کمیته رکن چهارم – پسورد منیجر LastPass روزهای خوبی را نمیگذراند. از یک طرف به دلیل تغییر سیاست توسعهدهندگانش برای حذف نسخه رایگان نرمافزار، بعضی کاربران در حال کوچ به جایگزینهای رایگان هستند و از سوی دیگر بر ملا شدن چندین نقص امنیتی سبب شده که اعتبار این محصول زیر سؤال برود.
در هر صورت اگر هر کدام از این مسائل مایه نگرانی یا نارضایتیتان از این محصول شده، خوشبختانه همیشه گزینه مهاجرت برایتان مهیاست. به همین بهانه و برای آسانتر شدن کار شما، در این مقاله شش جایگزین LastPass رایگان را معرفی کردهایم که میتوانند جزو گزینههایتان برای مهاجرت باشند.
Bitwarden
اگر بنای مهاجرت را بر شهرت و محبوبیت گذاشتهاید، پسورد منیجر بیتواردن میتواند گزینه ایدهآل شما باشد. این پسورد منیجر اوپن سورس رایگان قابلیتهای متنوع و خوبی ارائه میکند که ذخیره آیتمها به صورت نامحدود، همگامسازی میان دیوایسهای مختلف و ساخت رمزهای عبور پیچیده و قوی جزو مهمترین آنها هستند.
بیتواردن برای استفاده روزمره و عادی گزینه خوبیست. استفاده از این پسورد منیجر برایتان هزینهای ندارد ولی در صورت تمایل با پرداخت فقط ۱۰ دلار در سال، میتوانید ۱ گیگابایت فضای ذخیرهسازی رمزنگاری شده به علاوه لاگین دو مرحلهای و چند قابلیت اضافه دیگر هم به دست بیاورید.
Zoho Vault
پسورد منیجر زوهو عضو مهمی از مجموعه ابزار این سرویس اینترنتی است که خدماتش را به صورت رایگان ارائه میکند. از جمله امکانات این پسورد منیجر میتوان به ذخیرهسازی بینهایت رمز عبور و یادداشت، دسترسی هم از طریق رایانه و هم موبایل، احراز هویت دو عاملی، ساخت پسوردهای قدرتمند و چندین ویژگی ریز و درشت دیگر اشاره کرد.
با پرداخت فقط ۱ دلار در ماه (که اجباری نیست) دسترسی به ویژگیهای بیشتری هم برایتان آزاد میشود که از جمله آنها میتوان به اشتراکگذاری رمزهای عبور و هشدارهای انقضای پسورد اشاره کرد.
Keepas
پسورد منیجر اوپن سورس کی پس هم میتواند یکی دیگر از گزینههایتان باشد. البته این محصول بیشتر از کاربران عادی به درد سوپریوزرها و افراد فنی میخورد چرا که کار با آن خیلی ساده و سرراست نیست. مزیت Keepas این است که هیچ چیزی را در فضای ابری ذخیره نمیکند بنابراین از امنیت بیشتری برخوردار است.
اما باید بدانید که این پسورد منیجر رمزهای عبور را به صورت دستی از یک دیوایس به دیوایس دیگر منتقل میکند. همچنین امکان همگامسازی امن رمزهای عبور میان سرویسهای وان درایو، گوگل درایو و دراپ باکس هم وجود دارد. Keepas کاملا رایگان است و هیچ گزینه پولی ای ندارد.
LogMeOnce
لاگ می وانس یکی از پسورد منیجرهای کمتر شناخته شدهای است که کارش را خیلی خوب انجام میدهد. از جمله امکانات این پسورد منیجر ذخیره بینهایت رمز عبور روی بینهایت دیوایس، پر کردن خودکار فیلدها، همگامسازی، ایجاد پسوردهای قوی و احراز هویت دو عاملی است.
تنها نکته تاریک لاگ می وانس تبلیغات است که البته خیلی آزاردهنده نیستند اما بعضی کاربران از دیدن آنها دلزده میشوند. در هر صورت انتخاب با شماست که به سراغ چه پسورد منیجری بروید.
NordPass
پسورد منیجر NordPass دارای نسخه رایگانی است که امکانات بسیار خوبی دارد. از ذخیره بینهایت رمز عبور و همگامسازی آنها میان چندین دیوایس گرفته تا نبود محدودیت برای تعریف دیوایسهای مختلف، همگی آن را به یک پسورد منیجر قوی و قابل اطمینان تبدیل کردهاند.
البته NordPass مشکل کوچکی هم دارد. اگر روی گوشی از آن استفاده میکنید، نسخه رایانه آن Log Out میشود و بالعکس. در واقع NordPass در نسخه رایگان فقط اجازه لاگین بودن روی یک دیوایس را به شما میدهد. اما با خرید نسخه Premium میتوانید این مشکل را هم از سر راهتان بردارید.
RoboForm
روبوفرم جزو پسورد منیجرهای قدیمی است که تا حالا در حضور LastPass و ۱Password فرصت قد علم کردن نداشته. اما حالا شاید بتواند نظرتان را به خودش جلب کند. این پسورد منیجر رایگان امکاناتی از قبیل نگهداری از بینهایت رمز عبور، پر کردن فیلدها و دسترسی اورژانسی را به شما ارائه میکند. با این وجود در نسخه رایگان امکان همگامسازی میان چند دیوایس را ندارد.
برای امکاناتی مثل همگامسازی میان چندین دیوایس و تهیه پشتیبان ابری و احراز هویت دو عاملی لازم است سالیانه ۱۸ دلار به روبوفرم حق اشتراک بپردازید.
منبع : دیجیاتو