کمیته رکن چهارم – همیشه از دیپ وب و دارک وب مانند افسانهها یاد میشود اما دسترسی به نیمه تاریک اینترنت سادهتر از چیزی است که فکرش را میکنیم. تقریبا ۹۶ درصد از فضای اینترنت به دیپ وب اختصاص پیدا کرده.
در واقع هر نوع اطلاعاتی که توسط موتورهای جستجو ایندکس نشده باشند در فضای دیپ وب قرار دارند. به عبارتی اگر شما نتوانید به اطلاعاتی از طریق سرچ گوگل دست پیدا کنید، آن دسته اطلاعات در فضای دیپ وب قرار گرفته. برای مثال هر بار که شما وارد ایمیلتان میشوید و پیامها را چک میکنید، به دیپ وب پا گذاشتهاید. شاید این مسئله با تصور شما از دیپ وب مغایرت داشته باشد، اما حقیقت همین است. در واقع دیپ وب مانند دیواری بزرگ است که از اطلاعات مهم و شخصی کاربران محافظت میکند.
از سوی دیگر دارک وب به قسمتی کوچک از دیپ وب گفته میشود که فعالیتهای غیرقانونی مختلفی در آن جریان دارد. در واقع هر محتوا یا فعالیتی که روی سطح اینترنت غیرقانونی محسوب میشود مختص دارک وب است. اتفاقات وحشتناکی در این قسمت از اینترنت رخ میدهد که موجب شده ورود به آن به هیچ کاربری توصیه نشود. فروش مواد مخدر، برده، کودک، انواع و اقسام سلاحهای گرم، دارو و حتی لباس از جمله فعالیتهایی هستند که در دارک وب جریان دارند. البته تمام فعالیتهای دارک وب ترسناک و وحشتناک نیستند. در این بین میتوان به فعالیت فروشگاه Silk Road یا جاده ابریشم اشاره کرد. جایی که بزرگترین فروشندههای کالاهای ممنوعه شروع به کار کردند و طی دو سال بیشتر از ۱۸۷ میلیارد دلار خرید و فروش در آن انجام شد.
عمر فروشگاه جاده ابریشم چندان طولانی نبود. FBI پس از دو سال فعالیت موسس وبسایت یعنی «راس اولبریک» را دستگیر کرد. او به دو بار حبس ابد و چهل روز حبس اضافه محکوم شد تا همه متوجه شوند فعالیت در دارک وب میتواند آخر عاقبت خوشی نداشته باشد. اما این مسئله موجب شد فعالیتهای دارک وب کمتر یا متوقف شود؟ به هیچ عنوان. به محض بسته شدن فروشگاه جاده ابریشم نسخه دوم آن بارگذاری شد. یک سال نسخه دوم نیز بسته شد و پس از آن نسخه سوم فروشگاه جاده ابریشم در دسترس کاربران دارک وب قرار گرفت. این بدین معناست که فعالیتهای دارک وب به هیچ عنوان قابل کنترل نیست. اما چرا FBI تمام راههای دسترسی به دارک وب را قطع نمیکند؟ اصلا نحوه ورود به دارک وب و استفاده از آن به چه شکل است؟
منبع : دیجیاتو