کمیته رکن چهارم – گزارشهای به دست آمده از کمپانی هوش تهدید بصری هلندی سنسیتی حاکی از آن است که شمار ویدیوهای دیپ فیک روز به روز زیاد میشود و در عین حال حملات سایبری انجام گرفته با استفاده از این دسته ویدیوها نیز افزایش چشم گیری پیدا کرده است.
گزارشهای به دست آمده از کمپانی هوش تهدید بصری هلندی سنسیتی حاکی از آن است که شمار ویدیوهای دیپ فیک روز به روز زیاد میشود و در عین حال حملات سایبری انجام گرفته با استفاده از این دسته ویدیوها نیز افزایش چشم گیری پیدا کرده است.
گزارشی تحت عنوان «وضعیت دیپ فیک ۲۰۲۰» نشان میدهد که شمار ویدیوهای مخزب دیپ فیک که تا دسامبر ۲۰۲۰ کشف شده است به بیش از ۵۰ هزار میرسد. همچنین عنوان شده است که شمار ویدیوهای ساخته شده توسط متخصصان از تاریخ شروع این مطالعه در رسامبر ۲۰۱۸ تا دسامبر ۲۰۲۰ هر شش ماه یک بار دو برابر شده است.
این آمار و ارقام تنها به آن دسته از ویدیوهای دیپ فیک تصدیق شده اشاره دارند که به منظور آسیب رساندن به چهرههای عمومی ایجاد شده اند. دادههای مرتبط با ویدیوهای دیپ فیکی که به منظور آسیب رساندن به اشخاص عادی ایجاد شده اند از این گزارش حذف شده اند.
گزارشهای به دست آمده از جرجیو پاترینی به عنوان مدیر ارشد اجرایی و یکی از بنیان گذاران کمپانی سنسیتی حاکی از آن است که جوامع موجود توسعه دهندگان و تولید کنندگان محتوای دیپ فیک در حال افزایش است و این در حالی است که جوامع بیشتری نیز در سراسر دنیا در حال ایجاد شدن هستند.
پاترینی در این رابطه به سایبرنیوز اظهار داشت که:« حملات به شهرت افراد توسط فیلمهای جعلی اهانت آمیز، تحقیرآمیز و پورنوگرافیک هنوز ۹۳٪ اکثریت را تشکیل میدهد. غرب و بالاخص ایالات متحده هنوز هدف اصلی حملات به چهرههای مشهور هستند.»
سال گذشته نیز مشابه با سال ۲۰۱۹ تنها ۷ درصد ویدیوهای دیپ فیک ساخته شده توسط متخصصان با هدف سرگرمی و کمدی ایجاد شده بود. انتظار میرود که همه کشورهایی که خود را در این گزارش معرفی کرده اند در این زمینه رشدی دو رقمی را تجربه کنند و در برخی از کشورها تعداد افرادی که هدف قرار گرفته اند سه برابر یا بیشتر شده است.
با این حال شمار افراد عادی که مورد حمله ویدیوهای افترا آمیر دیپ فیک قرار میگیرند نیز رو به افزایش است. این ترند نشان دهنده تغییر کلی در عملکرد تهدید کنندگان است زیرا پیش از این تهدیدهای دیپ فیک بیشتر افراد مشهور را هدف قرار داده بود. از آنجایی که فناوری ساخت ویدیوهای دیپ فیک نیاز به دادههای زیادی دارد، حتی یک ویدیو کوتاه نیازمند هزاران تصویر واقعی است. با این حال رشد هوش مصنوعی ممکن است باعث قربانی شدن بسیاری از افراد عادی شود.
منبع : ایتنا