کمیته رکن چهارم – فهرستی از اپلیکیشنهای اندروید منتشر شده که تا چند وقت پیش در گوگل پلی استور حضور داشتند و حالا به عنوان بدافزار شناسایی شدهاند و با دسترسیهای گسترده و خطرناک خود میتوانند بسیاری از گوشیهای میزبانشان را با تهدید جدی و بزرگی مواجه کنند.
کارشناسان اخیرا دریافتهاند که گروهی از برنامههایی که در گوگل پلی منتشر شده بودند، میتوانند امنیت کاربران را به خطر بیندازند و باید بلافاصله آنها را حذف کنید. این اپلیکیشنها حالا از فروشگاه گوگل کنار گذاشته شدهاند، اما با توجه به این که مشخص نیست چند نفر آنها را نصب کردهاند، ممکن است افراد زیادی در خطر باشند.
اگرچه همه این اپلیکیشن در ظاهر رایگان و بیآزار به نظر میرسند، اما در عمل میتوانند آشوب گستردهای را در دستگاه شما به پا کنند و تقریبا تمام سطوح حریم خصوصی و امنیت را زیر پا بگذارند. این اپلیکیشنها میتوانند به شمارههای مخاطبان، پیامکها، تماسهای تلفنی، نامهای کاربری، گذرواژهها، پین کدها، اطلاعات مالی و تقریبا هر چیزی دسترسی داشته باشند و آنها را به سرقت ببرند.
با توجه به گستره وسیع این اطلاعات، دسترسی هکرها به آنها میتواند رصد تمام فعالیتهای آنلاین شما، تخلیه حساب بانکی و کنترل کامل گوشی اندرویدیتان را ممکن کند. با این حساب، بدافزارهای فهرست زیر نسبت به برخی از دیگر بدافزارها خطرناکتر به نظر میرسند. اگر برنامههای زیر را روی دستگاه خود دارید، بهتر است هرچه سریعتر آنها را پاک کنید.
فهرست اپهای خطرناک اندروید:
Call Recorder
Rooster VPN
Super Cleaner – hyper & smart
Document Scanner – PDF Creator
Universal Saver Pro
Eagle photo editor
+Call recorder pro
Extra Cleaner
Crypto Utils
FixCleaner
Just In: Video Motion
Lucky Cleaner
Simpli Cleaner
Unicc QR Scanner
Document Scanner Pro
Conquer Darkness
در مجموع به نظر میرسد که حتی اگر گوگل تمامی تدابیر امنیتی لازم را در پلی استور رعایت کند، بدافزارها همیشه راهی برای ورود به گوشی کاربران پیدا میکنند. از سوی دیگر، ناگفته پیداست که خیلی از کاربران اپلیکیشنهای خود را فقط از گوگل پلی نصب نمیکنند و برای دانلود آنها به سراغ منابع شخص ثالث میروند.
با این حال تا زمانی که تمام برنامههای خود را از گوگل پلی نصب کنید و قبل از نصب تمام اطلاعات آنها از جمله آمار دانلودها، بخش نظرات و میزان دسترسیهای آنها را ببینید، میتوانید تا حد ممکن از امنیت خود محافظت کنید. البته بهترین کار همیشه این است که قبل از نصب هر برنامه از خودتان بپرسید که آیا واقعا به آن نیاز دارید یا نه.
منبع : دیجیاتو