کمیته رکن چهارم – از مهمترین عوامل گرفتار شدن کاربران در دام مجرمان سایبری، آشنایی نداشتن آنها با تهدیدات و آسیبهای فضای مجازی است و از این رو، توجه به محورهای امنیت سایبری ضرورت امروز کاربران محسوب میشود.
با در دسترس قرار گرفتن ابزارهایی چون وبسایتها، بانکداری الکترونیک، شبکههای اجتماعی، بدیهی است که فضای سایبر، قابلیتها و امکانات شگفتانگیزی به وجود آورده است. اما همانند دیگر عناصر زندگی اجتماعی، این حوزه نیز از گزند سوءاستفاده و جرم، در امان نمانده است. فضای مجازی محدود به زمان و مکان نیست و محدودیتهای انجام جرم در محیط فیزیکی را ندارد که این امر موجب شده از بروز جرائم نوین در امان نباشد.
امنیت سایبری دارای ابعاد مختلفی است که توجه به آنها میتواند به طور کلی امنیت کاربران را تضمین کرده و از آنها در برابر مخاطرات موجود در فضای سایبر محافظت کرده و این موضوع با بهرهگیری از ابزارها و امکانات سختافزاری و نرمافزاری و با رعایت دستورالعملها و خط مشی سایبری میسر خواهد شد.
پلیس فتا هشدار میدهد که بررسی روند وقوع جرایم سایبری نشانگر این موضوع است که کاربرانی طعمه جرایم سایبری میشوند که به محورهای امنیت سایبری توجه نداشته و تدابیر لازم در این خصوص را رعایت نمیکنند.
از طرفی هماکنون نشتهای اطلاعاتی که در کشور رخ میدهد بیشتر مربوط به آسیبپذیری از سهلانگاریهای کوچکی است که با آموزش قابل پیشگیری خواهد بود. این در حالی است که در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور نیازمند قوانین جدی و به روز هستیم و این خلأ قانونی در حوزه امنیت سایبری نیز به مراتب پررنگتر است.
کاربران برای حفظ امنیت خود در فضای مجازی، باید در ابتدا محورهای امنیت سایبری را خوب بشناسند و سپس نکات لازم در جهت تامین امنیت دستگاهها را با بازبینی تنظیمات امنیتی و حریم خصوصی و محافظت از دادهها با رعایت اصول نگهداری و اشتراکگذاری اطلاعات شخصی و توجه به نکات مهم در انجام تراکنشهای بانکی، در حین استفاده از فضای مجازی مد نظر قرار دهند
منبع : خبرگزاری ایسنا