کمیته رکن چهارم – در ادامه بهترین ابزارهای رایگان برای نظارت و بهبود عملکرد گوشیهای اندرویدی را معرفی خواهیم کرد تا بتوانید بدون دردسر بسیاری از مشکلات را خودتان رفع کنید.
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که بدون فعالیت خاصی حس کنید که کیفیت عملکرد گوشی اندرویدیتان کاهش پیدا کرده و دیگر مثل قبل نیست. در ادامه بهترین ابزارهای رایگان برای نظارت و بهبود عملکرد گوشیهای اندرویدی را معرفی خواهیم کرد تا بتوانید بدون دردسر بسیاری از مشکلات را خودتان رفع کنید.
گوشیهای هوشمندی از قطعات متعددی تشکیل شدهاند که اختلال در کارکرد هر کدام از آنها میتواند تجربه کلی شما در استفاده از دستگاه را تحت تاثیر قرار دهد. گاهی برای رفع این اشکالات باید به افراد متخصص مراجعه کنیم، اما در بیشتر مواقع با کمک نرمافزارهایی که برای عیبیابی گوشیهای اندرویدی طراحی شدهاند، این کار توسط کاربران غیر متخصص نیز ممکن خواهد بود. در ادامه عیبیابی سریع و حل مشکلات گوشیهای اندرویدی با این نرمافزارها به شما آموزش داده شده است.
گوشیهای ما گاهی به سختی به شبکه Wi-Fi یا ارتباط داده متصل میشوند و بعضی اوقات نیز سنسورهای آنها به درستی عمل نمیکنند و نیاز به تنظیم مجدد دارند. چنین مشکلاتی را میتوان با نرمافزارهای متعدد موجود در پلیاستور رفع کرد. البته استفاده از اپلیکیشنهای عیب یاب تنها مختص به زمان خرابی دستگاه نیست و شما میتوانید در زمان خرید یک گوشی اندرویدی دست دوم نیز از این روشها استفاده نمایید. از این رو بهترین اپلیکیشنهای موجود برای تست کارکرد و سلامتی گوشیهای اندرویدی را برای شما جمعآوری نموده و به معرفی آنها پرداختهایم.
۱٫ Phone Check and Test
این اپلیکیشن را باید شبیهترین نرمافزار اندرویدی با عملکردی نزدیک به نرمافزار CPU-Z دسکتاپ دانست که مشخصات کاملی از سختافزار دستگاه را در اختیار شما قرار داده و گزینههای متعددی برای بررسی سلامتی آن ارائه میکند. امکانات عیبیابی این اپلیکیشن به شرح زیر خلاصه شده است؛
تست حافظه و پیشنهادهایی برای حل مشکلات ناشی از کمبود فضا
تست سلامت باتری و سوکت شارژ
تست کارکرد Wi-Fi و رادیو
تست عملکرد بلندگو، میکروفون، جک هدفون و دکمههای تغییر صدا
تستهای مربوط به نمایشگر همچون شناسایی پیکسلهای مرده و دقت رنگ
تست GPS و ابزارهای مکانیابی
تست تنش گرمایی
تست پردازنده و قطعات اصلی
این اپلیکیشن رابط کاربری بسیار سادهای دارد و گزینه Monitor آن، اطلاعاتی همچون حجم کار پردازنده، شارژ باتری، سلامت کلی دستگاه و اتصال اینترنت را به کاربر نشان میدهد. شما میتوانید به بخش Guided Test رفته و تستهایی که میخواهید روی قسمتهای مختلف گوشیتان انجام شود را انتخاب کنید.
اپلیکیشن Phone Check پیشنهاد میکند که قبل از انجام تست، Wi-Fi، بلوتوث و NFC دستگاه را روشن نموده و از شارژ بودن باتری تا حداقل ۳۰ درصد اطمینان حاصل نمایید.
۲٫ Phone Doctor Plus
این اپلیکیشن مانند مراجعه به پزشک و یک چک آپ کامل برای گوشی اندرویدی شما عمل میکند. Phone Doctor Plus کارکرد یکسانی با Phone Check داشته و از رابط کاربری قابلفهمتری بهره میبرد. این اپلیکیشن ۳۰ تست مختلف روی گوشی اندرویدی شما انجام میدهد که از میان آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
تست سنسورهای حرکتی مانند ژیروسکوپ، شتابسنج و سنسورهای نزدیکی
تست نمایشگر، پیکسلهای مرده و پاسخدهی لمسی
تست اتصال به اینترنت
تست حسگرهای رطوبت، فشار و حرارت
تست حافظه، فضای ذخیرهسازی و بنچمارک پردازنده
نرمافزار Phone Doctor Plus از یک سیستم امتیازدهی جذاب استفاده میکند که قادر است اشکالاتی که گوشی شما در آینده تجربه خواهد کرد را پیشبینی نماید. تست باتری این اپلیکیشن نیز راههایی را برای بهبود عملکرد و کالیبره کردن مصرف انرژی گوشی در اختیار کاربران قرار میدهد.
۳٫ Dead Pixels Test and Fix
دو اپلیکیشن قبلی میتوانند پیکسلهای مرده گوشی شما را پیدا کنند، اما برای حل این مشکل باید به اپلیکیشن Dead Pixels Test and Fix مراجعه کنید. این نرمافزار رایگان با انجام یک تست مشکلات مربوط به نمایشگر گوشی را بررسی نموده و برخی از این مشکلات که منشا سختافزاری دارند را حل میکند.
توسعه دهندگان میگویند که حل مشکلات نمایشگر و پیکسلها با این نرمافزار میتواند از چند دقیقه تا یک ساعت به طول بینجامد و در صورت حل نشدن مشکل در این بازه زمانی، باید برای تعمیر یا تعویض نمایشگر دستگاه به تعمیرگاه مراجعه کرد.
۴٫ AccuBattery
کاهش عمر باتری و خرابی آن را باید یکی از مهمترین عواملی دانست که به دلیل عمر محدود باتری و عدم رعایت نکات لازم در نگهداری و استفاده بهینه از آنها، کارایی گوشی ما را تحت تاثیر قرار میدهند. اپلیکیشن AccuBattery قادر نیست با معجزه باتری گوشی شما را از مرگ نجات دهد، اما اطلاعاتی جالبی از سلامتی و چرخه عمر آن در اختیارتان میگذارد.
از مهمترین اطلاعات ارائه شده در این نرمافزار میتوان به ظرفیت کنونی باتری در مقابل ظرفیت اولیه اشاره کرد که میزان فرسودگی آن را مشخص مینماید. AccuBattery همچنین به شما پیشنهاد میکند برای کاهش احتمال فرسودگی، گوشی خود را تا چه درصد مشخصی شارژ نمایید.
نمایش میزان انرژی مصرف شده توسط هر اپلیکیشن نیز از دیگر قابلیت مهم این نرمافزار به شمار میرود.
۵٫ Repair System for Android
این اپلیکیشن کاربردهای گوناگونی دارد و به شما در تمیزکاری فایلهای اضافی گوشی، خنک کردن پردازنده، بهبود عملکرد گیمینگ و پیدا کردن ویروسها کمک میکند. با این حال دو قابلیت اصلی این نرمافزار را باید Repair System و Hardware Check دانست.
قابلیت Repair System گوشی شما را برای پیدا کردن مشکلات و ارورهای احتمالی سیستمعامل و سختافزار اسکن میکند و قادر است ایرادات مربوط به بوت، فایلها سیستمی و رم را رفع نماید. Hardware Checker نیز عملکرد قطعات سختافزاری را مورد بررسی قرار میدهد.
۶٫ Test Your Android
این نرمافزار برای بررسی بخشهای مختلف گوشی اندرویدی شما طراحی شده و قسمتهای مختلفی را برای نمایش اطلاعات، تست سلامتی سنسورها و بررسی عملکرد سختافزاری در اختیار شما میگذارد. تست سختافزاری این اپلیکیشن به شما اجازه میدهد تا رنگهای نمایشگر، ویژگی لمس چندگانه، دوربین، بلندگو و حسگر اثر انگشت را بررسی کرده و اشکالات آن را پیدا کنید.
شما همچنین میتوانید با نرم افزار Test Your Android از سلامت حسگرهای نور محیط، دما، فشار، قطبنما و غیره آگاه شوید.
۷٫ Sensors
Sensors را باید یک آزمایشگاه فیزیک متحرک دانست که قادر است عملکرد تمامی حسگرهای موجود در گوشیهای اندرویدی را با دقت بالا مورد بررسی قرار دهد. با استفاده از این اپلیکیشن تستهای انجام شده روی حسگرهای ژیروسکوپ، جاذبه، نور محیط، قطبنما و بسیاری از سنسورهای دیگر گوشی شما به شکل نمودارهای مختلف در دسترس خواهند بود.
Sensors همچنین باتری، دوربین و سایر قطعات سختافزاری و بخشهای نرمافزاری گوشیهای اندرویدی را نیز به تست میگذارد.
نرمافزارهای بسیاری در Google Play ادعا میکنند که میتوانند اشکالات گوشی شما را پیدا کرده و رفع نمایند، اما بسیاری از آنها تنها یک کپی از سایر پروژههای موجود بوده و برخی نیز بسیار گرانقیمت هستند. لیست بالا را باید بهترین ابزارهای رایگان موجود برای بررسی سلامت گوشیهای اندرویدی دانست که از قابلیتهای گسترده و گوناگونی برخوردارند.
منبع: شهر سخت افزار