب کاربران با روش فوق و سوءاستفاده مالی میکنند و همچنین این خطر وجود دارد که در صورت داشتن اطلاعات و تصاویر خصوصی و خانوادگی در حساب کاربران موجب تهدید به انتشار این اطلاعات و اخاذی از آنان گردد.
به گفته وی تعدادی از افراد با بیتوجهی به این مهم و در نظر نگرفتن عواقب بعدی آن، زمینه سوءاستفاده مالی و غیر اخلاقی افراد بزهکار از کاربران و مخاطبان خود را فراهم میکنند.
سرهنگ موسوی به کاربران شبکههای اجتماعی توصیه کرد: حتما از رمزهای قوی و غیر قابل حدس در اکانتهای شبکههای اجتماعی خود استفاده کنند تا مانع از دسترسی دیگران به اکانت شبکه اجتماعی خود شوند.
این مقام مسئول تاکید کرد: ضروری است تمام افرادی که از فضای مجازی و شبکههای اجتماعی استفاده میکنند نکات ایمنی را مورد توجه قرار دهند و امنیت اکانتهای کاربری خود مانند ایمیلها و صفحات اجتماعی را با افزایش آگاهی و دانش سایبری حفظ کنند تا مورد سوءاستفاده تبهکاران سایبری قرار نگیرند.
منبع: پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا