آشنایی با راهکارهای امن سازی رایانه‌های شخصی

کمبته رکن چهارم – امروزه رایانه‌های شخصی، گوشی‌های تلفن همراه هوشمند و طیف وسیعی از تجهیزات مختلف الکترونیکی، نقش به سزایی را در ابعاد مختلف زندگی بشر ایفا می‌کنند. با وجود اینکه این تجهیزات تا حدود زیادی باعث راحتی کارها شده‌اند ولی با چالش‌های امنیتی زیادی مواجه هستند.

مجرمان سایبری با سوءاستفاده از آسیب پذیری های این تجهیزات و همچنین تهدیداتی که ناشی از ناآگاهی کاربران است می‌توانند به اطلاعات و فایل های مهم افراد دسترسی یابند. کافی است که فقط کمی بی‌احتیاطی کنید. در این صورت همه داده‌های ارزشمندتان به راحتی و در کسری از ثانیه در اختیار سارقان اطلاعات قرار خواهد گرفت.

بنابراین همان‌گونه که تمایل دارید همیشه منزلتان مرتب و تمیز باشد (به ویژه در شرایط فعلی که با شیوع بیماری کرونا و انجام دورکاری، بخش عمده‌ای از زمان خود را در منزل سپری می‌کنید) و اقدامات زیادی که برای تأمین امنیت آن انجام می‌دهید؛ همچنین با توجه به اینکه شما هم لحظاتی را در فضای سایبر سپری می‌کنید و امکان آلودگی رایانه‌تان به انواع و اقسام بدافزارها وجود دارد پس همواره باید در حفظ امنیت رایانه خود تلاش کنید؛ زیرا در غیر این صورت، مخاطرات سایبری موجب خواهند شد که اطلاعات حساس تان در اختیار افراد سودجو و مجرمان سایبری قرار گرفته یا برای همیشه آنها را از دست بدهید!

اگرچه تمیز و امن کردن رایانه شخصی به راحتی جارو کشیدن و مرتب کردن خانه نیست اما اگر با نحوه انجام این کار آشنا باشید، قطعاً تصمیم به اجرای آن خواهید گرفت. در این مطلب از فراست، نکاتی را به شما آموزش می‌دهیم که با انجام آنها می‌توانید از نفوذ به رایانه‌تان جلوگیری کرده و امنیت تجهیزات فناورانه خود را تأمین کنید.

به‌روزرسانی سیستم ‌عامل، نرم‌افزارها و برنامه‌های کاربردی

همیشه تنظیمات سیستم عامل رایانه خود را در حالت به‌روزرسانی خودکار قرار دهید. در این صورت به راحتی می‌توانید با تهدیدات سایبری مقابله کنید. این تنظیمات در ویندوز ۱۰ به صورت پیش فرض انجام شده است. کاربران سیستم عامل مک هم می‌توانند با استفاده از گزینه “Automatically keep my Mac up to date” در بخش “System Preferences” و در قسمت Software Update، این تنظیمات را انجام دهند.

معمولاً نرم‌افزارهایی که ممکن است روزانه بارها از آنها استفاده ‌کنیم، دارای مشکلات امنیتی زیادی هستند. تولیدکنندگان این نرم‌افزارها عموماً بسته‌هایی را جهت اصلاح مشکلات امنیتی شان ارایه می‌کنند که باید آنها را دانلود و نصب نمایید. همیشه باید به تنظیمات حریم خصوصی مرورگر و برنامه‌های کاربردی و همچنین وب سایت‌هایی که مدام از آنها بازدید می کنید نیز توجه کافی را داشته باشید.

وی‌پی‌ان (VPN)

برای اینکه هویت شما در فضای آنلاین از دید مجرمان سایبری پنهان شده و قادر به نظارت بر رفتارهای شما نباشند، حتماً باید از یک وی‌پی‌ان معتبر و قابل اعتماد استفاده کنید. وی‌پی‌ان یا شبکه خصوصی مجازی، داده‌هایی را که از طریق اینترنت ارسال و دریافت می‌کنید، رمزنگاری می‌کند. لازم به ذکر است استفاده از وی‌پی‌ان برای کارمندان دورکاری که خواهان برقراری ارتباطات امن با محیط کارشان هستند، بسیار مفید و ضروری است.

یکی از روش‌های آسان برای تهیه یک سرویس وی‌پی‌ان، خرید بسته‌های امنیتی کامل است که معمولاً شامل نرم افزار ضدویروس، فایروال، ابزار ضدهرزنامه و یک وی‌پی‌ان هستند.

پشتیبان گیری از اطلاعات

برای حفظ امنیت اطلاعات تان باید مطمئن شوید که مخاطره از دست رفتن آنها وجود ندارد. مشکلات سخت‌افزاری، بدافزارها و حملات باج افزاری همگی می‌توانند اطلاعات شما را نابود کنند. بنابراین اجرای طرحی برای پشتیبان‌گیری از اطلاعات، به شما برای مواجه شدن با چنین مشکلاتی کمک می‌کند.

بعضی از راهکارهای پشتیبان‌گیری، شامل موارد زیر هستند:

هارد اکسترنال: قدیمی‌ترین روش پشتیبان گیری از اطلاعات، کپی کردن فایل‌های مهم بر روی یک رسانه ذخیره ساز بیرونی مثل یک هارد اکسترنال است. اگر قصد استفاده از این هاردها را دارید، حتماً می بایست اطلاعات ذخیره شده بر روی آنها را رمزنگاری کرده تا دیگران بدون اجازه شما هرگز امکان دسترسی به اطلاعات تان را نداشته باشند.
سیستم ذخیره ابری: کپی کردن اطلاعات در سرویس‌های ابری همچون وان درایو مایکروسافت، گوگل درایو و دراپ باکس به شما امکان می‌دهد که به راحتی به اطلاعات تان دسترسی داشته باشید. عموماً سرویس‌های ابری یک فضای محدود را به صورت رایگان در اختیار شما قرار می‌دهند که می توانید از آن برای نگهداری اطلاعات خود استفاده کنید. بهتر است قبل از انتقال اطلاعات تان به سرویس های ابری آنها را رمزنگاری کرده تا در صورت بروز مشکل امنیتی برای این سرویس ها امکان دسترسی غیرمجاز به فایل‌های شما وجود نداشته باشد.
سرویس‌های پشتیبان گیری: می‌توانید از نرم‌افزارهایی که به صورت خودکار از فایل‌های شما بر روی مکان مدنظرتان پشتیبان گیری می‌کنند، استفاده نمایید. معمولاً این نرم افزارها امکانات خوبی دارند که می توانند از اطلاعات شما در برابر تهدیدات سایبری محافظت نمایند.

حفظ امنیت داده‌ها

یکی از روش‌های کارآمد برای حفاظت از داده‌ها در برابر مجرمان سایبری و دسترسی‌های غیرمجاز، رمزنگاری آنها است. فرایند رمزنگاری، اطلاعات شما را به کاراکترهای تصادفی تبدیل می‌کند که سایر افراد برای مشاهده محتوای آنها حتماً باید به کلید رمزگشایی دسترسی داشته باشند.

هر چند بسیاری از سرویس‌های پشتیبان گیری و ابری قابلیت رمزنگاری داده‌ها را دارند اما بهتر است یک ابزار جامع و ویژه رمزنگاری تهیه کنید. از مهمترین فواید رمزنگاری اطلاعات می توان به موارد زیر اشاره کرد:

از تمامی اطلاعات سیستم شما در برابر تهدیدات مختلف، اعم از سایبری و فیزیکی محافظت می‌کند. بنابراین در صورتی که دستگاه شما سرقت شود، هیچ شخصی امکان دسترسی به اطلاعات تان را نخواهد داشت.
از فایل‌های رایانه شما در برابر هکرها و نشت های اطلاعاتی حفاظت می‌کند.
به همین خاطر شما می بایست برای حفاظت از اطلاعات تان در برابر تهدیدات سایبری و فیزیکی از یک راهکار رمزنگاری مناسب استفاده کرده و کل درایوها، فایل‌ها و پوشه‌های تان را رمز کنید.

پاکسازی داده‌ها با نرم‌افزارهای مخصوص

وظیفه اصلی نرم‌افزارهای پاکسازی داده‌ها (Wiping)، حذف کامل اطلاعات ذخیره شده بر روی هارد درایو است. شما می‌توانید از این نرم‌افزارها برای موارد زیر استفاده کنید:

پاک کردن فایل‌ها و پوشه‌های غیرضروری از روی رایانه

پاک کردن دایمی فایل‌ها و پوشه‌ها به‌ گونه‌ای که هیچ اثری از آنها باقی نمانده و امکان بازیابی آنها نیز وجود نداشته باشد.
پاک کردن تاریخچه مرورگر و آثار فعالیت هایتان در اینترنت
بنابراین با پاکسازی رایانه شخصی تان با استفاده از نرم‌افزارهای تخصصی می‌توانید مطمئن شوید که افراد غیرمجاز، امکان دسترسی به اطلاعات شما را نخواهند داشت.

نصب نرم افزار آنتی‌ویروس

حتی اگر شما جدیدترین نسخه‌های یک نرم‌افزار یا برنامه کاربردی را نصب کنید باز هم این احتمال وجود دارد که با کلیک بر روی یک وب‌سایت آلوده و توسط یک آسیب‌پذیری کشف نشده، سیستم خود را در معرض مخاطرات امنیتی قرار دهید. بنابراین ضمن رعایت نکات امنیتی در هنگام وب گردی، بهتر است یک نرم‌افزار آنتی‌ویروس را بر روی سیستم خود نصب کنید. آنتی‌ویروس‌ها لایه‌های حفاظتی مهمی هستند که می توانند از سیستم شما در برابر تهدیدات امنیتی محافظت کنند.

فایروال

فایروال‌ها بسته‌های نرم‌افزاری یا سخت‌افزاری هستند که بر ترافیک های ورودی و خروجی سیستم شما نظارت دارند. به این ترتیب آنها دسترسی به شبکه رایانه شما و همچنین بخش‌های مختلف آن را مدیریت نموده و بر اساس قوانینی که در سیاست های آن تعریف شده است تصمیم می‌گیرد به چه درخواست‌هایی مجوز ورود به سیستم یا خروج از آن را بدهد.

منبع: cybersecuritymagazine

درباره نویسنده

پست های مرتبط

پاسخ دهید


خبرگزاری هرانا

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


Type The Green Captcha Characters Below.